Απεργία στον Όμιλο Επιχειρήσεων του ΟΤΕ 18 Μάρτη


ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΟΤΕ

 

Η επίθεση που δεχόμαστε, συνολικά οι εργαζόμενοι στον κλάδο, έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Γίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρο ότι η επίθεση αυτή είναι συντονισμένη από τους εργοδότες του κλάδου, χαρακτηριστικό ότι τον πρώτο ρόλο σε αυτή παίζουν δύο από τα βασικά μονοπώλια, όμιλος ΟΤΕ, Intracom. Οι εξελίξεις αυτές είναι αποτέλεσμα των μέτρων που συναποφάσισαν και εφαρμόζουν το μεγάλο κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι (κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΤΡΟΙΚΑ, κόμματα του ευρωμονόδρομου) με στόχο την μείωση της τιμής πώλησης της εργατικής μας δύναμης.

Τη στιγμή που ανακοινώνουν προκλητικά κέρδη, βγαλμένα από τον ιδρώτα των εργαζομένων, σε όλο τον όμιλο ΟΤΕ, με αποκορύφωμα κέρδη στην COSMOTE (650 εκατομμύρια ευρώ), ανακοινώνουν:

  • 120 απολύσεις στην COSMOTE
  • 150 απολύσεις στην ΓΕΡΜΑΝΟΣ
  • 20 απολύσεις στην EVALUE
  • Κάνουν χρήση Διευθυντικού Δικαιώματος για αφαίρεση δικαιωμάτων και περικοπές επιδομάτων, υπό την απαίτηση παγώματος της μισθολογικής ωρίμανσης (κλιμάκια + χρονοεπίδομα) στην μητρική ΟΤΕ.

Αυτή η επίθεση δεν είναι παρά μόνο η αρχή! Δεν πρέπει να περάσει…

Δεν πρέπει να υπάρξει εργαζόμενος που να θεωρήσει ότι οι ΄΄εθελούσιες΄΄ απολύσεις δεν τον αφορούν…

Αυτές οι επιλογές της Διοίκησης δεν είναι αποκομμένες από τη συνολική πολιτική της Κυβέρνησης για το σύνολο του κλάδου Τηλεπ/νιών αλλά και για τον όμιλο ΟΤΕ. Ο Ενιαίος Δημόσιος Φορέας Τηλεπ/νιών 100% είναι η μόνη διεκδίκηση που διασφαλίζει τη σταθερή και μόνιμη εργασία, το μέλλον μας ως εργαζόμενους και παράλληλα θα είναι μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας που θα παρέχει φθηνές και ποιοτικές υπηρεσίες,για όλους.

Γι ’αυτό όμως χρειάζεται αλλαγή συσχετισμών, αλλαγή πολιτικής, αλλαγή εξουσίας. Ο Εργοδοτικός και Κυβερνητικός Συνδικαλισμός των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, μας οδήγησε με τις γραμμές του συμβιβασμού και της υποταγής στο χείλος του γκρεμού…η σημερινή πραγματικότητα στο χώρο του ΟΤΕ-COSMOTE ,πρέπει να κινητοποιήσει όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο…

Την ίδια στιγμή, η πλειοψηφία της ηγεσίας της ΟΜΕ- ΟΤΕ, σε συνέντευξη τύπου, δηλώνει υπερήφανη που τα προηγούμενα χρόνια, ενώ καταργήθηκαν 20.000 θέσεις εργασίας στον ΟΤΕ (μέσα από διάφορα προγράμματα «εθελουσίας»), η ίδια κατάφερε να διατηρήσει την ΄΄εργασιακή ειρήνη΄΄ στην επιχείρηση. Στην ουσία «διαβουλεύεται» κάθε φορά με την Διοίκηση του ΟΤΕ και την κυβέρνηση το πώς θα περάσουν τα μέτρα με το λιγότερο δυνατόν πολιτικό κόστος για το αστικό σύστημα και την εκάστοτε κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ ή Ν.Δ). Εθίζουν τους εργαζόμενους στον συμβιβασμό, χάριν της ανταγωνιστικότητας. Τους αποπροσανατολίζουν, θεωρώντας ως μόνους υπεύθυνους τους Γερμανούς και τον Τσαμάζ, ενώ ήταν οι πρώτοι που τον υποδέχθηκαν ως σωτήρια αλλαγή στην διοίκηση του ΟΤΕ.

Στο Δ.Σ. της ΟΜΕ- ΟΤΕ, στις 11/3, αρχικά πρότειναν ως κλιμάκωση.. νέα απεργιακή κινητοποίηση στις 24 Μάρτη (!!!) και μόνο κάτω από την πίεση των ταξικών δυνάμεων που καλούσαν σε άμεση κλιμάκωση με πολύμορφες απεργιακές κινητοποιήσεις αλλά και την αγανάκτηση του κόσμου, αποφάσισαν τελικά για απεργία στις 18 Μάρτη.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες γίνεται ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη οργάνωση της πάλης μας από τα κάτω, μέσα στους χώρους δουλειάς με συγκρότηση Σωματειακών Επιτροπών και Γενικών Συνελεύσεων των εργαζομένων σε κάθε χώρο που θα ξεσκεπάζουν τη στάση των συμβιβασμένων συνδικαλιστών που με τις πρακτικές τους αυτές ανάγονται σε εχθρό των εργαζομένων εξίσου επικίνδυνο με την πολιτική που εφαρμόζει το μαύρο μπλοκ κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ.

Δεν μπορεί να υπάρξει καμιά αναμονή . Η ανοχή τελείωσε !!!  Εμείς έχουμε πάρει τη θέση μας σε αυτόν τον …πόλεμο

Σε αντιστοιχία με την συντονισμένη επίθεση που δεχόμαστε πρέπει συντονισμένη να είναι και η απάντηση μας. Ένα τέτοιο ρόλο συντονισμού, όμως δεν θέλουν και δεν μπορούν να παίξουν ούτε οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες στην ΓΣΕΕ, ούτε οι ομογάλακτοι τους στις ομοσπονδίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο (ΟΜΕ- ΟΤΕ, ΠΟΕΜ, Ο.Ι.Υ.Ε), ούτε το ΕΚΘ.

Στις 18 ΜΑΡΤΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΜΕ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.

ΞΕΠΕΡΝΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΕ- ΟΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ…. ΑΠΕΡΓΙΑ