Για τον περιορισμό των Διαδηλωσεων


Η κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας στα πεπραγμένα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, έχει έρθει φουριόζα επιδεικνύοντας την αποτελεσματικότητά της στο πετσόκομμα των εργατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων. «Αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο πριν λίγους μήνες, κρατικός προϋπολογισμός 2020 με αντιλαϊκό χαρακτήρα πρόσφατα, διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης στο άμεσο μέλλον.


Δε σταματάει όμως εκεί! Δεν της αρκεί να λάβει μέτρα, όπως τα παραπάνω, για τη μεγιστοποίηση των κερδών των επενδυτών και για την εξασφάλιση της ανάπτυξής τους. Χρειάζεται να πατήσει κάτω και όποιον αντιστέκεται σε αυτήν την πολιτική, για να εξαλείψει τις αντιδράσεις στο σήμερα, αλλά και για να τρομοκρατήσει από τώρα όποιον θελήσει να αντιδράσει αύριο. Γεύση της κατασταλτικής μανίας της λαμβάνουμε συχνά, αλλά τα πράγματα δε σταματούν εκεί.


Με περισσό θράσος και επιστρατεύοντας μεθόδους «κοινωνικού αυτοματισμού», έχει εξαγγελθεί και επίκειται η κατάθεση του νομοσχεδίου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Δεν αρκεί στην κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους η σφαγή των εργασιακών δικαιωμάτων, χρειάζεται να βάλουν και φίμωτρο σε κάθε φωνή αμφισβήτησης αυτής της πολιτικής, ώστε να διατηρήσουν τα «πρόβατα στο μαντρί». Οι ίδιοι που μας στέλνουν στο σφαγείο, ζητούν να μας υποδείξουν πώς θα διαδηλώνουμε ενάντιά τους!


Η άθλια προπαγάνδα πως σκοπός του νομοσχεδίου είναι να βάλει τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών από τις διαδηλώσεις δεν πρέπει να ξεγελάσει κανέναν! Ο λαός ταλαιπωρείται από την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια και του κάνει τη ζωή μαύρη, από την αδυναμία να ζήσει σύμφωνα με τις σημερινές δυνατότητες και όχι από τις διαδηλώσεις. Τα μικρομάγαζα κλείνουν λόγω του ανταγωνισμού και των μέτρων που επιβάλλονται ενάντιά τους και όχι εξαιτίας των διαδηλώσεων!


Δε θα περάσει, δε θα εφαρμοστεί! Οι εργαζόμενοι δε θα δεχτούν όριο και υποδείξεις από τα αφεντικά τους και το προσωπικό τους στο πώς, πότε και πόσο θα διαμαρτυρηθούν! Παραμένουμε σε ετοιμότητα για να δώσουμε την αναγκαία απάντηση στο κατάπτυστο αυτό μέτρο!