ΣΠΑΜΕ ΤΟ ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ


Εκδήλωση του ΣΕΤΗΠ την Κυριακή 30 Γενάρη, στις 5:00 μ.μ. στον 1ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης με συμμετοχή μελών της Ο.Γ.Ε. (Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας). 

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Αγανάκτηση προκαλεί η πρόσφατη καταγγελία της 24χρονης γυναίκας σχετικά με το βιασμό που υπέστη σε Πρωτοχρονιάτικο party στην πόλη μας, αλλά και τα όσα ακολούθησαν με τις απόπειρες «κουκουλώματος» του συμβάντος, αφού σε αυτό φαίνεται πως μπλέκονται άτομα ισχυρών επιχειρηματικών κύκλων.

Το παραπάνω συμβάν είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου και έρχεται να προστεθεί σε ένα πλήθος γεγονότων που έρχονται στο φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, τα οποία έχουν σαν κοινό παρανομαστή τη βία απέναντι στις γυναίκες.

Οι απαράδεκτες αυτές συμπεριφορές, που φτάνουν μέχρι τον βιασμό και τις δολοφονίες, είναι το αποτέλεσμα – και όχι η αιτία – της ανισότιμης θέσης της γυναίκας στην ταξική κοινωνία, των κοινωνικών διακρίσεων που βιώνουν οι γυναίκες σε κάθε πλευρά της ζωής τους. Και είναι ακριβώς η κοινωνία της εκμετάλλευσης που γεννά τη βία, την οποία θρέφουν οι σάπιες αξίες της σημερινής κοινωνίας: η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, ο ανελέητος ανταγωνισμός, ο εγωιστικός τρόπος ζωής και σκέψης, η απαξίωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και ζωής, η αντιμετώπιση της γυναίκας ως σεξουαλικού «λάφυρου», συνολικά η εμπορευματοποίηση του σεξ.

Με αφορμή τα παραπάνω φαινόμενα, το Δ.Σ. του Σ.Ε.ΤΗ.Π. καλεί σε εκδήλωση με θέμα «ΣΠΑΜΕ ΤΟ ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ», την Κυριακή 30 Γενάρη, στις 5:00 μ.μ. στον 1ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης με συμμετοχή μελών της Ο.Γ.Ε. (Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας).