Ανακοίνωση Του ΣΕΤΗΠ Αθήνας Για Απόλυση Στην Altec


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

με την παρούσα ανακοίνωση, σας ενημερώνουμε για την απόλυση του συναδέλφου μας Θοδωρή Χαρού, εργαζόμενου, έως τώρα, της Altec Integration και καλούμε σε συνάντηση τους εργαζόμενους της Altec Θεσσαλονίκης, αύριο Πέμπτη 31 Μαρτίου 8:30 π.μ. στο καφέ του πρώτου ορόφου.

Σας μεταφέρουμε αυτούσια την ανακοίνωση που εξέδωσε η Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων Altec του ΣΕΤΗΠ Αθηνών.

 

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,

Η κατάσταση στον κλάδο τηλεπικοινωνιών – πληροφορικής επιδεινώνεται καθημερινά για τους εργαζόμενους. Τα απανωτά χτυπήματα σε δικαιώματα και κατακτήσεις επιβεβαιώνουν το συντονισμένο σχέδιο των εταιρειών του κλάδου, για μειώσεις μισθών και περικοπές δικαιωμάτων. Τα παραδείγματα σε Intracom, Cosmote και SingularLogic δείχνουν αυτό ακριβώς.

Ταυτόχρονα θέλουν να πνίξουν κάθε φωνή αντίστασης και προχωρούν σε εκδικητικές απολύσεις, όπως των 6 συναδέλφων μας στην Intracom που αρνήθηκαν να υπογράψουν μείωση μισθού, ή σε προληπτικές απολύσεις όπως του συναδέλφου μας Θοδωρή Χαρού, που απολύθηκε από την Altec Integration.

Ο συνάδελφος είναι μέλος της Σωματειακής Επιτροπής της Altec του ΣΕΤΗΠ και μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, με σημαντική συνδικαλιστική και πολιτική δράση στο χώρο του. Συμμετείχε στην καθημερινή μάχη για την οργάνωση των συναδέλφων στο Συνδικάτο, την οργάνωση αντίστασης στις μειώσεις μισθών και απολύσεις των συναδέλφων του και θεωρούμε ότι η απόλυσή του είναι συνδικαλιστική δίωξη και προοίμιο νέας επίθεσης στα δικαιώματά μας. Επιβεβαιώνεται η πρόθεση της εργοδοσίας, που αποθρασυμμένη από την αντιλαϊκή πολιτική Κυβέρνησης-Τρόικας, θέλει να τσακίσει την όποια αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων για τα δικαιώματα στην δουλειά, στη ζωή.

Φτάσανε σε τέτοιο σημείο μάλιστα που προσπάθησαν να εξαγοράσουν τον συνάδελφο για να αποδεχτεί την απόλυση δίνοντας του 900 ευρώ ΔΩΡΟ!!!

Η απόλυση του συναδέλφου είναι ένα ακόμη κομμάτι της επίθεσης των εργοδοτών, που στο ΣΕΤΗΠ βλέπουν τον αμείλικτο εχθρό τους και προσπαθούν να το χτυπήσουν με κάθε μέσο. Στις Επιτροπές Αγώνα στους χώρους δουλειάς βλέπουν τα φύτρα οργάνωσης της εργατικής τάξης, οργάνωση που μπορεί να βάλει φρένο στους σχεδιασμούς των καπιταλιστών αλλά και να οδηγήσει την εργατική τάξη στην αντεπίθεση. Καλούμε τους εργαζόμενους να απαντήσουν μαζικά στη νέα αυτή πρόκληση της εργοδοσίας με μαζική οργάνωση στα ταξικά συνδικάτα, με συσπείρωση στο ΠΑΜΕ και συγκρότηση Επιτροπών Αγώνα σε κάθε εταιρία, σε κάθε γειτονιά.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει

Αγωνιζόμαστε για:

  • Απαγόρευση των απολύσεων-Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων
  • Να ανακληθεί η τρομοκρατική απόλυση του συναδέλφου Θ. Χαρού
  • Να σταματήσουν οι διώξεις συνδικαλιστών

Καλούμε σε Σύσκεψη της Σωματειακής Επιτροπής της ALTEC

την Δευτέρα 4 Απρίλη, στις 18:30

στα γραφεία του σωματείου Γ΄ Σεπτεμβρίου 48β & Μάρνης Αθήνα

Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων Altec

Του ΣΕΤΗΠ