Καταγγελία για μαζικές απολύσεις στην ALTEC


Καταγγελία για μαζικές απολύσεις στην <<ALTEC>>

Με το τέλος των αυτοδιοικητικών εκλογών και την έλευση των εκπροσώπων της Τρόικας, θα παιχτεί ένα ακόμα επεισόδιο της σειράς ”τελευταία επιπρόσθετα μέτρα”, το οποίο παίζεται εις βάρος μας από ΕΕ, ΣΕΒ, εφοπλιστές, τράπεζες, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Αφού προσπάθησαν με ψευτοδιλλήματα του τύπου ή εμείς ή το χάος, Ευρωπαϊκή Ένωση ή Έρεβος, αντιλαϊκά μέτρα ή καταστροφή, να μας υποτάξουν και να υφαρπάξουν την ψήφο μας, τώρα θα προχωρήσουν σε περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις – για να βρουν τα μονοπώλια καινούργιους ορίζοντες κερδοφορίας – σε περισσότερες απολύσεις – για να είναι σίγουρα τα κέρδη τους- , θα αυξήσουν περισσότερο τους έμμεσους φόρους, όπως ΦΠΑ και φόρο καυσίμων – για να έχει το κράτος λεφτά, να επιδοτεί τα κέρδη των μεγαλοβιομηχάνων και των εφοπλιστών.

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών – Πληροφορικής Θεσσαλονίκης (ΣΕΤΗΠ-Θ) καταγγέλλει την εργοδοσία της επιχείρησης <<ALTEC>> που προχωρά σε μαζικές απολύσεις και καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν με το Συνδικάτο και το ΠΑΜΕ, να παλέψουν για το δικαίωμα στη δουλειά.

Οπως καταγγέλλει το ΣΕΤΗΠ, η <<ALTEC>> έχει ήδη κάνει τέσσερις απολύσεις και το επόμενο διάστημα θα κάνει κι άλλες. Υπενθυμίζει ότι η ίδια εργοδοσία πριν μερικούς μήνες εκβίαζε τους εργαζόμενους για να δεχτούν μείωση του μισθού για να μη γίνουν απολύσεις.

Παρότι η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων υπέκυψαν στον εκβιασμό με την ελπίδα ότι θα σωθούν θέσεις εργασίας, σήμερα προχωρά σε μαζικές απολύσεις>>. Η μόνη λύση για τους εργαζόμενους είναι η συσπείρωση και η μαζικοποίηση του ΣΕΤΗΠ και του ΠΑΜΕ, ο αγώνας για τη διεκδίκηση του δικαιώματος στη δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς και όρους εργασίας, κόντρα στους εκπροσώπους της εργοδοσίας και τα παπαγαλάκια τους.

Στυλοβάτης συνολικά της εργοδοσίας στο εργατικό κίνημα είναι και οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ, καθώς έχουν βάλει πλάτη από καιρό για να εφαρμοστεί η σημερινή πολιτική που γεννά τις απολύσεις.

Απαιτείται άμεση και οργανωμένη απάντηση

Στην ολομέτωπη επίθεση δε μας επιτρέπεται να είμαστε παρατηρητές, ανοργάνωτοι, ασυντόνιστοι, σκόρπιοι. Δε φτάνει μόνο η αλληλεγγύη, η συμπαράσταση, η οργή και η αγανάκτηση. Χρειάζεται ταξική, οργανωμένη και αποφασιστική απάντηση, μαζικός και οργανωμένος αγώνας. Να οργανωθεί ο αγώνας μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς δημιουργώντας επιτροπές.

Να σμίξουν η αγανάκτηση, οι αντιδράσεις, ο θυμός όλων των εργαζομένων, οι αγωνίες τους σε κάθε εργασιακό χώρο. Να δώσουμε το σύνθημα ένας για όλους και όλοι για έναν. Να συζητήσουμε την ανάγκη να δοθεί ενιαία και από το σύνολο των εργαζομένων, αγωνιστική απάντηση, που θα είναι τείχος, φραγμός, εμπόδιο στα αντεργατικά σχέδια της εταιρείας.

Το συνδικάτο καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να επιδείξουν την επιβεβλημένη αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της ALTEC για να ακυρωθούν οι απολύσεις, τα σχέδια της εργοδοσίας. Καλεί τους εργαζόμενους της επιχείρησης να μην αποδεχτούν τις απολύσεις και να οργανώσουν τον αγώνα τους και μαζί με το ΠΑΜΕ να διεκδικήσουν αγωνιστικά το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Να καταδικάσουν την κυβέρνηση που νομοθετεί προς όφελος των μονοπωλίων και όποια κόμματα συναινούν σε αυτή την πολιτική.

Τέλος καλεί όλους τους εργαζόμενους σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση για άμεσες, μαζικές κινητοποιήσεις προειδοποιώντας την εργοδοσία με κλιμάκωση, αν δεν προχωρήσει σε ανάκληση των απολύσεων, με αποκορύφωμα την μαζική συμμετοχή στην Πανελλαδική

Πανεργατική απεργία την 15 Δεκέμβρη.

Μην κλαις, οργανώσου!

Γίνε μέλος του κλαδικού – ταξικού σωματείου