ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2013


Η 1η Μάη δεν είναι κινητή γιορτή,

ΗΤΑΝ και ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ.

Εμείς οι εργαζόμενοι στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής απορρίπτουμε κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης με τους μεγαλέμπορους και βιομήχανους να μεταφέρουν την πρωτομαγιάτικη αργία την Τρίτη του Πάσχα. Στόχος τους είναι ο εκφυλισμός του εορτασμού της ημέρας και το τελειωτικό χτύπημά της.

Η Πρωτομαγιά είναι μέρα της εργατικής τάξης. Μέρα που τιμάμε τους νεκρούς μας αλλά και μέρα που θυμόμαστε τη δύναμή μας. Είναι μέρα όπου πιο καθαρά από όλες τις άλλες στέλνει μήνυμα ότι από το σημερινό εκμεταλλευτικό σύστημα οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα άλλο εκτός από φτώχεια, ανεργία και δυστυχία. Ότι η ιστορική αποστολή των εργατών είναι η κατάργησή του.

Είναι σε τελική ανάλυση η μέρα που μας θυμίζει ότι οι εργοδότες και το κράτος τους, όταν σπάσει η βιτρίνα της υποτιθέμενης δημοκρατίας τους δε διστάζουν να αποκαλύψουν το πραγματικό τους πρόσωπο:

Το 1886 στο Σικάγο με τις κρεμάλες και τις δολοφονίες εργατών,

Το 1944 στην Καισαριανή με τις εκτελέσεις από τους Ναζί.

Σήμερα στην Αθήνα του 2013 με τρομοκρατικές απολύσεις, εκβιασμούς, ΜΑΤ και χημικά, με δικαστήρια.

Δε θα τους χαρίσουμε τα εκατομμύρια των εργατών σε όλο τον κόσμο που δώσανε μέχρι και την ζωή τους για να είναι η εργατική τάξη ελεύθερη, για να καταργηθεί η εκμετάλλευση ανθρώπου απάνθρωπο.

Καλούμε κάθε συνάδελφο στον κλάδο να μη δεχτεί αυτό τον εκφυλισμό.

Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει το σωματείο μας και στις απεργιακές συγκεντρώσεις με το ΠΑΜΕ στο Αγ. Βενιζέλου στις 10.30 μμ.

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

 

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν’ αγωνιστούν για την υπόθεσή του

πρέπει προετοιμασμένος να ‘ναι: γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα.

Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα  αυτός που θέλει τον αγώνα ν’ αποφύγει:

γιατί θ’ αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί

Μπ. Μπρεχτ.


Η ΑΦΙΣΑ ΜΑΣ