ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ,

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ, ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τη δολοφονική επίθεση που εξαπέλυσαν το βράδυ της Πέμπτης σε στελέχη και μέλη του ΚΚΕ, τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής. Μεταξύ των τραυματιών ήταν και ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Σωτήρης Πουλικόγιαννης.

Είναι μια ακόμα απόδειξη ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί κομμάτι του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος και προσπαθεί να τρομοκρατήσει το εργατικό λαϊκό κίνημα και τους κομμουνιστές που πρωτοστατούν για την οργάνωση της εργατικής τάξης μέσα στα συνδικάτα αλλά και για  την απελευθέρωσή της από την αστική τάξη και τους μηχανισμούς της. Είναι τσιράκια των εργοδοτών και των μονοπωλίων που καθημερινά απομυζούν την εργατική τάξη για να αυξάνουν ολοένα και πιο πολύ τα κέρδη τους. Οι εργαζόμενοι γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι οι πολιτικές αποφάσεις των κατά καιρούς κυβερνήσεων είναι αυτές που μας στέλνουν στην ανεργία, στα τσακισμένα μεροκάματα και δικαιώματα, πολιτικές επιλογές που στηρίζει και η Χρυσή Αυγή.

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα τρομοκρατηθούμε, ότι θα κάνουμε πίσω.

Καλούμε τους εργαζόμενους στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικήςνα γυρίσουν την πλάτη στους φασίστες – εχθρούς της εργατικής τάξης. 

Να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο το ΣΕΤΗΠ, τις Σωματειακές Επιτροπές του μέσα σε κάθε χώρο δουλειάςκαι γενικότερα το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ.