ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ WIND


Μόλις ένα μήνα μετά τη δημοσίευση της επικείμενης συγχώνευσης – εξαγοράς WIND-FORTHNET, η Forthnet απαιτεί μειώσεις μισθών και η Wind απολύει. Την ίδια στιγμή ο OTE στοχοποιεί 1.800 συναδέλφους και μαζί με την Vodafone “αντιγράφει” τις καλοκαιρινές πρακτικές της διοίκησης της Wind με τις “εθελούσιες” απολύσεις.

Η τρομοκρατία και οι εκβιασμοί, οι απολύσεις και το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας επικρατούν σε όλο τον κλάδο

Οι εργαζόμενοι όμως δίνουμε τη δική μας απάντηση. Έτσι και οι εργαζόμενοι στην Wind πήραν τη σκυτάλη από τους συναδέλφους στην Forthnet που με το συνδικάτο και την επιτροπή αγώνα τους οργανώνουν την επίθεσή τους ενάντια στις μειώσεις μισθών. Όπως ενιαία και συγχρονισμένα επιτίθεται το κεφάλαιο, ενιαία και εμείς δίνουμε την απάντηση μας

Οι εργαζόμενοι στην «Wind» απάντησαν στην εργοδοτική μεθόδευση με στάσεις εργασίας από την Παρασκευή 23 Νοέμβρη . Την αγωνιστική απόφαση έλαβαν με γενική τους συνέλευση ενώ πραγματοποίησαν και αποχή μόλις ανακοινώθηκαν οι νέες απολύσεις από το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών στην Αθήνα.

Ανακοίνωση «Ταξικής Ενότητας Εργαζομένων» στον όμιλο «Wind»

«Δεν τους έφταναν οι 120 απολύσεις στο τεχνικό το καλοκαίρι, η εταιρεία τώρα δείχνοντας τις πραγματικές της διαθέσεις αφήνει στην άκρη το καρότο – την εθελούσια – και πιάνει το μαστίγιο, απολύοντας συναδέλφους με χρόνια προσφοράς, μητέρες με μικρά παιδιά, απροκάλυπτα» τονίζει σε ανακοίνωσή της η «Ταξική Ενότητα Εργαζομένων» στον όμιλο «Wind».

«Θέλουν να μας τρομοκρατήσουν, δεν θέλουν να σηκώνουμε το κεφάλι από την οθόνη, να μας καταντήσουν “Νewsphone”, να χρειαζόμαστε άδεια γιατρού για να πάμε στην τουαλέτα. Παρά τα παραμύθια της διοίκησης για ευελιξία στα ωράρια με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων (βλ. υποσχέσεις στο τμήμα με τις καμπάνιες), παρά την καλλιέργεια κλίματος “κατανόησης” και “συναίνεσης” στις συναντήσεις με τον διευθύνοντα σύμβουλο αλλά και τον διευθυντή του τεχνικού, η διοίκηση δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο: Εντατικοποίηση της εργασίας, μείωση του προσωπικού στο ελάχιστο, καθημερινή χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας. Θέλουν να μας κάνουν επαίτες να δουλεύουμε νύχτα με νύχτα, να τρέμουμε τον διευθυντή, να μην έχουμε δικαιώματα, να μην έχουμε οργάνωση, να μη διεκδικούμε ούτε τα αυτονόητα.


 Ήρθε η ώρα να βάλουμε τέρμα στην επίθεση της εργοδοσίας. Χαμένοι αγώνες είναι οι αγώνες που δεν δόθηκαν ποτέ. Αυτό που αυθόρμητα ξεκίνησε την Πέμπτη από την εξυπηρέτηση πελατών να γίνει φλόγα που θα εξαπλωθεί σε όλη την εταιρεία. Πάμε ένα βήμα παραπέρα τον αγώνα μας, συγκροτημένα και οργανωμένα ετοιμάζουμε την επίθεσή μας. Με αποφασιστικότητα – μαζικότητα – προσανατολισμό δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Όπλο μας είναι η απεργία. Αυτό πονάει τη διοίκηση: Το σταμάτημα της παραγωγής, η οργανωμένη αντίσταση στα σχέδιά τους, τα ξεκάθαρα ενωτικά αιτήματά μας».

«Να παρθούν πίσω οι απολύσεις. Ανθρώπινα ωράρια – διαλείμματα – βάρδιες για το cs. Καμία καταπάτηση της σύμβασης, να δοθεί τώρα το επίδομα ετοιμότητας σε όλους. Καμία απόλυση – καμία μείωση μισθών. Καλυτέρευση των όρων και των συνθηκών εργασίας μας. Καμία συρρίκνωση τμημάτων και αντικειμένων εργασίας, Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους», επισημαίνει η «Ταξική Ενότητα Εργαζομένων» στον όμιλο «Wind».