Κάλεσμα Του ΣΕΤΗΠ Αθήνας Σε Αγωνιστικές Κινητοποιήσεις Στους Εργαζόμενους Της Altec


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ- ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
Γ΄ Σεπτεμβρίου 48β & Μάρνη  Αθήνα
920/2007 ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
 

Συναδέλφισσες συνάδελφοι εργαζόμενοι στην Altec,

 
Η περίοδος που διανύουμε έχει έντονα τα χαρακτηριστικά της όξυνσης της επίθεσης στην ίδια μας τη ζωή, στα δικαιώματά μας και λόγω της προσπάθειας που κάνει το κεφάλαιο να βγει από την οικονομική κρίση, διασφαλίζοντας και αυξάνοντας τα κέρδη του. Οι νόμοι που ψηφίστηκαν ή ψηφίζονται, όποια ονομασία και αν έχουν «μνημόνιο», «μεσοπρόθεσμο», χρησιμοποιούνται από τα μονοπώλια και τις επιχειρήσεις, δημιουργώντας δυσβάστακτες συνθήκες διαβίωσης όχι μόνο στον κλάδο μας αλλά σε ολόκληρη την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
 
Η Altec  «πρωτοστατεί» σε αυτή την επίθεση αφού πέρυσι το καλοκαίρι προχώρησε σε μειώσεις μισθών, δήθεν για να μην χρειαστεί να προβεί σε απολύσεις. Σήμερα εντείνει την επίθεση και απολύει 5 συναδέλφους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, χρησιμοποιώντας «κοινωνικά κριτήρια», λες και το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά κρίνεται από αυτά. Με πρόσχημα αυτές, η εργοδοσία της Altec προχώρησε και στην απόλυση του συναδέλφου Κώστα Καλέα μέλος του ΣΕΤΗΠ και επικεφαλής της Σωματειακής Επιτροπής του συνδικάτου στην Altec, ως συνέχεια της προσπάθειας τρομοκράτησης αλλά και φίμωσης των πρωτοπόρων συναδέλφων που είχε ξεκινήσει με την απόλυση του Θοδωρή Χαρού, μέλους του συνδικάτου και της σωματειακής επιτροπής. Είναι φανερός ο σχεδιασμός της εργοδοσίας και στην Altec να κάμψει κάθε αγωνιστική, ταξική και πρωτοπόρα διάθεση.
 
Οι απολύσεις τόσο στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη αλλά και στο σύνολο του κλάδου, δείχνουν την ενιαία σχεδιασμένη επίθεση που έχει η εργοδοσία στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής. Οι συνάδελφοι μας στη Θεσσαλονίκη έδωσαν ήδη μια πρώτη δυναμική απάντηση με στάση εργασίας, οργανώνοντας την πάλη τους πλάι στο ΣΕΤΗΠ Θεσσαλονίκης, μέσα από συζητήσεις και συσκέψεις. Απέναντι σε αυτή την επίθεση χρειάζεται να απαντήσουμε και εμείς ενιαία, συσπειρωμένοι και οργανωμένοι μέσα στα συνδικάτα  μας και όχι μακριά από αυτά, πλάι στο ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, προτάσσοντας τις δικές μας ανάγκες.
 
Ας αναρωτηθούμε εμείς οι ίδιοι που θα μας οδηγήσει να σκύβουμε το κεφάλι; Πόσα δικαιώματα και κατακτήσεις πρέπει να χάσουμε ακόμα; Η επιτυχημένη 48ωρη απεργία στις 28 και 29 Ιούνη μας δείχνει ποιο δρόμο χρειάζεται να ακολουθήσουμε. Χιλιάδες εργαζομένων διαδήλωσαν, βγήκαν στους δρόμους, βροντοφώναξαν «χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά». Και εκεί κρύβεται ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε. Η 48ωρη απεργία είναι μια νίκη για το εργατικό κίνημα γιατί νέκρωσαν τόποι δουλειάς, καράβια έμειναν δεμένα στα λιμάνια. Η μάχη δόθηκε μέσα στην επιχείρηση εκεί που γεννιέται και γιγαντώνεται η εκμετάλλευση, που παίρνει σάρκα και οστά. Εκεί βρίσκεται η δύναμή μας: σε ένα κίνημα μαζικό, ταξικό, οργανωμένο και πειθαρχημένο, αποφασισμένο να φτάσει μέχρι το τέλος που να χτυπάει τη ραχοκοκαλιά του συστήματος, να παραλύει τους τόπους δουλειάς.
 
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙ ΤΟ ΣΕΤΗΠ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 12/07/2011 8:00 – 12:00
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΟΥΣ
ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΕ ΝΕΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΕΤΗΠ ΑΘΗΝΑΣ
 
 
Διεκδικούμε:
• Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
• Επαναπρόσληψη όλων των συναδέλφων
• Να σταματήσουν οι απολύσεις
• Επαναφορά των μισθών