Αποχώρηση Των Δυνάμεων Του Π.Α.ΜΕ Από Το Συνέδριο Του ΕΚΘ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

15.11.2012

Σήμερα, στη πρώτη μέρα του 31ου Συνέδριου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, αποδείχθηκε περίτρανα ποιος σέβεται και υπηρετεί το εργατικό κίνημα και ποιος το υπονομεύει και το εξευτελίζει.

Η εικόνα του συνεδρίου από την αρχή ήταν αποκαρδιωτική. Γεμάτες με αντιπροσώπους μόνο οι θέσεις του ΠΑΜΕ. Άδεια η υπόλοιπη αίθουσα. Πλήρης απουσία των άλλων παρατάξεων (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ).

Δεν είναι μόνο ότι αδιαφορούν για τη σημασία ενός τόσο κρίσιμου συνεδρίου. Συνειδητά αποτρέπουν τους αντιπροσώπους τους συνεδρίου να συμμετάσχουν στις διαδικασίες, μη τυχόν και ακούσουν, έρθουν σε επαφή με το ΠΑΜΕ και τις ιδέες του. Μη τυχόν μάθουν ότι εκτός από τον εργοδοτικό συνδικαλισμό υπάρχει και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα που παλεύει, σημειώνει επιτυχίες στους τόπους δουλειάς, ανοίγει δρόμο για τη χειραφέτηση των εργαζόμενων.

Αποδείχθηκε αυτό που κατήγγειλε το ΠΑΜΕ : πρόκειται για ένα ακόμα συνέδριο απίστευτης νοθείας που δεν έχει καμιά σχέση με τους πραγματικούς συσχετισμούς. Συνέδριο με αντιπροσώπους – φαντάσματα.

Το ΠΑΜΕ δεν μπορεί να νομιμοποιήσει αυτόν το εξευτελισμό του κινήματος.

Αποχώρησε από το συνέδριο. Τη δεύτερη μέρα του συνεδρίου θα βρίσκονται οι αντιπρόσωποι του και πάλι εκεί για να δώσει τη μάχη των ιδεών που τόσο πολύ φοβίζει τις άλλες παρατάξεις.

Γραμματεία Θεσσαλονίκης