ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ, ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ Συγκέντρωση στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης Τρίτη 30 Ιούνη, 6:30 μ.μ.


Συναδέλφισσα, συνάδελφε,


Ο νέος γύρος επίθεσης της κυβέρνησης στα εργασιακά μας δικαιώματα έχει ήδη ξεκινήσει, με αφετηρία την εκδήλωση της νέας οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού που βάθυνε με καταλύτη την πανδημία του covid-19.

Οι ΠΝΠ και όσα αυτές έφεραν (εκ περιτροπής εργασία, αναστολές συμβάσεων, τηλεργασία) προστέθηκαν στο ήδη υπάρχων αντεργατικό πλαίσιο δημιουργώντας μια ακόμα πιο ασφυκτική κατάσταση.


Αρνητικές οι εξελίξεις για τους εργαζόμενους του κλάδου:


Επίκειται το σπάσιμο του ΟΤΕ σε τρεις θυγατρικές με ότι αυτό συνεπάγεται για τις συμβάσεις εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων του ομίλου, ενώ οι συγκαλυμμένες απολύσεις μέσω «εθελούσιας αποχώρησης» προσθέτουν άλλο ένα βάρος στους εργαζόμενους, εκ περιτροπής εργασία και αβεβαιότητα για το «τι μέλλει γενέσθαι» στην MLS, εκ περιτροπής εργασία μέσω του προγράμματος «ΣυνΕργασία» στην E-NET, απολύσεις σε τηλεφωνικά κέντρα από τη μία και εντατικοποίηση με απλήρωτη δουλειά από την άλλη, η τηλεργασία ήρθε για να μείνει και να φορτώσει λειτουργικά έξοδα (ηλεκτρικό ρεύμα, κλιματισμός) στους εργαζόμενους ξαλαφρώνοντας τις επιχειρήσεις από ανεπιθύμητα κόστη και καταστρατηγώντας το ωράριο εργασίας με εργαζόμενους να καταλήγουν να δουλεύουν ακόμα και αργίες, παρακολούθηση με GPS των τεχνικών του ΟΤΕ από την εργοδοσία, παρακολούθηση με camera των εργαζομένων της Teleperformance που δουλεύουν από το σπίτι.


Οι εργαζόμενοι του κλάδου δε θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα. Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση του Σ.Ε.ΤΗ.Π στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, Τρίτη 30 Ιούνη, στις 6:30 μ.μ. διεκδικώντας εδώ και τώρα:


  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων και όλων των ΠΝΠ, και αυτών που αφορούν την τηλεργασία. .
  • Να μην εφαρμοστεί η εκ περιτροπής εργασία, καμιά αρνητική αλλαγή στους όρους εργασίας.
  • Σταθερό και συνεχές ωράριο, 7ωρο – 5νθήμερο, να καταργηθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, καμιά διευθέτηση του χρόνου εργασίας, σαφής διάκριση εργάσιμου – μη εργάσιμου χρόνου.
  • Καμία σκέψη για επιβολή επ’ αόριστον της τηλεργασίας, να διασφαλιστεί η επιστροφή όλων των εργαζομένων και με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας κι ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, τηρώντας τις αποστάσεις, εξασφαλίζοντας κατάλληλους χώρους. Να υπάρχει γιατρός εργασίας σε μόνιμη βάση.
  • Τα κόστη από την εφαρμογή της τηλεργασίας (ρεύμα, internet, κλιματισμός κλπ) που φορτώθηκαν στις πλάτες των εργαζομένων να τα αναλάβει η εργοδοσία.
  • Να θεωρηθούν άκυρες οι απολύσεις που έγιναν με οποιοδήποτε τρόπο αυτή την περίοδο και σε συνθήκες τηλεργασίας. Να απαγορευτούν το επόμενο διάστημα.
  • Να σταματήσει η παρακολούθηση-έλεγχος των εργαζομένων από την εργοδοσία με κάμερες GPS ή οποιοδήποτε άλλο τρόπο.
  • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τα bonus είναι απλήρωτη δουλειά μας να ενταχθούν μόνιμα στους μισθούς και στις συμβάσεις.
  • Να μην κοπεί καμία τηλεφωνική σύνδεση λόγω οφειλών, αλλά να ανασταλούν οι λογαριασμοί για την λαϊκή οικογένεια. Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί στα λαϊκά νοικοκυριά. Διαγραφή των χρεών των εργατικών οικογενειών. Να ισχύσουν για όλους τα μέτρα μείωσης ενοικίου, αναστολής καταβολής δόσεων δανείου και ρυθμίσεων στην εφορία.
  • Να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, να εξασφαλιστούν τα αναγκαία μέσα και υποδομές που ακόμα και τώρα λείπουν.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ ΤΡΙΤΗ 30 ΙΟΥΝΗ, 6:30 μ.μ.