4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 18/09/2013


ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11.00πμ – 15.00μμ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΣΟΦΙΑΣ

 

Είναι σε πλήρη εξέλιξη οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών. Από αύριο ξεκινάει η 48ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στο Δημόσιο. Η ΓΣΕΕ προκήρυξε 4ωρη στάση εργασίας από τις 11 π.μ. μέχρι τις 3 μ.μ.. Όσοι και όσες δεν γνωρίζουν μέχρι και σήμερα τίποτα για το όλο θέμα ας ξανασκεφτούν τι κίνημα χρειάζεται – μπροστά στον πόλεμο του κεφαλαίου – και τι κίνημα υπάρχει με την κυριαρχία των δυνάμεων του παλιού και νέου εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Στο δια ταύτα και με δεδομένη την επίθεση των δυνάμεων του κεφαλαίου στους τόπους δουλειάς, στις επιχειρήσεις, σε όλους τους κλάδους και τις ετοιμασίες της συγκυβέρνησης για νέα χαράτσια, νέους φόρους, κάθε ημέρα λιγότερες κοινωνικές παροχές, οι επιλογές που έχουμε δεν είναι πολλές : ανοχή που σημαίνει υποταγή και εξαθλίωση ή οργάνωση, αγώνας με μαζικότητα, με αντοχή, με συνέχεια. Ακόμα δεν έχουμε δοκιμάσει τη δύναμή μας. Να τη δοκιμάσουμε τώρα, γιατί αν δεν τους σταματήσουμε θα μας γονατίσουν !

Όλα αυτά σημαίνουν ότι αύριο συμμετέχουμε στην 4ωρη στάση εργασίας,

ενώνουμε τη φωνή με τους εργαζόμενους στο δημόσιο ,

στον κλάδο με τους εργαζόμενους της VODAFONE που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις ,

με όλη την εργατική τάξη

και τους καλούμε να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Πλατεία Αγ. Σοφίας.

Σε όσους σπέρνουν την απογοήτευση και την ηττοπάθεια, μια απάντηση ταιριάζει : Δεν υποκύπτω στην εξαθλίωση, δεν σφραγίζω και με τη δική μου απραξία το μαύρο μέλλον που επιφυλάσσουν σε εμάς και τα παιδιά μας.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έχουν καταθέσει πρόταση στη ΓΣΕΕ για πανελλαδική πανεργατική απεργία – σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα – το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη. Η εργατική τάξη της χώρας μας πρέπει να απαντήσει σε αυτή την ταξική βαρβαρότητα του κεφαλαίου ντόπιου και ξένου και των πολιτικών του εκπροσώπων, στα μέτρα που υλοποιούν και σε αυτά που θέλουν να πάρουν. Εμείς, σαν εργαζόμενοι του κλάδου των Τηλεπικοινωνιών και της Πληροφορικής , έχουμε το δικό μας μερίδιο ευθύνης για την αγωνιστική οργάνωση και απάντηση σε αυτούς που έχουν πέσει σαν γύπες πάνω στην εργατική τάξη και τα δικαιώματα της.

Η μαζική συμμετοχή μας στη στάση εργασίας και την αγωνιστική συγκέντρωση, είναι απάντηση σε κυβέρνηση – ΕΕ – κεφάλαιο και την εργοδοσία που δουλεύει εντατικά για νέα χειροτέρευση της θέσης των εργαζομένων και ενίσχυση της δικής της.