Για Τις Πυρκαγιές. Ανακοίνωση Σετηπ Αθήνας


Τις τελευταίες ώρες ο λαός παρακολουθεί με αγωνία και οργή την τεράστια καταστροφή που συντελείται στην Αττική και σε άλλες περιοχές με την πυρκαγιά να καταστρέφει τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων. Το ΣΕΤΗΠ εκφράζει την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στους κατοίκους των περιοχών που έχουν χτυπηθεί, πρώτα και κύρια στις οικογένειες που θρηνούν θύματα ή έχουν ανθρώπους τους στο νοσοκομείο. Αυτή την ώρα η εργαζόμενοι πρέπει να δείξουμε αυξημένη επαγρύπνηση και ετοιμότητα ώστε να βοηθήσουμε με οποιονδήποτε τρόπο χρειαστεί. Οι επόμενες μέρες θα είναι εξαιρετικά δύσκολες για χιλιάδες ανθρώπους και οι εργαζόμενοι πρέπει να είμαστε στο πλευρό τους.

Είναι πραγματικά αισχρό να ακούμε για άλλη μια φορά για ασύμμετρες απειλές και ακραίες καιρικές συνθήκες από την κυβέρνηση. Γνωρίζουμε ότι και αυτή τη φορά θα βγουν οι καλοθελητές και τα παπαγαλάκια να πουν ότι “δεν είναι ώρα τώρα για τέτοια” και ότι “τώρα πρέπει να είμαστε ενωμένοι”.

Υπάρχει αποδέκτης για την οργή και την αγανάκτηση που νιώθουμε όλοι και αυτός δεν είναι ούτε ο άνεμος, ούτε ο καύσωνας. Τα μέτρα αντιπυρικής προστασίας που δεν έχουν παρθεί, οι ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα στην πυροσβεστική και συνολικά η ανεπάρκεια υποδομών δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης είναι συνειδητή πολιτική επιλογή τόσο αυτής της κυβέρνηση όσο και των προηγούμενων. Είναι η πολιτική που εξαγγέλλει την ανάπτυξη χαρίζοντας τα πάντα στα μονοπώλια και τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Ανάπτυξη που η βάση της είναι η καταστροφή των ζωών μας. Τώρα σε αυτή τη βάση θα προσθέσουν και καμένους ανθρώπους και σπίτια.Έχουν τεράστιες ευθύνες τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ όσο και η ΝΔ μαζί  με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν αυτή την πολιτική.

Την 1/7/2018 η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών (ΕΑΚΠ) κατήγγειλε τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν και πρότεινε να γίνουν κινητοποιήσεις για να βάλουν φρένο στις νέες περικοπές που ετοίμαζε η κυβέρνηση μέσα στο καλοκαίρι και για να αναδειχθεί η ανάγκη αντιπυρικής προστασίας. Δυστυχώς η πλειοψηφία της ομοσπονδίας πυροσβεστών καταψήφισε την πρόταση, αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στο εργατικό κίνημα και την ανάγκη ανασύνταξής του.

Το Συνδικάτο μας καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου σε ετοιμότητα. Καλούμε τα μέλη μας να απευθυνθούν άμεσα στο σωματείο σε περίπτωση που υπάρχει έστω και ένας συνάδελφος μεταξύ των πληγέντων και χρειάζεται  στήριξη . Τις επόμενες μέρες θα οργανώσουμε σειρά πρωτοβουλιών που υπάρχει ανάγκη να συμμετέχουμε όλοι και να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας:

  • Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους χιλιάδες συνανθρώπους μας που έχουν πληγεί
  • Απαιτούμε να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ουσιαστική βοήθεια στους κατοίκους των περιοχών που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά
  • Απαιτούμε άμεσα μέτρα αντιπυρικής προστασίας και μέτρα που θα εμποδίσουν να έρθει η “ανάπτυξη” στις καμένες εκτάσεις από τους γνωστούς καρχαρίες