Προβολή ταινίας Full Metal Jacket 10/4


2η κινηματογραφική προβολή ΣΕΤΗΠ


Μετά την επιτυχημένη δραστηριότητα της επιτροπης αθλητισμού του ΣΕΤΗΠ, η επιτροπή πολιτισμού παίρνει την σκυτάλη για την δεύτερη προβολή ταινίας την Κυριακή 10/4, στις 18:00, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 32).


Επιλέξαμε μία ταινία με αντιπολεμικό περιεχόμενο, την επιτυχημένη ταινία του Stanley Kubrick “Full Metal Jacket” με τους Matthew Modine,  Adam Baldwin, Vincent D’Onofrio. Αναφέρεται στην εκπαίδευση μιας ομάδας νεοσύλλεκτων πεζοναυτών, και τις εμπειρίες τους στο Βιετνάμ, όπου μεταμορφώνονται σε μηχανές πολέμου.


Πλοκή:

Η ταινία χωρίζεται σε δυο χρονικές στιγμές: Στην πρώτη βλέπουμε μία νέα ομάδα νεοσύλλεκτων να φτάνουν στο κέντρο εκπαίδευσης του νησιού Parris, εκεί όπου ο λοχίας Hartman (τον υποδύεται ο R. Lee Ermey) υιοθετεί μια δρακόντεια τακτική για να μεταμορφώσει τους άντρες του σε πολεμικές μηχανές. Την πρωταγωνιστική ομάδα των νεαρών φαντάρων υποδύονται οι Matthew Modine (Joker), Arliss Howard (Cowboy) και Vincent D’Onofrio (Gomer Pyle).
Στο δεύτερο μέρος της ταινίας, παρακολουθούμε τη φρίκη που ζουν οι Αμερικανοί στρατιώτες στην ασιατική ζούγκλα και τους τρόπους επιβίωσης μέσα σε μάχες (σφαγές χωρίς έλεος) αλλά και στο στρατόπεδο εκπαίδευσης.

Σας περιμένουμε όλους να απολαύσουμε την ταινία και να συζητήσουμε!