ΑΠΕΡΓΙΑ 20 ΜΑΪΟΥ


20 ΜΑΗ ΝΕΚΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

Στην απεργία της 5ης Μάη ο λαός μίλησε. Τα μέτρα τους –μισθολογικά, ασφαλιστικά, φορολογικά, «Καλλικράτης»- μας οδηγούν στην εξαθλίωση, δεν τα δεχόμαστε

Το μεγάλο κεφάλαιο, οι πολιτικοί του υπηρέτες-ντόπιοι και ξένοι-, τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ τρομοκρατήθηκαν από την βροντερή συμμετοχή εκατομμυρίων εργαζομένων στην απεργία της 5ης Μάη με το ΠΑΜΕ. Συμμετοχή που εκφράστηκε και στον κλάδο μας με επιχειρήσεις που δεν μπήκε ούτε ένας εργαζόμενος για δουλειά, πολυεθνικές που πριν δεν απεργούσε κανείς και στις 5 Μάη εκατοντάδες συνάδελφοι κατέβηκαν μαζικά στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ με το συνδικάτο τους, με το ΣΕΤΗΠ και έγιναν μέλη του.

Ο λαός βροντοφώναξε ότι δεν δεχόμαστε «ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ», ο «νόμος και το δίκιο των πλουτοκρατών» σημαίνει ανεργία, φτώχεια, αδιέξοδο για την λαϊκή οικογένεια. Η ανάπτυξη των καπιταλιστών,  τα κέρδη δισεκατομμυρίων τραπεζών και πολυεθνικών απαιτούν σφαγιασμό δικαιωμάτων, μειώσεις μισθών και απολύσεις. Αυτήν την ξεκάθαρη απάντηση δεν μπορούν να την σκιάσουν προβοκάτορες και εργατοπατέρες.

ΕΕ-ΔΝΤ-ΣΕΒ-κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ- οι συμβιβασμένες ηγεσίες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ τρέμουν στην ιδέα η δίκαιη οργή του λαού να οδηγήσει σε μαζική απειθαρχία και ανυπακοή στις επιταγές των καπιταλιστών. Ο φόβος τους είναι η μαζικοποίηση και κλιμάκωση του αγώνα που θα τους εμποδίσει να επιβάλλουν την πολιτική  τους. Τρέμουν τον εργάτη που θα διεκδικήσει τον πλούτο που παράγει, που δε θα αφήσει τα παράσιτα, τους καπιταλιστές να κλέβουν τον ιδρώτα του.

Από την άλλη, οι λυκοσυμμαχίες τους είτε ΝΑΤΟ, είτε ΕΕ, είτε Ρωσία-Κίνα απαιτούν να γίνουμε πιόνι στην διεθνή σκακιέρα των ιμπεριαλιστών με σοβαρές υποχωρήσεις στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, ενώ σπαταλάνε δισεκατομμύρια σε πολεμικούς εξοπλισμούς που καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας.

Η στάση του ΠΑΜΕ, οι αγώνες του το προηγούμενο διάστημα, συντελέσαν στο να μη περάσει η λογική της κοινωνικής συναίνεσης, η λογική που θέλει τους εργαζόμενους να πληρώσουν για μια κρίση που δε δημιούργησαν. Στις 5 Μάη οι εργαζόμενοι έδειξαν ένα δείγμα της δύναμης τους, τώρα πρέπει να κλιμακώσουμε την πάλη μας. Να αναδείξουμε τις αστείρευτες δυνάμεις της εργατικής τάξης που μόνο αυτή, με τα άλλα λαϊκά στρώματα μπορεί να οδηγήσει σε έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, σε σύγκρουση με τον ιμπεριαλισμό, όπου κριτήριο θα είναι οι σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας.

Νέοι συνάδελφοι να μπουν στη δράση για την επιτυχία της απεργίας και να μετρήσουμε νέες δυνάμεις στον αγώνα, νέες Σωματειακές Επιτροπές, μαζικές εγγραφές στο συνδικάτο. Να απαντήσουμε αποφασιστικά στην τρομοκρατία των εργοδοτών καταγγέλλοντας στο Συνδικάτο οποιοδήποτε εμπόδιο βάζουν στην απεργία.

20 ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

γιατί δε θέλουμε να δουλεύουμε 40 χρόνια χωρίς δικαιώματα, με μισθούς πείνας

να βγαίνουμε στη σύνταξη στα 70  με μια σύνταξη ελεημοσύνης των 300 ευρώ.

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην ΑΠΕΡΓΙΑ Στο Άγαλμα Βενιζέλου 10:30 π.μ