ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Η τρικομματική κυβέρνηση με τις μεθόδους και τις πρακτικές του δόγματος του “νόμου και της τάξης” αποφάσισε να κλείσει την δημόσια ραδιοτηλεόραση και να πετάξει στο δρόμο τους εργαζόμενους σε αυτήν. Η απόφαση αυτή, καθώς και το κλείσιμο και των άλλων επιχειρήσεων και οργανισμών, είναι συνέχεια της   αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής που εφαρμόζει  η κυβέρνηση. Η επίθεση του κεφαλαίου, της τρόικας και της κυβέρνησης κλιμακώνεται και η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται θα στηριχτεί στα τσακισμένα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΛΗ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η πράξη αυτή οδηγεί για ακόμα μια φορά στις ουρές τις ανεργίας χιλιάδες εργαζόμενους. Οι πολιτικοί εκπρόσωποι που κεφαλαίου αποδεικνύουν για ακόμα μια  φορά ότι μπροστά στα κέρδη των μονοπωλίων δε διστάζουν να πετάξουν τη μάσκα της δημοκρατίας τους και εν ριπή οφθαλμού να υπογράφουν και να εφαρμόζουν με τη βία και την τρομοκρατία νόμους. Να μην το επιτρέψουμε. Να μην επιτρέψουμε τον διχασμό των εργαζομένων σε δημόσιους και ιδιωτικούς που θέλουν να περάσουν.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Βρισκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας.

Η επίθεση που δεχόμαστε είναι κοινή. Δίνουμε ενιαία απάντηση όλοι οι εργαζόμενοι, με οργάνωση και αντεπίθεση μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς.

Πάμε κόντρα στην πολιτική που μας πετάει στην φτώχεια και την ανεργία.