ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΔΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΕΛΛΙΑ

Συναδέλφισες, συνάδελφοι,

Καταγγέλλουμε την απροκάλυπτη επίθεση από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης κατά την διάρκεια της διαδικασίας απέναντι στον δικαστικό αντιπρόσωπο, την εφορευτική επιτροπή και μέλη του ΣΕΤΗΠ με την κατηγορία ότι παρατείνουν χρονικά την διαδικασία των αρχαιρεσιών με την επιδίωξη περισσότερων εδρών – αντιπροσώπων στο συνέδριο του ΕΚΘ.

Δείτε όμως γιατί το αυτονόητο αποτελεί, για τον Πρόεδρο του ΕΚΘ (ΠΑΣΚΕ), λόγο για κατηγορίες και επιθέσεις καθώς και γιατί θέλει να αποτρέψει την ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων.

Η απάντηση βρίσκεται στην παρακάτω εικόνα.

Είναι από το τελευταίο συνέδριο του ΕΚΘ. Την κορυφαία διαδικασία για το συνδικαλιστικό κίνημα της πόλης μας.

Είναι η διαδικασία με βάση την οποία κρίνεται ο προσανατολισμός του συνδικαλιστικού κινήματος, η οργάνωση των αγώνων των εργαζομένων που θα κρίνει και το αποτέλεσμά τους.

Στην δεξιά πτέρυγα βρίσκονται οι αντιπρόσωποι από τα ταξικά σωματεία μηδενός εξαιρουμένου, παρόντες όλοι με στόχο να δώσουν την μάχη για αποφάσεις στην κατεύθυνση υπεράσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων, συνεπείς απέναντι σ’ αυτούς που τους εμπιστεύθηκαν την θέση τους εδώ.

Στην αριστερή, όπως φαίνεται η εικόνα, πτέρυγα με βάση τους αποτυπωμένους συσχετισμούς θα έπρεπε να βρίσκονται σε αριθμό διπλάσιοι αντιπρόσωποι στο σύνολο (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ).

Προφανώς δεν έχουν κανέναν λόγω να βρίσκονται στη θέση τους .

  • Διότι όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους στην εργοδοσία υπογράφοντας μειώσεις μισθών σε επιχειρήσεις και κλάδους ολόκληρους, καταργώντας τις ΣΣΕ.
  • Διότι σε επίπεδο ΓΣΣΕ έχουν υπογράψει, και χειροκροτηθεί από τον ΣΕΒ, την κατάπτυστη ΕΓΣΣΕ που αποτελεί για τους εργοδότες το απόλυτο όπλο για να ξεμπερδεύουν από κάθε εργασιακό δικαίωμα.
  • Διότι πολλοί από τους αντιπροσώπους τους είναι αποτέλεσμα εργοδοτικών σωματείων αλλά και σωματείων σφραγίδες – φαντάσματα που όλως τυχαίως έχουν σαν έδρα την διεύθυνση των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη.

Είναι αυτονόητο λοιπόν ότι το ΣΕΤΗΠ-Θ παλεύει με κάθε τρόπο να αυξήσει τις δυνάμεις του.

Να μειώσει τις άδειες καρέκλες του εκφυλισμού.

Αυτός είναι ο πραγματικός εφιάλτης της εργοδοσίας αλλά και της «πλειοψηφίας» στο ΕΚΘ .

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο γνωρίζουν πια είναι η απάντηση και προς τους μεν αλλά και προς του δε.

Τους καλούμε να την δώσουν