Ανακοίνωση ΣΕΤΗΠ-Θ- Για Την Εθελουσία Στη Vodafone


ΤΟ ΤΥΡΑΚΙ ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΟΙ…ΤΗΝ ΦΑΚΑ;

Η διοίκηση της Vodafone παίρνοντας την σκυτάλη από την διοίκηση του ΟΤΕ ανακοίνωσε Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου ή αλλιώς το πλάνο της διοίκησης για το ξεπάστρεμα των εργαζομένων. Εφαρμόζει όλο το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που έχει στη διάθεσή της, τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ. Εκμεταλλεύεται και ενισχύει το κλίμα ανασφάλειας, φοβίας, εκβιασμών και τρομοκράτησης των εργαζομένων που συντηρούν, η συγκυβέρνηση, τα ΜΜΕ, τα κάθε λογής παπαγαλάκια, για να «ξαλαφρώσει από το βάρος» ενός σημαντικού αριθμού εργαζομένων χωρίς συγκρούσεις και διατάραξη του κλίματος «εργασιακής ειρήνης» που έχει εξασφαλίσει ούτως ή άλλως με την υπογραφή του επιχειρησιακού σωματείου στις μειώσεις μισθών. 
 
Τι κάνει η διοίκηση: 
Το προηγούμενο διάστημα προχώρησε σε απολύσεις συναδέλφων με χρόνια εργασίας και προσφοράς, ταυτόχρονα μας τρομοκρατεί και απαξιώνει συνεχώς την εργασία μας. Επιτέθηκε στην επιχειρησιακή σύμβαση μειώνοντας τους μισθούς μας. ΠΡΟΤΑΣΣΕΙ ΤΟ ΜΑΣΤΙΓΙΟ.

  
Το πρόγραμμα αυτό δεν είναι πρόγραμμα «εθελούσιων» αποχωρήσεων. Είναι πρόγραμμα με το πιστόλι στον κρόταφο αποχωρήσεων ή πάρε αυτά και σκάσε, γιατί έτσι και αλλιώς θα σε διώξω, αποχωρήσεων.
Πρόκειται για εθελουσία ανεργία. 

Ξεγελιούνται όσοι πιστεύουν ότι το ζήτημα είναι προσωπικό και έχει να κάνει μόνο με αυτούς που θα μπορούσαν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Πόσο πιο εύκολο θα τους είναι να περάσουν ακόμα σκληρότερα μέτρα, να δώσουν outsource ολόκληρα τμήματα, να απολύουν απευθείας, να προσλαμβάνουν με μεγαλύτερη ένταση νέους εργαζόμενους με μισθούς πείνας των 586 και 511 ευρώ μικτά όπως κάνει ήδη με τόσους και τόσους επινοικιαζόμενους, όπως τους επιτρέπει η ντροπιαστική επιχειρησιακή σύμβαση που υπογράφηκε! Να εντείνει δηλαδή το βαθμό εκμετάλλευσης συνολικά των εργαζομένων του μέσα από τους χαμηλούς μισθούς και τη ξέφρενη εντατικοποίηση της δουλειάς. Όλα αυτά αν καταφέρει και περάσει αυτό το πρόγραμμα της δήθεν εθελούσιας αποχώρησης.

 Δεν τελειώνει η επίθεση της εργοδοσίας με την εθελουσία, όπως δεν τέλειωσε με τις μειώσεις μισθών, θα αξιοποιήσουν όλο το αντεργατικό πλαίσιο που ψήφισαν οι κυβερνήσεις και τα κόμματά τους ώστε να σαρώσουν τα δικαιώματά μας. Σκοπός τους είναι:
Να ενισχύσουν την κερδοφορία τους, τη θέση της Vodafone στον κλάδο μέσα από τη μείωση των λειτουργικών εξόδων με τις απολύσεις. Αυτό οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη μισθολογική και όχι μόνο υποβάθμιση των εργαζομένων που παραμένουν. Η κούρσα του ανταγωνισμού δεν έχει τέλος, όσο κυριαρχούν τα μονοπώλια που μόνο στόχο έχουν το κέρδος. Οι μόνοι χαμένοι θα είναι οι εργαζόμενοι. 
 
Στεκόμαστε όρθιοι μπροστά στα τεράστια εκβιαστικά διλήμματα της εργοδοσίας
ΟΧΙ
στις εθελούσιες απολύσεις
 
Το όχι αυτό δεν προκύπτει από κανένα εγωιστικό ή αγωνιστικό τερτίπι αλλά από την ίδια την ανάγκη μας για επιβίωση. Προκύπτει από την εξέταση των συνθηκών και της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με το βάθεμα της καπιταλιστικής κρίσης τις δυσκολίες που βιώνουμε σαν εργαζόμενοι στο σύνολο της ζωής μας.
 
Τι κερδίζουν όσοι αποδεχτούν;
Δουλειά; Σε συνθήκες κρίσης; Με 1,5 εκ επίσημους ανέργους;
 
Δουλειά με μισθολόγιο και δικαιώματα;; Απίθανο! Ελαστικές μορφές απασχόλησης, εκ περιτροπής …
 
Σύνταξη; Άγνωστο!
 
Περίθαλψη; Για ένα χρόνο ; και μετά; 
 
Ασφάλιση και ένσημα; Ούτε για αστείο 
 
 
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ. ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ. ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.
 
Με αγώνα μαζικό και συνολικό, μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους στον κλάδο και με όπλο την ταξική αλληλεγγύη εξασφαλίζουμε – αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα στη δουλειά. Να μην διαπραγματευτούμε πόσοι από τους συναδέλφους θα μείνουν άνεργοι ή για πόσο χρονικό διάστημα θα καταφέρουν να επιβιώσουν με τα bonus. Στην ενιαία ταξική επίθεση του κεφαλαίου, όλων των εργοδοτών σε όλους τους κλάδους, απαιτείται ενιαία ταξική απάντηση των εργαζομένων. 
 
Να αποκρούσουμε την «προσφορά» της διοίκησης της Vodafone.
Να γίνει ένα μεγάλο βήμα οργάνωσης της πάλης μας με βάση τα δικά μας ταξικά συμφέροντα.
Δεν συμμετέχουμε. Δεν διευκολύνουμε τις επιδιώξεις του εργοδότη.
Άμεσες κινητοποιήσεις-κοινή δράση-κλιμάκωση του αγώνα
 
Περνάμε στην αντεπίθεση και απαιτούμε :
 
 • Να σταματήσουν οι απολύσεις εδώ και τώρα. Να μην χαθεί καμία θέση εργασίας
 • Καμιά δυσμενής μεταβολή στους όρους και στις συνθήκες της εργασίας μας.