ΔΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ


Τα κρούσματα κορωνοϊού στα τηλεφωνικά κέντρα αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Μόνο την περασμένη εβδομάδα,σημειώθηκαν κρούσματα στον OTE, στην Quality Call Sales και στην ICALL SERVICES.


Ολόκληρα τμήματα στέλνονται στο σπίτι τους, χωρίς κανείς να ξέρει πόσα κρούσματα θα βρεθούν τελικά, αφούτα τηλεφωνικά κέντρα με ευθύνη της εργοδοσίας αποτελούν εστίες μετάδοσης του κορωνοϊού λόγω τηςδιαμόρφωσής τους, αλλά και κοινής χρήσης στα ακουστικά και τα πληκτρολόγια.


Ακόμα περισσότερο, η αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής από τις διοικήσεις είναι εξοργιστική. Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για το τι συμβαίνει, κρατώντας τις εξελίξεις κρυφές και χωρίς να παίρνουν μέτρα. Ρίχνουν το μπαλάκι σε μας λέγοντας μας να κάνουμε τεστ με δική μας ευθύνη (με τι λεφτά, άραγε;), να μείνουμε σπίτι μας ή και να εργαστούμε από αυτό πάλι με δικιά μας ευθύνη: συχνά με δικά μας μέσα εργασίας (υπολογιστής, σύνδεση στο διαδίκτυο) και ρεύμα/θέρμανση που θα πληρώσουμε από την τσέπη μας.


Το μόνο που φαίνεται να τους νοιάζει είναι να συνεχιστεί η δουλειά ως συνήθως για να μη χάσουν λεφτά και να μην βγει η μια εταιρεία πάνω από την άλλη. Και μάλιστα και σε εταιρείες-κολοσσούς όπως ο ΟΤΕ με το ατέλειωτο Success Story των τελευταίων χρόνων, που όμως δε χωράει καμία μέριμνα για τον εργαζόμενο.


Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στην ήδη τραγική κατάσταση στα τηλεφωνικά, στους χαμηλούς μισθούς, στην εργασιακή ανασφάλεια, στα ελαστικά ωράρια και στην απαράδεκτη συμπεριφορά των προϊσταμένων.


Απαντάμε: η κάθε εταιρεία να αναλάβει τις ευθύνες της ΑΜΕΣΑ και να σταματήσει να κρύβεται! Δενείμαστε αναλώσιμοι, ούτε θα δεχθούμε να γίνουμε θύματα για να μπορεί απλά να βγαίνει η δουλειά τους!


Διεκδικούμε όλοι μαζί, εδώ και τώρα:

  • Να σταματήσει η κοινή χρήση ακουστικών και πληκτρολογίων. Είναι άμεσος κίνδυνος μετάδοσης.
  • Αύξηση των απολυμάνσεων κατά τη διάρκεια του ωραρίου.
  • Να γίνονται μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για τους εργαζόμενους με έξοδα της κάθε εταιρείας.
  • Σε περίπτωση κρούσματος, να ελέγχονται όλοι οι εργαζόμενοι, όχι μόνο όσοι είναι κοντά ή στο ίδιο γραφείο / όροφο με επιβεβαιωμένο κρούσμα.
  • Άδεια ειδικού σκοπού με πλήρεις αποδοχές στους εργαζόμενους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Σε περίπτωση ασθενείας οικείων, να εξασφαλίζεται άδεια με πλήρεις αποδοχές και διεξαγωγή τεστ με έξοδα της εργοδοσίας.
  • Γιατρός εργασίας σε μόνιμη βάση στο χώρο εργασίας.
  • Ουσιαστική ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας. Μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας και ένταξή του σε κεντρικό πανεθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας. Ανάπτυξη δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που να καλύπτει ουσιαστικά κάθε πόλη και γειτονιά.
  • Αύξηση των δρομολογίων στα ΜΜΜ, ιδιαίτερα κατά τις ώρες αιχμής, επισκευή και ανανέωση του στόλου των λεωφορείων. Δεν είμαστε δρομείς αντοχής να καλύπτουμε χιλιόμετρα με τα πόδια κάθε μέρα.

Είσαι μαζί μας;
Μαζί είμαστε πιο δυνατοί!

Επιτροπή του ΣΕΤΗΠ στα τηλεφωνικά κέντρα