ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2014


1η Μάη

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 10.30 π.μ.

30 ΑΠΡΙΛΗ – ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ ΣΤΟ Ε.Κ.Θ. ΣΤΗΝ ΑΙΘ. ΜΠΕΝΑΡΟΓΙΑ ΣΤΙΣ 7 Μ.Μ.

Ημέρα της παγκόσμιας εργατικής τάξης, σύμβολο στον αγώνα των εργαζόμενων για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Τιμής στους νεκρούς αγωνιστές και αγωνίστριες εργάτες και τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος στην ταξική πάλη με το κεφάλαιο και τα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού. Υπόσχεσης πως δεν θα επιτρέψουμε οι θυσίες τους να αποτελούν απλώς λόγο για φιέστες συμβιβασμού από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Υπόσχεσης ότι δεν θα επιτρέψουμε να μας απομακρύνουν από τα ιδανικά και τις αξίες τους επιλέγοντας το δρόμο του ατομισμού, του συντεχνιασμού και της συναλλαγής με τον αντίπαλο με αντάλλαγμα μια πρόσκαιρη αναβολή της σίγουρης καταστροφής μας.

Ημέρα μιας επιτυχημένης απεργίας, μιας δυναμικής λαϊκής παρέμβασης πού θα αναδείχνει τον ρόλο του οργανωμένου λαϊκού κινήματος στην λύση των λαϊκών προβλημάτων σε αντίθεση με την ψήφιση σωτήρων για την λύση τους.

Ημέρα επίδειξης δύναμης από την μεριά του ταξικού κινήματος της εργατικής τάξης. Πολύ περισσότερο τώρα που ετοιμάζονται νέα αντιλαϊκά μέτρα και οι εργαζόμενοι πρέπει να δείξουν την δύναμη τους.

Ημέρα που οι εργαζόμενοι και στον κλάδο μας λένε και κάνουν πράξη το ΟΧΙ στην δουλειά από ήλιο σε ήλιο με μισθούς πείνας, εργασιακές σχέσεις μεσαιωνικές, ευέλικτες, επινοικίασης, μέσω vouchers, χωρίς ασφάλιση. Σε έναν κλάδο που οι δυνατότητες του μπορούν να εκτοξεύσουν και να απλοποιήσουν την παραγωγή, τις υπηρεσίες. Με ανθρώπινο δυναμικό και εξειδίκευση ικανή να εξαλείψει την φτώχεια και την ανεργία.


Ημέρα που όλοι οι εργαζόμενοι βγαίνουν στο προσκήνιο απαιτώντας να ακυρωθούν οι νόμοι με τους οποίους υπονομεύτηκαν οι κλαδικές συμβάσεις και η Ε.Σ.ΣΕκαι να υπογραφούν κλαδικές και επιχειρησιακές συμβάσεις με αυξήσεις μισθών,

Ημέρα που το ΣΕΤΗΠ και οι εργαζόμενοι του κλάδου παίρνουν θέση απέναντι σε όλα τα ζητήματα που καίνε την λαϊκή οικογένεια για να αποτελέσει αυτή στοιχείο συσπείρωσης και ενεργοποίησης. Διότι η τιμή της εργατικής δύναμης μειώνεται όχι μόνο από την μείωση των μισθών και του μεροκάματου. Αλλά και μέσω όλων εκείνων των κοινωνικών δαπανών που συμβάλουν στην αναπαραγωγή της. Ασφαλιστικό, υγεία ,πρόνοια ,τις τιμές των προϊόντων, των υπηρεσιών και μια σειράς άλλων.Απαιτώνταςνα αυξηθεί το επίδομα της ανεργίας ,να δίνεται ανεξαιρέτως σε όλους τους άνεργους που αναζητούν και δεν βρίσκουν δουλειά και να δίνεται καθ’ όλη την διάρκεια της ανεργίας, να μειωθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ ,ΕΥΑΘ, τα εισιτήρια στις συγκοινωνίες ,να μην πληρώνουν οι άνεργοι ,οι μαθητές ,φοιτητές ,σπουδαστές, να καταργηθούν τα διόδια, κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων για την υγεία και καθολική πρόσβαση χωρίς καμιά προϋπόθεση όλων στα δημόσια κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία, καθώς και στην παροχή της αναγκαίας φαρμακευτικής αγωγής

Ημέρα αποτροπής του κεφαλαίου και του πολιτικού και συνδικαλιστικού του προσωπικού από την αξίωση για καταστολή της λειτουργίας των σωματείων και του απεργιακού δικαιώματος.

Ημέρα διεθνιστικής αλληλεγγύης όπου εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στους λαούς που δοκιμάζονται από τις επεμβάσεις φωτίζοντας την ανάγκη να μην στοιχίζονται οι εργαζόμενοι και οι λαοί πίσω από τα αιτήματα και τις αντιθέσεις των ιμπεριαλιστών και των εργοδοτών.

ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΡΑ, ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΤΙΜΗ.

ΤΟ ΠΑΜΕ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ