Στηρίζουμε ο ένας τον άλλον στα δύσκολα και συνεχίζουμε μαζί τον αγώνα!


Αλληλεγγύη

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
Γνωρίζεις ότι η ανεργία, η απληρωσιά, τα ζητήματα της υγείας, της παιδείας και όχι μόνο, έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις. Τα συνδικάτα έχουμε καθήκον να βρεθούν δίπλα στους εργαζόμενους και να βοηθήσουν όσο και όπως μπορούν.

Το σύνθημα που φωνάζουμε και το έχουμε αποτυπωμένο στα πλακάτ και τα πανό των Συνδικάτων μας “ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ” πρέπει και τώρα να το κάνουμε πράξη.

Σε καλούμε να στηρίξεις συναδέλφους και τις οικογένειες τους που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση λόγω απληρωσιάς, απολύσεων από επιχειρήσεις του κλάδου ή άλλων αιτιών και δυσκολιών.

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες των εργαζομένων λόγω της πανδημίας ήρθαν να προστεθούν στην επίθεση της εργοδοσίας σε μισθούς και δικαιώματα, στην εντατικοποίηση και τις υπερωρίες που «συνοδεύουν» την τηλεργασία και τη νομοθετική κατοχύρωση των παραπάνω με το νόμο Χατζηδάκη που θα ισχύσει από 1/1/2022 για την κατάργηση του 8ωρου, την ουσιαστική απαγόρευση της απεργίας κ.α. Παράλληλα, με την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2022 με μείωση στις δαπάνες για την υγεια, τις μειώσεις στα κονδύλια του ΟΑΕΔ για τη στήριξη των ανέργων κ.α. είναι φανερό ότι η κατάσταση θα γίνει πιο δύσκολη για πολλές οικογένειες εργαζομένων. Μαζί με τον αγώνα για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κλαδική σύμβαση κτλ χρειάζεται και η αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων για τη στήριξη σε δύσκολες καμπές του αγώνα, σε δύσκολες στιγμές.

Υπάρχουν συγκεκριμένοι χώροι που εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι. Υπάρχουν εργαζόμενοι που ενώ συνεχίζουν να δουλεύουν δεν πληρώνονται κανονικά το μισθό τους και συνάδελφοι μας απολυμένοι, οικογένειες με χρέη κτλ.

Το ΣΕΤΗΠ σου στέλνει αυτό το μήνυμα και σε καλεί να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον σε αυτές τις δυσκολίες και να το κάνουμε ..συνήθεια.

Συγκεντρώνουμε δωροεπιταγές από super market που θα δοθούν σε απλήρωτους εργαζόμενους, σε ανέργους και τις οικογένειες τους για να μπορέσουν να αγοράσουν τα απαραίτητα, να ηρεμήσουν αυτές τις ημέρες και να (ξανα)μπουν στον αγώνα με τη νέα χρονιά, με νέες δυνάμεις.

Δείχνουμε τη δύναμη μας! Όσο περισσότεροι, τόσο καλύτερα!

Ενδεικτικά δωροεπιταγές μπορείς να αγοράσεις στα super market Σκλαβενίτης και My Market από τα ταμεία και αλλού.

Οι δωροεπιταγές που θα προσφερθούν θα συγκεντρώνονται από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη 23/12 για να μπορέσουν να δοθούν έγκαιρα σε όσους τις έχουν ανάγκη.

Αγόρασε μια δωροεπιταγή και επικοινώνησε μαζί μας στα παρακάτω τηλέφωνα (και μέσω Viber) ή στείλε μας email στο setipthess@gmail.com

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

6979906522 για κέντρο

6978963738 για ανατολική Θεσσαλονίκη

6971897770 για δυτική Θεσσαλονίκη