Άμεση Ανάκληση Των Τρομοκρατικών Απολύσεων


Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΗΣ WIND ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σήμερα 12 Αυγούστου 2009, το Κλαδικό Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών – Πληροφορικής Νομού Θεσσαλονίκης και συνδικαλιστές ταξικών εργατικών σωματείων της Θεσσαλονίκης που συσπειρώνονται στο Π.Α.Μ.Ε(ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ) αποκλείουν συμβολικά τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας WIND,στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.Είναι η συνέχιση και κλιμάκωση σε πανελλαδικό επίπεδο των κινητοποιήσεων των συναδέλφων της Αθήνας με τους αποκλεισμούς των γραφείων της εταιρίας.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ

Για την άμεση ανάκληση των τρομοκρατικών – παράνομων απολύσεων 2 συναδελφισσών συνδικαλιστριών που εργάζονται στη WIND ( Τζίμα – Κολιούση).Να σταματήσει η αλαζονεία – εργοδοτική τρομοκρατία – οι συνδικαλιστικές διώξεις. Αυτές οι τρομοκρατικές απολύσεις συνεχίζουν και οξύνουν την εργοδοτική τακτική των συνδικαλιστικών διώξεων όπως τη μύνηση κατά του συνδικαλιστή Σ.Μάλαμα.

Η εταιρεία, επικαλούμενη ψευδώς τη κρίση:

Καταργεί τις διατακτικές.

Αρνείται να δώσει αυξήσεις στη νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Συμβαση.

(Μια επιχείρηση που είναι μία απο τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα με κύκλο εργασιών που ξεπέρασε τα 1,26 δισ ευρώ το 2008 και περισσότερους από 6 εκαττομμύρια πελάτες.Τα κέρδη προ φόρων,τόκων και αποσβέσεων ανήλθαν σε 433,8 εκατ.ευρώ για το 2008!)

Παραδίδει το κρίσιμο τμήμα της εξυπηρέτησης πελατών σε άλλη εταιρεία και κρατάει ομήρους αρκετούς συναδέλφους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.Ανακυκλώνει το προσωπικό πετώντας στο δρόμο τους εργαζόμενους μετά απο 3 μήνες δουλειάς.Απειλούνται πια όχι μόνο οι συμβασιούχοι αλλά και οι συνάδελφοι αορίστου χρόνου. Αρνείται συνάντηση με τους εκλεγμένους αντιπροσώπους των εργαζομένων. Μπροστά στην αντίδραση των εργαζόμενων και την επιτυχημένη απεργία τους τον Ιουλιο η εργοδοσία τρομοκρατεί τους εργαζόμενους με απολύσεις συνδικαλιστών.

Ηδη το Π.Α.ΜΕ έχει απευθυνθεί σε συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα και σε διεθνές επίπεδο για να εκφράσουν έμπρακτα τη συμπαράσταση τους στους εργαζόμενους της WIND.

Το ΣΕΤΗΠ-Θ απαιτεί και αγωνίζεται για

  • Την άμεση ανάκληση των τρομοκρατικών απολύσεων.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων ,για να μην χαθεί καμία θέση εργασίας
  • Πλήση και σταθερή εργασία για όλους 7ωρο 5ήμερο 35ωρο.
  • Όχι στην ποινικοποίηση των συνδικαλιστικλιστικών αγώνων.Να σταματήσουν οι διώξεις των συνδικαλιστίκών στελεχών και της συνδικαλιστικής δράσης.

Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΚΑΙ Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ Η ΝΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ WIND