STOP ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ


Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται αυξημένη κινητικότητα στο λιμάνι της πόλης μας. Κινητικότητα που δεν αφορά τις καθιερωμένες, συνήθεις δραστηριότητες, αλλά τις ανάγκες ενός δολοφονικού οργανισμού να διεκπεραιώσει κινήσεις που αφορούν στρατιωτικές – με ιμπεριαλιστικό πρόσημο – διαδικασίες. Ο λόγος για το ΝΑΤΟ, που χρησιμοποιεί το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για μεταφορά εξοπλισμού του και ειδικότερα για αποσυναρμολόγηση και φόρτωση ελικοπτέρων τα οποία το προηγούμενο διάστημα συμμετείχαν σε ασκήσεις – πρόβες πολέμου – και τώρα επιστρέφουν στις ΗΠΑ.

 

ΕΔΥΕΘ

Οι διαδικασίες αυτές φέρνουν στο νου τις μέρες του 1999, τότε που και πάλι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αξιοποιήθηκε εκτενώς από το ΝΑΤΟ στα πλαίσια της εγκληματικής επέμβασης στη Γιουγκοσλαβία, που οδήγησε και στην οριστική της διάλυση. Επέμβαση η οποία κόστισε τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους και οδήγησε σε μεγάλες καταστροφές, μεταξύ αυτών και τις παρενέργειες στην υγεία των λαών της περιοχής λόγω της χρήσης βομβών απεμπλουτισμένου ουρανίου.

 

Η σημερινή κυβέρνηση, ακολουθώντας τα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων, παραχωρεί υποδομές, γη, ύδωρ – και στην περίπτωσή μας το λιμάνι της πόλης μας – για να συνδράμει στα σχέδια του ΝΑΤΟ, προσδοκώντας «αναβάθμιση» του ελληνικού κεφαλαίου στα πλαίσια της συμμαχίας αυτής. Ο λαός, από την άλλη, όχι μόνο δεν πρόκειται να δει όφελος από την «αναβάθμιση» αυτή, αλλά «πληρώνει και τη νύφη»: όχι μόνο ακριβοπληρώνει στην κυριολεξία τις ΝΑΤΟϊκές δαπάνες κάθε χρόνο (2% του ΑΕΠ, περίπου 4 δις ετησίως), αλλά σέρνεται στους ανταγωνισμούς των «μεγάλων» με κίνδυνο να αντιμετωπίσει τις συνέπειες.

 

Καμία ανοχή στην παραχώρηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης σε δολοφονικούς οργανισμούς, για οποιοδήποτε σκοπό τους.

 

Ο λαός της Θεσσαλονίκης και ο ελληνικός λαός γενικότερα δε θα γίνει συνένοχος στα σχέδια του ΝΑΤΟ, στις επεμβάσεις του που σκορπούν τον θάνατο σε άλλους λαούς, στους ανταγωνισμούς του που είναι ξένοι προς τα συμφέροντά του.

 

Δε δεχόμαστε να μπούμε στο παιχνίδι του ανταγωνισμού ΗΠΑ/ΝΑΤΟ ενάντια στη Ρωσία, κάτι που αυξάνει τον κίνδυνο για τον ελληνικό λαό, καθιστώντας τον εν δυνάμει στόχο της δεύτερης.

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΛΙΜΑΝΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ.

 

Το Σ.Ε.ΤΗ.Π καλεί σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Ε.Δ.Υ.Ε.Θ.

την Πέμπτη 14 Φλεβάρη, στις 18:30, στο άγαλμα Βενιζέλου,

ενάντια στη χρήση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης από το ΝΑΤΟ.