ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 06/11/13


Στις 6/11 απεργούμε

Κανένας στη δουλειά, όλοι στον δρόμο του αγώνα!

Στον κλάδο μας:

Προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους Wind – Vodafone προχωράνε στη δημιουργία κοινού δικτύου. Συνάδελφοι που θα μεταφερθούν στη νέα εταιρία μένουν ξεκρέμαστοι, έξω από τις επιχειρησιακές συμβάσεις, βορά στα δόντια των μονοπωλίων. Σε Cosmote και Oteplus γίνονται απολύσεις βάση αξιολογίου. Στον ΟΤΕ ετοιμάζονται 1.300 νέες εθελούσιες αποχωρήσεις στοχευμένες σε παλιούς συναδέλφους με εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα. Θα αντικατασταθούν με νέους εργαζόμενους των 500€. Οι κινήσεις αυτές στον όμιλο ΟΤΕ θα προκαλέσουν αντιδράσεις και σε άλλες εταιρίες του κλάδου γιατί έτσι λειτουργεί ο ανταγωνισμός. Πάλι εμείς θα «πληρώσουμε το μάρμαρο». Ταυτόχρονα η διάλυση των συλλογικών συμβάσεων στα τηλεφωνικά κέντρα όπως η EValue, Teleperformance, Vodafone, μας έχουν κάνει λάστιχο με τις ελαστικές μορφές εργασίας.

Μπροστά στα ακόμα χειρότερα που έρχονται με τη μορφή διάφορων νέων μέτρων και την υλοποίηση των αποφασισμένων, δεν μπορούμε να περιμένουμε το μοιραίο, αμήχανοι, δειλοί κι άβουλοι αντάμα.

Να βάλουμε αποφασιστικά στην άκρη τα βαρίδια της πλειοψηφίας στο συνδικαλιστικό κίνημα. Η απεργία θέλει απεργούς με διακοπή της παράγωγης, όχι ρεπό και άδειες ασθενείας. Θέλει εργάτες στους δρόμους και όχι αντιπροσωπείες σε συγκεντρώσεις.

Τώρα χρειάζεται δυναμική απάντηση. Για τη ζωή που μας αξίζει και όχι αυτή που μας καθορίζουν τα μονοπώλια και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι.

Να μην επιτρέψουμε να μας κάνουν τη ζωή μας κόλαση!

Μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς ο κάθε εργαζόμενος ξεχωριστά αλλά και όλοι μαζί σαν μια γροθιά πρέπει να πάρουμε πάνω μας την υπόθεση της επιτυχίας της απεργίας! Τώρα χρειάζεται να νιώσουν καυτή την ανάσα του εργατικού κινήματος! Η απόφαση για την απεργία είναι και πρέπει να είναι συνειδητή πράξη και όχι τυπική διαδικασία!

 ΒΑΖΟΥΜΕ ΦΡΕΝΟ ΣΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ-ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ!

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ! ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανέναν! Δεν μπορούμε να δεχτούμε άλλες θυσίες για τα κέρδη των εργοδοτών! Δεν μπορούμε να δεχτούμε άλλες εκπτώσεις στις ανάγκες μας!

Στις 6/11 ενώνουμε τις δυνάμεις μας!

 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!!!

              Βάζουμε μπροστάρη τις ανάγκες μας, τα δικαιώματά μας! Αγ. Βενιζέλου 10:30 π.μ