ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ WIND


Το Σ.Ε.ΤΗ.Π Θεσσαλονίκης εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων της Wind και στο επιχειρησιακό σωματείο τους, ΠΑΣΕWIND στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει για τη Δευτέρα 18 Νοέμβρη, ενάντια στην απόλυση του συναδέλφου Μ.Μ. ο οποίος απολύθηκε εκδικητικά λόγω της συμμετοχής του στις δύο πρόσφατες 24ωρες πανελλαδικές απεργίες, ενάντια στην εργολαβοποίηση και τη μεταφορά έργου εκτός εταιρείας, καθώς και για την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης.


Η διοίκηση της WIND αποθρασυνόμενη από την σύμπνοια όλων των αστικών κομμάτων στην καταβαράθρωση των εργατικών μας δικαιωμάτων, ενισχυμένη από την σωρεία των αντεργατικών νόμων που έχουν περάσει όλες οι κυβερνήσεις κατ’ επιταγήν ομίλων σαν την WIND, επιτίθεται στην συνδικαλιστική δράση, στις συνδικαλιστικές ελευθερίες, στα δικαιώματα μας.


ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΟΜΙΛΩΝ


Όλες οι κινήσεις των μεγάλων ομίλων στον κλάδο δείχνουν ότι η «ανάπτυξη» τους προϋποθέτει την μείωση του εργατικού κόστους, προϋποθέτει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, προϋποθέτει είτε σωματεία σφραγίδες χωρίς καμία δράση για κανένα θέμα, είτε σωματεία διασπαστικά που βγάζουν ανακοίνωση για στάση εργασίας την ημέρα της απεργίας, είτε σωματεία υποταγής στην υγιή επιχειρηματικότητα που δεν διεκδικούν με βάση τις πραγματικές ανάγκες των εργαζόμενων, σωματεία που υπογράφουν μειώσεις μισθών και τις υπερασπίζονται κιόλας, σωματεία χειροκροτητές των αναγκών των επιχειρήσεων, σωματεία που δεν οργανώνουν την πάλη των εργαζόμενων.


Τέτοια σωματεία τα χρειάζονται οι εργοδότες, όχι οι εργαζόμενοι. Τέτοια σωματεία προσπαθεί να διαμορφώσει και ο νόμος που πέρασε η ΝΔ και στήριξαν όλα τα αστικά κόμματα, τέτοια σωματεία προσπαθεί να διαμορφώσει η ηγεσία της ΓΣΕΕ στο κίνημα. Τέτοιο σωματείο δεν είναι ούτε θα γίνει το επιχειρησιακό της WIND, ούτε βέβαια το κλαδικό συνδικάτο. Γι’ αυτό απολύθηκε ο συνάδελφος.


Όλοι οι εργαζόμενοι «βράζουμε» στο ίδιο καζάνι. Η ανταποδοτικότητα στην ασφάλιση, η ληστρική φορολογία, οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί, οι μισθοί φτώχειας, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις μεταφράζονται σε κέρδη των ομίλων. Τα έσοδα από τη φοροληστεία, την εισφοροληστεία του ΕΦΚΑ και την περικοπή συντάξεων και κρατικών δαπανών κατευθύνονται ως κρατική χρηματοδότηση στους ομίλους, ως τοκοχρεολύσια στους δανειστές.


Μονόδρομος δεν είναι η υποταγή. Μονόδρομος είναι ο συντονισμός της πάλης μας, με το ζωντανό αγωνιστικό κομμάτι του κινήματος που θέτει στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο, τους μονοπωλιακούς ομίλους, το κράτος τους, την ΕΕ που τους στηρίζει, με τον ταξικό πόλο του εργατικού κινήματος. Οργανώνουμε την πάλη μας, συγκεντρώνουμε νέες δυνάμεις, πολλαπλασιάζουμε τις εστίες αντίστασης απέναντι στην πολιτική τους που μας τσακίζει. 


Η επαναπρόσληψη του συναδέλφου μας είναι υπόθεση όλων μας. Θα είναι ένα μάθημα πως η εργοδοσία δεν είναι ανίκητη. Πως οι εργαζόμενοι όταν οργανώνονται και το πιστεύουν τότε ΜΠΟΡΟΥΝ! Ο Μ.Μ. δεν υπέγραψε την απόλυση του αλλά κάλεσε το σωματείο. Αυτό το δρόμο πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι!


ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΠΟΛΥΣΗ! ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ!