ΑΠΕΡΓΙΑ VODAFONE – WIND


Aπεργία στη Vodafone και  στη Wind

Το τελευταίο διάστημα η αντεργατική επίθεση στο σύνολο του κλάδου αλλά  και γενικότερα προχωράει με ραγδαίους ρυθμούς φέρνοντας τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με το φάσμα της ανεργίας, την ανασφάλεια, την αβεβαιότητα για το τι μας ξημερώνει. Οι απολύσεις είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο στο σύνολο του κλάδου και είναι αποτέλεσμα της συνολικής προσπάθειας που κάνει η εργοδοσία, ώστε μέσα σε συνθήκες παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, να διασφαλίσει και να αυξήσει τα κέρδη της, με σταθερή την στήριξη των πολιτικών της ΕΕ, που εφαρμόζονται στην Ελλάδα από τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

Το  ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ  ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ    ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ χαιρετίζει και στηρίζει, τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην πολυεθνική εταιρεία WIND, ενάντια στις τρομοκρατικές αν μη τι άλλο απολύσεις που προχώρησε το προηγούμενο διάστημα η διοίκηση της WIND. Οι εργαζόμενοι της Wind που τα βιώνουν όλα αυτά, μέσα από τον αγώνα απέδειξαν απέναντι σε μια πολυεθνική, μέσα στις παρούσες συνθήκες, πως έχουμε τη δύναμη, μπορούμε να πετύχουμε και νίκες.

Το  ΣΕΤΗΠ-Θ καταγγέλλει τις απολύσεις-μεταφορά των συναδέλφων και στην επιχειρήση της Vodafone και καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν τη μάχη για να μπει φρένο σε αυτές τις εξελίξεις, για τη διασφάλιση της μόνιμης και σταθερής εργασίας. Μπορούμε να δώσουμε τη μάχη ενάντια στις απολύσεις, με το ταξικό κλαδικό μας συνδικάτο, το ΣΕΤΗΠ-Θ (συνδικάτο εργαζομένων στις τηλεπικοινωνίες). Που ήδη στο μικρό χρονικό διάστημα της ύπαρξής του μετρά νικηφόρες μάχες για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας και την ανάσχεση των απολύσεων.

Καλούμε τους συναδέλφους στη Vodafone σε συμμετοχή στην 24ώρη απεργία της VODAFONE 14/10/09.

Καλούμε τους συναδέλφους στη Wind σε συμμετοχή στην 24ώρη απεργία της WIND 15/10/09.

Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΗΣ VODAFONE KAI ΤΗΣ WIND ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

ΑΜΕΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΩΝ ΤΗΣ VODAFONE-HOL

Καλούμε τους συναδέλφους να συσπειρωθούν και να μαζικοποιήσουν το ΣΕΤΗΠ-Θ, να δυναμώσουν τον ταξικό πόλο στο συνδικαλιστικό κίνημα για να δώσουμε απάντηση στη νέα επίθεση που δεχόμαστε.

  • Απέναντι στις ελαστικές μορφές εργασίας και  στην επινοικίαση εργαζομένων -Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, 7ωρο, πενθήμερο, 35ωρο
  • Απέναντι στις απολύσεις και στο outsourcing  –  Καμία θέση εργασίας χαμένη, απαγόρευση των απολύσεων
  • Απέναντι στις μηδενικές αυξήσεις –   1400€ βασικό μισθό για αξιοπρεπή διαβίωση.
  • Απέναντι στις συνδικαλιστικές διώξεις  –  Να σταματήσουν οι διώξεις των συνδικαλιστικών στελεχών και της συνδικαλιστικής δράσης

 

Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ