ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 27/11 & ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΤΗΠ ΣΤΙΣ 16/11


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής του ν. Θεσσαλονίκης χαιρετίζει τους εργαζόμενους του κλάδου που έδωσαν µμαζικά παρόν στο μεγαλύτερο εργατικό συλλαλητήριο των τελευταίων χρόνων, ενώνοντας τη φωνή διαμαρτυρίας και διεκδίκησης µε την µμεγαλειώδη ανθρωποθάλασσα, που κατέκλεισε το Σάββατο 1 Νοέµβρη ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας. 1000 εργατικές και λαϊκές οργανώσεις πήραν απόφαση συμμετοχής από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Δόθηκε ισχυρό αγωνιστικό μήνυµα, δεν θα ζήσουµε µε ψίχουλα. Απαιτούµε ΣΣΕ ικανοποιητικές, διπλασιασµό του επιδόματος ανεργίας που θα δίνεται για όλο το διάστηµα που διαρκεί η ανεργία.

Βροντοφωνάξαµε ότι είναι αιτία πολέµου τα νέα αντεργατικά µέτρα που ετοιμάζουν, στην αλλαγή του συνδικαλιστικού νόµου, για τις απολύσεις, τα ασφαλιστικά δικαιώµατα.

Τους τρόµαξε η συµµετοχή των εργαζομένων και τα αστικά µέσα εξαφάνισαν 100.000 χιλιάδες λαού που διαδήλωνε στο κέντρο της Αθήνας. Αυτή είναι η αξιοπιστία των ΜΜΕ των κεφαλαιοκρατών και αυτή η δημοκρατία τους. Αισχροί συκοφάντες των εργατικών αγώνων, αδίστακτοι υποστηρικτές των εκμεταλλευτών του πλούτου που παράγει η εργατική τάξη. Ότι και αν κάνουν το µεγάλο συλλαλητήριο απέδειξε ότι µπορούµε να τους βάλουµε εµπόδια στην αντεργατική επίθεση. Μπροστά µας έχουµε μεγάλες µάχες και δε χωράει καµία επανάπαυση.

Όσο περνάνε οι µέρες, τόσο πιο καθαρό γίνεται ότι το «τέλος των µνηµονίων» δε σηµαίνει και το τέλος των αντιλαϊκών µέτρων. Αντίθετα, επιβεβαιώνεται ότι τα λεγόµενα «διαρθρωτικά µέτρα» θα συνεχιστούν και θα ενταθούν. Με τον ίδιο τρόπο, θα συνεχιστεί και η δημοσιονομική «επιτήρηση» από τους µηχανισµούς της ΕΕ. Το καθεστώς αυτό ισχύει για όλα τα κράτη – µέλη, είτε υπάγονται σε µνηµόνια είτε όχι, µε βάση τους κανόνες της ενισχυμένης δημοσιονομικής εποπτείας, που ισοδυναμούν µε «µνηµόνια διαρκείας».

Το παραπάνω επαληθεύουν µε τις τοποθετήσεις τους στελέχη του ΣΕΒ και της κυβέρνησης. Οι βιοµήχανοι, από τη µια, βάζουν ψηλά στη λίστα των «αναγκαίων» µεταρρυθµίσεων τις παραπέρα ανατροπές στο Ασφαλιστικό και στα Εργασιακά, την πλήρη απελευθέρωση των οµαδικών απολύσεων και τις αντιδραστικές αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόµο. Τα ζητήµατα αυτά είναι που θα απασχολήσουν τον επόµενο γύρο των συζητήσεων ανάµεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα. Η κυβέρνηση, από την άλλη, οµολογεί κυνικά ότι τα µνηµόνια διευκόλυναν έως τώρα την ψήφιση και εφαρµογή µέτρων που ήταν αναγκαία για το κεφάλαιο και ότι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει επί της ουσίας, όταν αυτά εκπνεύσουν.

Να, λοιπόν, ποια είναι για το λαό η «µετά µνηµόνιο» εποχή: Νέα µέτρα, που προκύπτουν από την ανάγκη του κεφαλαίου να θωρακίσει την ανταγωνιστικότητά του. Και, ταυτόχρονα, βαθύτερη δέσµευση απέναντι στις κατευθύνσεις της ΕΕ, που ενδιαφέρεται να διασφαλίσει συνολικά την ανταγωνιστικότητα των µονοπωλίων της, χωρίς να µπορεί να εξαλείψει τις µεταξύ τους αντιθέσεις, ούτε βέβαια να γιατρέψει την ανισοµετρία στην καπιταλιστική ανάπτυξη και τις κρίσεις.

Ο λαός δεν πρέπει να ανεχτεί ένα τέτοιο µέλλον που συνεχίζει να τον καταστρέφει. Ούτε, όµως, να αναζητήσει τη διέξοδο σε σωτήρες που προτείνουν ένα «άλλο µείγµα» διαχείρισης του ίδιου αντιλαϊκού δρόµου αφού ουσιαστικά υπερασπίζονται τον καπιταλιστικό δρόµο ανάπτυξης και τη συµµετοχή της χώρας στην ΕΕ.


Ανακούφιση και ευηµερία για το λαό µπορεί να υπάρξει µόνο σε σύγκρουση µ’ αυτήν τη στρατηγική. Η επόµενη µέρα θα τον βρει σε καλύτερη θέση αν πιστέψει στη δύναµή του και διαλέξει να σφραγίσει ο ίδιος µε την πάλη του τις εξελίξεις.

Συνάδελφοι, η δικαιολογηµένη οργή και αγανάκτηση που νιώθει ο κάθε εργαζόµενος για τον εµπαιγµό, την κοροϊδία, την αδικία, τη βάρβαρη εκµετάλλευση χωρίς όρια που υφίστανται σήµερα οι εργαζόµενοι του κλάδου µπορούµε να την µετατρέψουµε σε ταξικό αγώνα, ανυποχώρητο για όλα τα δικαιώµατά µας.

Μην περιµένεις άλλο , µπορούµε να επιβάλλουµε το δίκιο µας αν το αποφασίσουµε, οργανωθούµε και συµµετέχουµε στο ΣΕΤΗΠ.

Να στρέψουµε τον αγώνα µας όχι µόνο στο µεµονωµένο εργοδότη, στον πραγµατικό αντίπαλο, το Κεφάλαιο και την πολιτική που το υπηρετεί, στην κυβέρνηση – Ε.Ε. και στα κόµµατα του ευρωµονόδροµου, που είναι στην ίδια λογική και προσκυνάνε τον ίδιο θεό την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

συνεχίζουµε τον αγώνα για τα δικαιώµατά µας µε τη δυνατότητα που µας δίνει η επιτυχία του συλλαλητηρίου, κλιμακώνοντας µε τη συµµετοχή µας στην 24ωρη Πανεργατική απεργία στις 27 Νοέµβρη.

      Συμμετέχουμε µαζικά στην Συνέλευση του Κλαδικού Συνδικάτου τη Κυριακή 16 Νοέµβρη στις 19:00 στο ΕΚθ.

      Παίρνουµε μαζικά µέρος στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία για τον εορτασµό του Πολυτεχνείου την Δευτέρα 17 Νοέμβρη.