ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΕΤΗΠ-Θ & ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΜΕ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ
στην ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του ΣΕΤΗΠ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ στο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
του ΠΑΜΕ με αιχμή την ανεργία

 

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Μην περιμένεις άλλο. Η “ανάπτυξη” που ευαγγελίζονται δε θα ναι για τους εργαζόμενους, θα ναι ανάπτυξη στην πλάτη μας, χτισμένη στα συντρίμμια των μισθών, των συντάξεων και των δικαιωμάτων μας. Μην αφήνεις τα δικαιώματά σου να γίνονται συντρίμμια.

Κανείς εργοδότης δε θα μας χαρίσει αυξήσεις στους μισθούς, δε θα υπογράψει Συλλογικές Συμβάσεις, αν εσύ δεν αγωνιστείς για αυτά. Ήδη στον κλάδο μας οι επιχειρησιακές συμβάσεις λήγουν και οι εργοδότες αρνούνται να υπογράψουν νέες. Καραδοκούν να ρίξουν τα μεροκάματά μας ακόμα περισσότερο.

Σε αυτήν την κατεύθυνση χρησιμοποιούν και τη στρατιά των ανέργων για να μας πιέζουν και να μας τρομοκρατούν ακόμα περισσότερο ώστε να υπογράψουμε μειωμένους μισθούς, να υποχωρούμε από τα δικαιώματά μας. Τα δουλεμπορικά γραφεία, τα ΚΕΚ, οι ΜΚΟ κάνουν πάρτυ στις πλάτες των άνεργων. Οι εργοδότες τρίβουν τα χέρια τους. Από την μία τσάμπα νέοι εργαζόμενοι και από την άλλη εργαζόμενοι που παίρνουν ψίχουλα και θεωρούν τον εαυτό τους συγκριτικά «ακριβοπληρωμένους» και «πλεονέκτες». Αξιοποιούν την ανεργία για να μας εκβιάζουν.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ

Οι εξαγορές, οι συγχωνεύσεις, ο ανταγωνισμός των επιχειρήσεων και των μονοπωλίων είναι η αιτία για τους χιλιάδες ανέργους που στέκουν στις ουρές των ταμείων ανεργίας, που είναι ανασφάλιστοι, απροστάτευτοι. Το ζήτημα της ανεργίας μας αφορά όλους, εργαζόμενους και μη, μαθητές, φοιτητές και συνταξιούχους. Να διεκδικήσουμε άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων.

ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Σε καλούμε να συμμετάσχεις στη Γενική Συνέλευση του σωματείου σου, του ΣΕΤΗΠ. Έλα να συζητήσουμε οι εργαζόμενοι σε όλο τον κλάδο, να συντονίσουμε την δράση μας μπροστά στα οξυμένα προβλήματα που βιώνουμε μέσα και έξω από τους χώρους εργασίας. Να απαιτήσουμε κανένας εργαζόμενος να μην δουλεύει με λιγότερα από 751 ευρώ. Κανένας άνεργος να μην παίρνει επίδομα λιγότερο από 600 ευρώ. Να διεκδικήσουμε Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Μια σύμβαση που να καλύπτει τις δικές μας πραγματικές ανάγκες, που να αποτελεί προστασία για κάθε εργαζόμενο στον κλάδο και να βάζει φραγμό στις ορέξεις των εργοδοτών για μειώσεις μισθών, επιδομάτων και κεκτημένων δικαιωμάτων. Μια σύμβαση που εμείς θα επιβάλουμε με τον αγώνα και την στάση μας!

 

ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ στην ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του ΣΕΤΗΠ
την ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ 19:00 στο ΕΚΘ

ΣΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ στο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
του ΠΑΜΕ με αιχμή την ανεργία

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 12.30 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ