Για τις μειωσεις μισθων στην OTS


Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

  Επιβεβαιώνεται στην πράξη ότι η επίθεση που δεχόμαστε το τελευταίο διάστημα από την εργοδοσία δεν οφείλεται στις κλειστές τράπεζες και στους περιορισμούς κίνησης κεφαλαίων αλλά σε συνολικότερο σχεδιασμό των εργοδοτών για το χτύπημα συγκροτημένων εργασιακών δικαιωμάτων χρόνων, στην παραπέρα μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης.

  Λένε πώς λόγω της κατάστασης υποχρεώνονται να πάρουν προσωρινά μέτρα, τα οποία θα ανακληθούν αν και όποτε αυτή καλυτερεύσει. Τα μέτρα που προσπαθούν να περάσουν σε διάφορους χώρους δουλειάς όπως μειώσεις μισθών, απολύσεις, υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών είναι κάθε άλλο παρά έκτακτα και προσωρινά. Η ουσία αυτών των μέτρων έχει διατυπωθεί και αποφασιστεί εδώ και χρόνια στις συνθήκες της Ε.Ε. και αποτελεί βασικό στόχο των επιχειρηματικών ομίλων όπως για παράδειγμα η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ), του δικαιώματος της σταθερής δουλειάς, του 8ωρου, η μείωση του μισθολογικού κόστους κ.α.

Σε αυτή την κατεύθυνση η εργοδοσία της OTS προσπάθησε να επιβάλλει μείωση μισθών 50% και ταυτόχρονα απολύσεις επικαλούμενη τη μη πληρωμή από πελάτες και τη δύσκολη περίοδο.

Συνάδελφοι προσοχή!

  Η διαλλακτικότητα απέναντι στην εργοδοσία οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια τους εργαζόμενους, καλλιεργεί τη λογική ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι να βάλουμε πλάτη και πώς έχουμε συμφέρον να στηρίξουμε την εταιρεία όποτε δεν βγάζει τα αναμενόμενα κέρδη. Δεν μοιραστήκαμε τα κέρδη τους. Δεν υπάρχει κανένας λόγος, να αποδεχτούμε να ζήσουμε μισή ζωή υπογράφοντας συμβάσεις με μειώσεις μισθών.

  Η πείρα του προηγούμενου διαστήματος δείχνει ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο. Όπου οι εργαζόμενοι αποδέχτηκαν τις αντεργατικές αξιώσεις και τα μέτρα της εκάστοτε εργοδοσίας για να «..έχουν τα μισά» βρέθηκαν σε ακόμα χειρότερη θέση την επόμενη μέρα. Τις μειώσεις μισθών και τις απολύσεις, ακολούθησαν η εντατικοποίηση της δουλειάς και οι απλήρωτες υπερωρίες κοκ.

 

ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΣΕΤΗΠ!

 

  Το Σ.Ε.ΤΗ.Π καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα, να οργανώσουμε την πάλη μας και τον αγώνα μας ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας. Να οργανώσουμε την αλληλεγγύη μας απέναντι σε κάθε συνάδελφο που εκβιάζεται με μείωση μισθού, απολύεται, που βγαίνει σε υποχρεωτική άδεια, που ο ίδιος και η οικογένεια του αντιμετωπίζει προβλήματα επιβίωσης. Να υψώσουμε  το ανάστημά μας  και να διεκδικήσουμε  τις σύγχρονες ανάγκες μας σε μισθούς, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Καμία αλλαγή στις συμβάσεις μας
  • Καμία μείωση μισθού
  • Πληρωμή μισθών στην ολότητα τους
  • Άμεση πληρωμή των χρωστούμενων