Αγωνιστικός εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Φέτος συμπληρώνονται 45 χρόνια από το μεγάλο ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, όταν ο “γίγαντας” λαός βγήκε στο προσκήνιο και σήκωσε το αγωνιστικό του ανάστημα στη χούντα των συνταγματαρχών, στα ντόπια και τα ξένα στηρίγματά της, στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

Τα ταξικά συνδικάτα της πόλης μας καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τις νέες και τους νέους, να τιμήσουν την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου, τους νεκρούς του Νοέμβρη, που αποτέλεσε το κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης, να πάρουν μέρος το Σάββατο 17 Νοέμβρη στην κατάθεση στεφανιών στις 12 το μεσημέρι και στη συγκέντρωση μπροστά στο Πολυτεχνείο την ίδια μέρα στις 17.00 μμ.

Οι ηρωικές εξάρσεις, του λαού και της νεολαίας στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 και η αταλάντευτη στάση των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα στις φυλακές, στις εξορίες και στα βασανιστήρια, αποτελούν παρακαταθήκη για τους σημερινούς αγώνες. Στεκόμαστε απέναντι στην κοροϊδία της “εξόδου” από τα μνημόνια και τη δήθεν “κανονικότητα”, που ισχυρίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πως επανήλθε, φέρνουμε στο προσκήνιο τις δικές μας ανάγκες, τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις.

Διδασκόμαστε και αντλούμε δύναμη για τη συνέχεια των αγώνων μας!

Όλοι στην συγκέντρωση για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου

στις 17 Νοέμβρη στις 17 00 μμ, μπροστά στο Πολυτεχνείο.

 

Συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην εκδήλωση της ΕΔΥΕΘ την Τετάρτη 14 Νοέμβρη στις 7μμ στον Κινηματογράφο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Εθνικής Αμύνης 1)