24ωρη Απεργία Στις 17 Δεκέμβρη 2009


Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση με πρόσχημα τη γενική κατάσταση της οικονομίας, τα ελλείμματα κ.λ.π., περνά σε μια συντονισμένη και συνδυασμένη επίθεση που πλήττει βάναυσα το σύνολο της ζωής της εργατικής και λαϊκής οικογένειας. Η λιτότητα συνεχίζεται, ουσιαστικά θα έχουμε μείωση των μισθών, αν πάρουμε υπόψη τη αύξηση της φορολογίας και της ακρίβειας. Χτυπά το δικαίωμα στην εργασία με τη γενίκευση της μερικής απασχόλησης, των ελαστικών μορφών εργασίας (stage κ.λ.π.). Προετοιμάζει νέο πλήγμα στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα (μείωση σύνταξης, αύξηση ορίων ηλικίας, μείωση προσφοράς υπηρεσιών υγείας, πρόνοιας, φαρμακευτικής ασφάλισης κ.λ.π.). Για τη στήριξη αυτής της πολιτικής η κυβέρνησης χρησιμοποιεί τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες(που συμφωνώντας με τον κοινωνικό διάλογο στρώνουν το έδαφος για να περάσουν τα αντιλαϊκά – αντεργατικά μέτρα), την παραπλάνηση, την εργοδοτική τρομοκρατία, τις απολύσεις.

Σήμερα δεν αρκεί η καταγγελία των σχεδίων και των μέτρων που παίρνει η κυβέρνηση. Γνωρίζουμε τη στάση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που υπηρετούν την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Αυτό που χρειάζεται, κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες, είναι η κλιμάκωση της πάλης της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

ΔΕ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ μισθούς πείνας, αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, δραστική μείωση των παροχών Υγείας – Πρόνοιας, απολύσεις, προσωρινή και ανασφάλιστη δουλειά λάστιχο, ανεργία χωρίς προστασία, τις άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, νέες ιδιωτικοποιήσεις, νέους φόρους ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥN ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ. Εμείς παράγουμε τον πλούτο και είναι ασύγκριτα μεγαλύτερος από κάθε άλλη εποχή. Αν δε σηκώσουμε τώρα το κεφάλι μας, δεν πρόκειται να αφήσουν τίποτα όρθιο. Καμιά εργαζόμενη, κανένας εργαζόμενος, νέα και νέος δεν πρέπει να μείνει στην άκρη, φοβισμένος και αμέτοχος. Κανένας δε μπορεί να γλιτώσει ή να αντιμετωπίσει μόνος του τη φτώχεια – ανέχεια, την ανεργία, τη ζωή χωρίς δικαιώματα.

ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΚΛΑΔΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΜΑΣ. ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑΣ

Να διεκδικήσουμε:

  • Μαζικές προσλήψεις τώρα – Μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μόνιμη σταθερή και με δικαιώματα εργασία για όλους.
  • 1.400 βασικό μισθό, 1.120 ευρώ σύνταξη και επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους, για όλη τη διάρκεια της ανεργίας.
  • Σύνταξη στα 60 για άντρες και στα 55 για τις γυναίκες. Μειωμένα όρια κατά 5 χρόνια αντίστοιχα για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
  • Δημόσια δωρεάν αναβαθμισμένη παιδεία, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
  • Αποκλειστικά Δημόσια αναβαθμισμένη και δωρεάν υγεία και πρόνοια για όλους. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους τομείς.
  • Επίδομα ακουστικών και οθόνης.
  • ΟΧΙ στην ποινικοποίηση των αγώνων. Να σταματήσουν οι διώξεις των συνδικαλιστικών στελεχών στηWIND και αλλού.