48 ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 19 & 20 ΟΚΤΩΒΡΗ 2011


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 48 ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 19 & 20 ΟΚΤΩΒΡΗ 2011

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Κάθε μέρα που ξημερώνει νέα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα προστίθενται στις πλάτες μας, από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟK, τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ, συνολικά από τους εκπρόσωπους του κεφαλαίου. Η άγρια φορολογία με νέα χαράτσια να ανακοινώνονται καθημερινά, η απαξίωση και η εμπορευματοποίηση της παιδείας και της υγείας, η καταπάτηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων σημαίνουν πόλεμο στις ίδιες μας τις ζωές. Το εισόδημά μας μειώνεται συνεχώς και έχουν έναν και μοναδικό σκοπό: να κάνουν εμάς τους εργαζόμενους πιο φθηνούς, καταστρέφουν τη ζωή μας για να διασφαλιστούν και να αυξηθούν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου ώστε να μπορέσει να επενδύσει ξανά και ξανά τον αμύθητο και συσσωρεμένο πλούτο, που εμείς έχουμε δημιουργήσει με την εργασία μας.  Για αυτό ψήφιζαν και ψηφίζουν νόμους οι οποίοι μετατρέπονται σε όπλα στα χέρια των καπιταλιστών.

 


Στον κλάδο μας οι εργοδότες συντεταγμένα και σχεδιασμένα αξιοποιούν κάθε μέτρο που τους προσφέρεται και προχωρούν σε κινήσεις που θα τους επιφέρουν μεγαλύτερα κέρδη με το λιγότερο δυνατό κόστος. Αυτό το χαρακτήρα έχουν η συγχώνευση της Wind – Vodafone, οι μειώσεις μισθών στον ΟΤΕ που ανοίγουν το έδαφος για τη συγχώνευση ΟΤΕ – Cosmote. Το  αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι πάνω από 3.000 εργαζόμενοι να βρίσκονται στην ανεργία, οι ελαστικές μορφές εργασίας να έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και οι μισθοί για ένα μεγάλο κομμάτι των εργαζομένων να έχουν μειωθεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό της Intracom όπου οι εργαζόμενοι κλήθηκαν ένας ένας να υπογράψουν την μείωση μισθού τους ενώ ταυτόχρονα προχωρούσε σε απολύσεις. Αυτή η διαδικασία επηρέασε συνολικά τους εργαζόμενους στον κλάδο. Στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας»  και για να συναγωνιστούν τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, η ΟΜΕ – ΟΤΕ, κατέληξε σε συμφωνία  με την διοίκηση για μείωση μισθών 11% μεσοσταθμικά για τα επόμενα 3 χρόνια. Η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ πιστοί στην πολιτική των κομμάτων τους εφαρμόζουν στην πράξη τα αντεργατικά μέτρα, ενώ καλλιεργούσαν στον κόσμο τη λογική του «μικρότερου κακού». Παράλληλα επιχειρήσεις όπως η Teleperformance επιβάλλουν στους εργαζόμενους να υπογράψουν μείωση στο ωράριο τους άρα και στο μισθό τους.

Η αντεργατική και αντιλαϊκή λαίλαπα δεν έχει τελειωμό. Μπροστά στο κέρδος το κεφάλαιο δεν υπολογίζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ζωή, δε θα σταματήσει πουθενά.  Μόνο ορθώνοντας το ανάστημά μας μπορούμε να βάλουμε εμπόδια στα σχέδια τους. 

Η επίθεση που δεχόμαστε είναι καλά σχεδιασμένη για αυτό και εμείς χρειάζεται μέσα από τις συλλογικές μας διαδικασίες να οργανώσουμε την απάντηση μας με βάση τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες. Όπλο μας είναι η μαζική και συντονισμένη κλαδική δράση σε ταξική κατεύθυνση, στη γραμμή που χάραξε το ΠΑΜΕ στο συνδικαλιστικό κίνημα. Κάτω από την πίεση των ταξικών δυνάμεων οι εργοδοτικές – κυβερνητικές πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ παρότι συμφωνούν στην πράξη με την πολιτική της κυβέρνησης, υποχρεωθήκαν να προκηρύξουν πανελλαδική απεργία στις 19 & 20 Οκτώβρη.  Μια απεργία που πρέπει να είναι σταθμός, να νεκρώσει κάθε τόπος δουλειάς.

Το κλαδικό μας σωματείο ΣΕΤΗΠΘ καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά σε αυτήν την απεργία δίνοντας απάντηση σε όλους όσους μας θέλουν ανοργάνωτους, μακριά ή και απέναντι από τους συναδέλφους μας, τρομοκρατημένους να περιμένουμε το επόμενο χτύπημα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 19 & 20 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΠΜ

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 11:00 ΠΜ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ

ΤΗΣ ΓΓ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ (ΠΡΩΗΝ Υ.ΜΑ.Θ.) ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΙΕΣ