Συλλαλητήριο Για Τη ΔΕΘ 11 Σεπτέμβρη 2010


ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Η αντεργατική, αντιλαϊκή καταιγίδα, για την οποία χρόνια τώρα ταξικά συνδικάτα και δυνάμεις, προειδοποιούσαν τους εργαζόμενους, η οποία θα αφανίσει κάθε δικαίωμα και κατάκτηση έχει ξεκινήσει.

Στο όνομα της οικονομικής κρίσης την οποία αυτοί δημιούργησαν και στο όνομα της οικονομικής ανάπτυξης που σημαίνει, ακόμα μεγαλύτερα κέρδη για μεγαλοεπιχειρήσεις, μονοπώλια, τράπεζες, εφοπλιστές σαρώνουν τα πάντα. Κατηγορούν τους εργαζόμενους για υπεράσπιση παρωχημένων κεκτημένων‘’ τα οποία γίνονται εμπόδιο στην ανάπτυξη’’ δηλαδή στα ακόμη μεγαλύτερα κέρδη για αυτούς.

Έτσι, συντονισμένα, Κυβέρνηση, ΕΕ, ΣΕΒ, Τράπεζες και τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια τους, προσπαθούν να πείσουν όλους εμάς ότι είναι παρωχημένο και ανεδαφικό το δικαίωμα στη μόνιμη δουλειά, στον αξιοπρεπή μισθό, το ανθρώπινο ωράριο, το δικαίωμα στην υγεία, παιδεία, στην πρόνοια. Είναι ενάντια στο συμφέρον της πατρίδας να δυσανασχετείς στις απολύσεις στην κατάργηση του επιδόματος ανεργίας, στην κατάργηση των αποζημιώσεων, στην αύξηση των έμμεσων φόρων.

Είναι προδοτικό για το συμφέρον της πατρίδας, να διεκδικείς αυξήσεις, καλύτερες συνθήκες δουλειάς, δικαίωμα στην ξεκούραση, δουλειά και ασφάλιση για όλους, ίσο μεροκάματο για ίση εργασία, Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Γιατί έτσι θα κινδυνεύσουν τα υπερκέρδη του ΣΕΒ, των τραπεζών και των εφοπλιστών -οι οποίοι ίσως χάσουν την πρώτη θέση παγκοσμίως.

Πως όλα αυτά μεταφράζονται στον κλάδο μας;

  • Το τελευταίο 1,5 χρόνο οι επιχειρήσεις του κλάδου αναδιατάσσονται (πωλήσεις, συγχωνεύσεις, πτωχεύσεις).
  • Πάνω από 3.000 εργαζόμενοι έχουν χάσει τη δουλειά τους χωρίς να μπορούμε να υπολογίσουμε σε αυτούς τους συναδέλφους που απολύονται λόγω λήξης σύμβασης.
  • Παρά τη διαρκή κίνηση οξύνονται οι ανταγωνισμοί μεταξύ των επιχειρήσεων και με το νέο οπλοστάσιο που τους δίνει νομοθετώντας η κυβέρνηση και οι συμβιβασμένες εργοδοτικές πλειοψηφίες του κλάδου, προχωράνε σε νέα αντεργατική επίθεση.
  • Η διοίκηση του ΟΤΕ (D.T.) έχει ανακοινώσει στους εργαζόμενους ότι θα προχωρήσει στην δημιουργία νέας θυγατρικής στην οποία θα μεταφερθούν 1.700 «περισσευούμενοι» εργαζόμενοι.
  • Ο όμιλος Intracom συνεχίζει τις «εθελούσιες απολύσεις».
  • Η HOL είναι κοντά σε συμφωνία εξαγοράς από τη Forthnet.
  • Η On Telecoms προχώρησε σε μείωση μισθών για όσους συναδέλφους πληρώνονταν από 2.000€ μικτά και πάνω.
  • και η Altec 1.600€ μικτά και πάνω, σαν πρώτο βήμα για το συνολικό χτύπημα των αποδοχών των εργαζομένων.
  • Ο όμιλος MIG εξαγόρασε τη Singular και προχώρησε σε  απολύσεις , μονομερείς μειώσεις αποδοχών στο σύνολο σχεδόν των εργαζομένων, καταπατώντας και όποιους νόμους έχουν απομείνει να προστατεύουν τους εργαζόμενους.

Και όμως η επίθεση αυτή δεν έχει τέλος. Σχεδιάζουν νέα βάρβαρα μέτρα. Είναι αδίστακτοι…

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η πολιτική της ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ αλλά στηρίζεται από τη ΝΔ και τον ΛΑ.Ο.Σ., που στήριξαν και ψήφισαν το εγκληματικό ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

Η πολιτική αυτή ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ, αλλά στηρίζεται από τον κυβερνητικό – εργοδοτικό συνδικαλισμό σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες που τους ακολουθούν. Τάχθηκαν με τους εχθρούς των εργαζομένων. Η τελευταία σύμβαση της ΓΣΕΕ για πραγματική ΜΕΙΩΣΗ μισθών κατά 5%, καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις. Διευκολύνει την υλοποίηση όσων η κυβέρνηση και η τρόικα συναποφάσισαν.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, το ταξικό κίνημά τους, την απόφασή τους να ανατρέψουν την κατάσταση, να αλλάξουν τους συσχετισμούς στην πολιτική, στο συνδικαλισμό, να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ, στη γραμμή της αντίστασης, ανατροπής, της ταξικής αντεπίθεσης.

Το χρόνο που πέρασε, η εργατική τάξη, τα άλλα λαϊκά στρώματα έδωσαν αποφασιστικούς αγώνες, συγκρούστηκαν με την αντεργατική θύελλα, απέκτησαν εμπειρία. Χωρίς αυτούς τους αγώνες, η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη.

Το ΠΑΜΕ, περισσότερο από πριν, αναδείχτηκε σε εμπνευστή και οργανωτή των αγώνων, ελπίδα για τους εργαζόμενους.

Μπροστά στη νέα λαίλαπα της κυβέρνησης (ιδιωτικοποιήσεις ΟΣΕ, ΔΕΗ, Υδρευση, Λιμάνια, Αεροδρόμια, αστικές μεταφορές κ.λπ., χιλιάδες απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, έκρηξη ανεργίας και φτώχειας, προετοιμασία του σχολείου της αγοράς, τεράστιες ελλείψεις στην Υγεία, που κάνουν αδύνατη την επιβίωση της λαϊκής οικογένειας), οι αγώνες των εργαζόμενων να περάσουν από την άμυνα στη ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ.

.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ – ΛΑΪΚΗ “ΥΠΟΔΟΧΗ”

ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ

ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ

ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ