Όλοι στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΗΠ στις 6 Νοεμβρίου, 19:00 στο Ε.Κ.Θ


ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΜΕ

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

 

1. 4η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ. ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ 

2. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ 24 /11

 Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου, όλα τα επιχειρησιακά σωματεία, τις επιτροπές αγώνα, όλους τους αγωνιστές συνδικαλιστές, να συμβάλουμε με τη συζήτηση, τις αποφάσεις μας και την άνοδο των αγώνων μας να διαμορφώσουμε όρους για την ανασύνταξη και την αντεπίθεση του εργατικού κινήματος.

Αγωνιζόμαστε και παλεύουμε για όσα μας ανήκουν. Σήμερα όσο ποτέ υπάρχει η ανάγκη να βάλουμε μπροστά τις δικές μας απαιτήσεις για μια καλύτερη ζωή. Μπορούμε με οδηγό την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, με εργαλείο το πλαίσιο του ΠΑΜΕ που ανταποκρίνεται στις ανάγκες, τις δικές μας και των οικογενειών μας, να περάσουμε στην επίθεση. Να διεκδικήσουμε συλλογικές συμβάσεις, μέτρα για την ανεργία, για το δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία – πρόνοια. Να εξειδικεύσουμε ακόμα καλύτερα στον κλάδο μας και να απαιτήσουμε να καταργηθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Να διεκδικήσουμε τις απώλειες που είχαμε και τη ζωή που μας αξίζει, με βάση τον τεράστιο πλούτο που παράγουμε.

Παλεύουμε ενάντια σε όλους αυτούς που μας ξεζούμισαν:

  • Την εργοδοσία, τις κυβερνήσεις τους, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα κόμματα και τους μηχανισμούς που την υπηρετούν.
  • Ενάντια σε εκείνες τις δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα που ρίχνουν νερό στο μύλο της εργοδοσίας. Ώστε να απαλλαγούμε από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ, ΟΜΕ – ΟΤΕ και ΕΚΘ που εφαρμόζουν την γραμμή της ταξικής συνεργασίας, των κοινωνικών διαλόγων και της υποταγής στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Δυναμώνουμε των αγώνα, ενώνοντας τους εργαζόμενους. Κόντρα στον διαχωρισμό των εργαζόμενων σε «συνεργάτες» εργολαβικούς επινοικιαζόμενους και απευθείας εργαζόμενους, σε παλιούς και νέους, Έλληνες ή μετανάστες, στους ηλικιακούς διαχωρισμούς.

Βγαίνουμε μπροστά δυναμικά και καταθέτουμε τον προβληματισμό μας, τις σκέψεις μας, την δική μας αγωνιστική πρόταση με τους αντιπροσώπους μας στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ στις 19 – 20 Νοέμβρη. Πρόκειται για μια ανοικτή διαδικασία που θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των εργαζομένων μέσα από συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς. Μακριά από την λογική του εκφυλισμού των συνεδρίων της ΓΣΕΕ με άδειες καρέκλες σε πολυτελή ξενοδοχεία μακριά από τους εργαζόμενους και τα προβλήματά τους.

Το ΠΑΜΕ είναι μέτωπο εκατοντάδων συνδικάτων, ομοσπονδιών, εργατικών κέντρων, επιτροπών αγώνα, εκλεγμένων συνδικαλιστών, που με όρους μαζικού κινήματος παλεύουν συντονισμένα  με βάση το πλαίσιο στόχων πάλης που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, με γραμμή σύγκρουσης με την μεγαλοεργοδοσία, τις κυβερνήσεις, τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες. Στα 17 χρόνια δράσης του έχει επιβεβαιωθεί η ανάγκη της δημιουργίας και της λειτουργίας από την ίδια την δράση του.

Το Συνδικάτο μας από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του το 2009, συμμετέχει στο ΠΑΜΕ. Το ΣΕΤΗΠ, έδωσε από την πρώτη στιγμή μικρές και μεγάλες μάχες:

  • Βρεθήκαμε μπροστά στην οργάνωση του αγώνα, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε όλο τον κλάδο. Παρα πολλοι εργαζόμενοι, πήραν πίσω τα δεδουλευμένα τους, ανακαλέσαμε απολύσεις, μπήκαμε εμπόδιο στην εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία, ανεξάρτητα από το ποια ήταν η κυβέρνηση.
  • Συμπαρασταθήκαμε σε κάθε εργαζόμενο και κάθε σωματείο που υποφέρει από την επιθετικότητα της εργοδοσίας
  • Κάναμε προσπάθεια να μπουν στη μάχη περισσότεροι εργαζόμενοι, δεκαπλασιάζοντας την δύναμη του σωματείου και αναδεικνύοντας ότι μπορεί να υπάρχει διέξοδος μακριά από την λογική «του μικρότερου κακού» και το «ρεαλισμό» της υποταγής που έβαζαν και βάζουν οι πλειοψηφίες σε διοικήσεις σωματείων και ιδιαίτερα στην ΟΜΕ – ΟΤΕ που συντάσσεται ανοιχτά με την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του ομίλου τσακίζοντας τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα.
  • Αντιστεκόμαστε στα σχέδια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών να μας βάλουν στη σφαγή για τα συμφέροντα των πετρελαιάδων, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
  • Μέσα από τους αγώνες μας και την δράση μας δημιουργούμε προϋποθέσεις για να προχωρήσουμε πιο σταθερά στην ανασύνταξη του κινήματος.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ – ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ – ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, παραγωγικές, επιστημονικές και τεχνολογικές, για να υπάρξει ανάπτυξη στην υπηρεσία των σύγχρονων εργατικών – λαϊκών αναγκών, για να υπάρχει αξιοπρεπής ζωή, δουλειά με δικαιώματα. Εμείς είμαστε αυτοί που παράγουμε όλο τον πλούτε και τον διεκδικούμε από μια χούφτα παράσιτα που μας τον κλέβουν, για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των οικογενειών μας, το μέλλον των παιδιών μας.

Για αυτό καλούμε τους εργαζόμενους να έρθουν στη Γενική Συνέλευση, να πουν τη γνώμη τους

και να αποφασίσουμε πως θα βάλουμε στην μάχη περισσότερες δυνάμεις.

Γιατί η ισχυροποίηση και η διεύρυνση του σωματείου μας με νέες δυνάμεις και του ΠΑΜΕ με νέα συνδικάτα σημαίνει ισχυροποίηση του εργατικού λαϊκού κινήματος, που μέσα από τον κοινό αγώνα ενάντια στα μονοπώλια και στις κυβερνήσεις θα ενισχύει την ενότητα της εργατικής τάξης, την δύναμη μας.