ΑΠΕΡΓΙΑ 6/4 – ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 28/3


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 11:00 π.μ. ΣΤΟ ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ

ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Σ.Ε.ΤΗ.Π. ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΜΑΡΤΗ, 7:00 μ.μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Σε μια περίοδο που οι εξελίξεις δείχνουν δυσοίωνες, βιώνοντας μια κλιμάκωση της επίθεσης απέναντί μας με την ακραία άνοδο του κόστους ζωής, αλλά και την απειλή μιας πιο γενικευμένης πολεμικής σύρραξης που σιγοβράζει με επίκεντρο την Ουκρανία, δεν υπάρχει κανένας άλλος δρόμος παρά να γίνουμε πρωταγωνιστές των εξελίξεων, διεκδικώντας μια αξιοπρεπή ζωή που οι παραγωγικές δυνατότητες της εποχής μας, μπορούν να εξασφαλίσουν.

Στις 6 Απρίλη να ακουστεί δυνατά η φωνή μας, να διαδώσουμε, ως εργαζόμενοι, το μήνυμα μαζικά: Εμείς γυρνάμε τον τροχό της κοινωνίας, με την καθημερινή μας εργασία! Χωρίς εμάς, γρανάζι δε γυρνά. Χωρίς εμάς, τίποτα δεν κινείται. Τα εργατικά συμφέροντα μπροστά!

Είναι μονόδρομος να δείξουμε την αντίθεσή μας στην ακρίβεια και τις ανατιμήσεις που τσακίζουν κόκαλα, αποτελώντας έναν έμμεσο τρόπο μείωσης του εισοδήματός μας. Οι αυξήσεις σε φυσικό αέριο, πετρέλαιο, ηλεκτρικό ρεύμα, βενζίνη, βασικά είδη κατανάλωσης, μας αναγκάζουν να διαλέξουμε ποια ανάγκη μας θα αφήσουμε ακάλυπτη. Φτάνει πια με το άγχος αν και πώς θα βγει ο μήνας! Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς ώστε να υπερβαίνουν το σύνολο των αυξήσεων των τιμών, υπογραφή συλλογικής σύμβασης που να κατοχυρώνει σύγχρονους όρους εργασίας, κατάργηση ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.

Είναι μονόδρομος να αρνηθούμε τη μονιμοποίηση της τηλεργασίας, που έχει γίνει πραγματικότητα στον κλάδο μας, επιβάλλοντας παράλληλα τους δικούς μας όρους για την εφαρμογή της για όσο διαρκεί η πανδημία. Το σπίτι μας δεν είναι χώρος εργασίας. Δε δεχόμαστε να πληρώνουμε εμείς τα λειτουργικά έξοδα για τη διεκπεραίωση της εργασίας (ρεύμα, θέρμανση), που ειδικά με τις αυξήσεις των τιμών αφαιρούν επιπλέον τμήμα του εισοδήματός μας. Δε θα δεχτούμε να αποκοπούμε από τους συναδέλφους μας, ο καθένας στο χώρο του ως ξένοι, με τη δυνατότητα οργάνωσής μας στο χώρο δουλειάς να περιορίζεται περισσότερο. Απεργούμε για να επιβάλλουμε: τηλεργασία μόνο με τη σύμφωνη γνώμη του εργαζόμενου, με επιλογή του για επιστροφή στο χώρο δουλειάς, με πλήρη αποζημίωση των εξόδων από τον εργοδότη.

Είναι μονόδρομος να εμποδίσουμε την εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη, το ξεχείλωμα των ωραρίων, την κατάργηση του 8ωρου. Να πούμε όχι στην εντατικοποίηση, στην πίεση να βγαίνει η δουλειά με το ελάχιστο δυνατό προσωπικό, επωμιζόμενοι το μέγιστο δυνατό βάρος, με την απειλή της απόλυσης. Παίρνουμε μέρος στην απεργία, διαμηνύοντας: καμιά ελαστικοποίηση του ωραρίου, 7ωρο ωράριο για όλους, καμία απλήρωτη υπερωρία, προσλήψεις προσωπικού όπου χρειάζεται, ώστε να δουλεύει ο εργαζόμενος ανθρώπινα.

Είναι μονόδρομος να διεκδικήσουμε ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και μέτρα προστασίας στο χώρο δουλειάς, στα ΜΜΜ, στις σχολές, στα σχολεία από τον covid-19, γιατί ενώ η κυβέρνηση έσπευσε να κηρύξει το τέλος της πανδημίας, θάβοντας το ζήτημα ως δευτερεύων, εξακολουθούμε να βιώνουμε τις συνέπειες της πανδημίας με αμείωτη ένταση και με το ενδεχόμενο μιας νέας μετάλλαξης να παραμένει. Απεργούμε και διεκδικούμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία, επαναλειτουργία των νοσοκομείων της πόλης μας που έχουν κλείσει (Λοιμωδών, Παναγία), προστασία και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς με ευθύνη της εργοδοσίας.

Είναι μονόδρομος να πούμε ΟΧΙ στην παραμικρή εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία! ΟΧΙ στην αποστολή πολεμικού υλικού, ΟΧΙ στη χρήση βάσεων και υποδομών της χώρας μας από το ΝΑΤΟ. ΟΧΙ σε οποιαδήποτε συμμετοχή της χώρας μας – άμεση ή έμμεση – που θα μπορούσε να μας βάλει στο στόχαστρο του αντίπαλου στρατοπέδου, με επικίνδυνες, πιθανά μοιραίες, συνέπειες για το λαό. ΟΧΙ στη χρήση του λιμανιού Θεσσαλονίκης με σκοπό τη διακίνηση υλικού και στρατευμάτων από το ΝΑΤΟ, που θα μπορούσε να βάλει στο στόχαστρο την πόλη μας. Να πούμε ΟΧΙ στο ψεύτικο δίλημμα «ΝΑΤΟ ή Ρωσία». Δεν αφορούν τον ελληνικό λαό, όπως και κανέναν άλλο λαό, οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών. Με την συμμετοχή μας στην απεργία, να περάσουμε το μήνυμα: καμιά συμμετοχή στον πόλεμο, απορρίπτουμε καθολικά την οποιαδήποτε ανάμιξη στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών.

Μπορούμε να επηρεάσουμε τις εξελίξεις, γιατί εμείς είμαστε οι παραγωγοί του πλούτου της κοινωνίας. Στις 6 Απρίλη νεκρώνουμε κάθε χώρο δουλειάς και παίρνουμε μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων, στις 11:00 π.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου.

Τη Δευτέρα 28 Μάρτη, παίρνουμε μέρος στη Γενική Συνέλευση του Σ.Ε.ΤΗ.Π. για την οργάνωση της απάντησής μας.