Σ.Ε.ΤΗ.Π. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
 • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
 • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Σ.Ε.ΤΗ.Π. ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Για τις εξελίξεις στην Cyta

E-mail Εκτύπωση PDF

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι στην Cyta, 

Με το mail του Γενικού Διευθυντή επιβεβαιώνεται η πώληση της CYTA HELLAS και ο διαχωρισμός της από την μητρική, εξέλιξη που δεν είναι καθόλου τυχαία. Αντίθετα είναι αποτέλεσμα οξύτατων ανταγωνισμών που υπάρχουν για το ποιος θα βγει κερδισμένος σε αυτήν την κούρσα, ποιος και με ποιον τρόπο θα μπορέσει να έχει μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα της αγοράς. Μας καλούν να στρατευτούμε όλοι πίσω από τη στόχευση της εταιρείας να είναι ανταγωνιστική.

Το τι σημαίνει αυτό όμως εμείς οι εργαζόμενοι στον κλάδο το ξέρουμε πια και έχουμε πείρα. Ξέρουμε πολύ καλά τι εννοούν όταν μιλούν για μείωση δαπανών:

 • Το θυμούνται οι απολυμένοι συνάδελφοί μας από το κλείσιμο της Lannet, όταν ο επιχειρηματίας Λαναράς άφησε στο δρόμο απλήρωτους τόσους εργαζόμενους για να είναι πιο «ανταγωνιστικός».

 • Το θυμούνται οι συνάδελφοί μας της On telecoms που μετά τις μειώσεις μισθών και τις απολύσεις έκλεισε.

 • Τα ξέρουν οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ που μετά τις εθελούσιες απολύσεις, μετά από την αντικατάσταση παλιών εργαζόμενων με νέους πιο φτηνούς, έρχεται η επαίσχυντη επιχειρησιακή Σύμβαση που οι συμβιβασμένες ηγεσίες της Ομοσπονδίας υπέγραψαν. 

 • Τα ξέρουν οι συνάδελφοι μας από την πρώην Hol-360 connect όταν μέσα σε ένα βράδυ απολύθηκαν 450 εργαζόμενοι για να μπορεί η Vodafone να την εξαγοράσει έναντι πινακίου φακής.

 • Το ξέρουμε και εμείς γιατί τα αποτελέσματα των ανταγωνισμών αυτών τα έχουμε ήδη πληρώσει στην CYTA με την μείωση των μισθών μας, την επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και την εντατικοποίηση.

Οι εργοδότες χρησιμοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που απλόχερα τους χαρίζει και αυτή η κυβέρνηση συνεχίζουν τον ανελέητο πόλεμο. Η «ανάπτυξη» που οραματίζονται ουδεμία σχέση έχει με την πραγματική ευημερία των εργαζόμενων και των οικογενειών μας. Ο στόχος τους μπροστά στο νέο γύρο επίθεσης που ετοιμάζουν είναι να πέσει κι άλλο ο ήδη κουτσουρεμένος μισθός μας, να καταργήσουν κάθε δικαίωμα συλλογικής διεκδίκησης. Προσπαθούν να καταργήσουν κάθε εργατική ελευθερία χτυπώντας τον συνδικαλιστικό νόμο. Οι δικοί μας οι στόχοι είναι πολύ μακριά. Δεν αφορούν το πώς οι επιχειρήσεις θα διατηρήσουν τα κέρδη τους. Μπροστά στην πώληση της CYTA HELLAS εμείς oι εργαζόμενοι αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να παλέψουμε για να διατηρήσουμε και να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας.

 Να παλέψουμε για την υπογραφή Επιχειρησιακής και Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης καθώς είναι το μόνο που μπορεί να κατοχυρώνει όρους και συνθήκες εργασίας που να πατάνε στις σύγχρονες ανάγκες μας, ανεξάρτητα από εργοδότη. Χρειάζεται επαγρύπνηση και οργάνωση μπροστά στις εξελίξεις.

 Η λύση δεν βρίσκεται στην ατομική αντιμετώπιση ενός συλλογικού προβλήματος. Η λύση βρίσκεται στην συλλογική συζήτηση και δράση μέσα από τα σωματεία μας, το Σωματείο εργαζόμενων CYTA HELLAS αλλά και το κλαδικό, το Σ.Ε.ΤΗΠ. Η πείρα και από τον κλάδο έχει δείξει ότι μόνο όταν οι εργαζόμενοι οργανώνονται, συζητούν και αποφασίζουν οι ίδιοι για τις τύχες τους μπορούν να παίξουν ρόλο στις εξελίξεις.

 Απαιτούμε: 

 • Να μη χαθεί καμία θέση εργασίας!

 • Καμία απόλυση! 

 • Καμία βλαπτική μεταβολή στις συμβάσεις μας!

 • Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση που θα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους στην εταιρεία, ανεξάρτητα της σχέσης εργασίας και που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μας.  Πάλη από κοινού με τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου και με το ΣΕΤΗΠ για υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με στόχο την αναπλήρωση όσων χάσαμε μέσα στην κρίση. 

 • Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλη την έκταση των εργασιών. 

 

ΟΜΙΛΟΣ ΟΤΕ: ΠΗΓΕΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ; ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ.. ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΙΔΙ; ΤΙΜΩΡΕΙΣΑΙ…

E-mail Εκτύπωση PDF

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι στην Cosmote -  E Value,

                Τις προηγούμενες μέρες, ενημερωθήκαμε ότι πλέον οι συμβάσεις μας (για όσους εργαζόμαστε σε τρίτες εταιρίες) θα γίνουν αορίστου χρόνου. Κάτω από την πίεση και την δράση μας η διοίκηση υποχρεώθηκε  σε μια κίνηση ελιγμού, προκειμένου να κατευνάσει τις αντιδράσεις. Αυτό όμως που παρέλειψαν να μας ενημερώσουν είναι ότι μέσα στους εκατοντάδες συναδέλφους , δεν έγιναν αορίστου οι συναδέλφισσες που είναι σε κατάσταση εγκυμοσύνης ή σε άδειες μητρότητας, όπως επίσης και οι φαντάροι.

                Το σωματείο μας ζήτησε συνάντηση με εκπρόσωπο της διοίκησης  γιατί πραγματικά ήταν άξιον απορίας το συγκεκριμένο ζήτημα. Στην συνάντηση ενημερωθήκαμε ότι οι εν λόγω συνάδελφοι δεν έγιναν αορίστου για να μην χάσουν επιδόματα και γενικά δικαιώματα με την αλλαγή από την μια εταιρία στην άλλη(από manpower σε product solutions), από την αλλαγή της σύμβασης και ότι δεν πρέπει να υπάρχει λόγος ανησυχίας από την πλευρά των συναδέλφων αυτών!

              

                Καλούμε την  διοίκηση να διασφαλίσει & να αναγνωρίσει τα δικαιώματα των συναδέλφων ώστε να μετατραπούν και αυτές οι συμβάσεις σε αορίστου. Είναι συνειδητή επιλογή όμως να μην το κάνει γιατί θέλει τους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματαΑυτή είναι η αντίληψη που έχει ο Όμιλος ΟΤΕ, με τα εκατομμύρια κέρδη του, για την μητρότητα και για το δικαίωμα της νέας εργαζόμενης γυναίκας να κάνει οικογένεια και παιδιά. Για αυτό άλλωστε και δεν μετατρέπονται οι συμβάσεις μας σε Cosmote – E Value, για αυτό άλλωστε μας έχουν και εκτός των επιχειρησιακών συμβάσεων του ΟΤΕ. Είμαστε φθηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό. Πληρωνόμαστε τα ελάχιστα, για να παράγουμε τα μέγιστα.

 

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

                Καμία κίνηση από την πλευρά των εργοδοτών δεν γίνεται για το δικό μας καλό. Αυτό θα το φροντίσουμε μόνο εμείς οι ίδιοι κάνοντας το βήμα να γίνουμε μέλη στο σωματείο μας και να παλέψουμε με στόχο να πραγματοποιηθούν οι δικές μας ανάγκες. Σήμερα όσο ποτέ υπάρχουν οι δυνατότητες επιστημονικά και τεχνολογικά, να ζήσουμε μια καλύτερη ζωή. Είναι καιρός να βάλουμε στην άκρη την μοιρολατρία και την ηττοπάθεια. Είναι καιρός να σταματήσουμε να δεχόμαστε ό,τι μας πλασάρουν οι εργοδότες, οι κυβερνήσεις τους και η ΕΕ και να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες που μπορούν να καλυφθούν γιατί παράγουμε τεράστια κέρδη για τον ΟΤΕ και αυτά τα καρπώνονται λίγοι και όχι εμείς οι εργαζόμενοι. Σήμερα ένας δρόμος υπάρχει για εμάς. Ο ανειρήνευτος αγώνας με τους εργοδότες και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους. Αρκετά στηρίξαμε τις ελπίδες μας και το μέλλον μας σε κυβερνήσεις, σε «σωτήρες» που δήθεν κόπτονται για το καλό της εργατική τάξης. Παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, παλεύουμε για όσα μας ανήκουν.

 

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΟΤΕ – COSMOTE – Ε VALUE

ΕΝΤΑΞΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΟΤΕ

 

       Καλούμε τους συναδέλφους να μην δεχτούν αυτή την θέση της εταιρίας και να διεκδικήσουμε από κοινού την μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου. Φτάνει πια ο εμπαιγμός και ο συντεχνιασμός. Δεν είμαστε «αποπαίδια». Είμαστε όλοι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΟΤΕ.  

ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Απαιτούμε:

 • Την μετατροπή των συμβάσεων των συγκεκριμένων συναδέλφων σε αορίστου με δέσμευση της εταιρίας ότι θα διαφυλαχτούν όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Διεκδικούμε:

 • Την κατάργηση της επινοικιαζόμενης εργασίας
 • Την μετατροπή όλων των συμβάσεων σε OTECosmoteE Value
 • Ένταξη όλων των εργαζομένων στις επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις του ΟΤΕ
 

ΟΛΟΙ στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του ΣΕΤΗΠ στις 6 Νοεμβρίου, 19:00 στο Ε.Κ.Θ

E-mail Εκτύπωση PDF

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΜΕ

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. 4η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ. ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ

 

2. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ 24 /11


 Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου, όλα τα επιχειρησιακά σωματεία, τις επιτροπές αγώνα, όλους τους αγωνιστές συνδικαλιστές, να συμβάλουμε με τη συζήτηση, τις αποφάσεις μας και την άνοδο των αγώνων μας να διαμορφώσουμε όρους για την ανασύνταξη και την αντεπίθεση του εργατικού κινήματος.

Αγωνιζόμαστε και παλεύουμε για όσα μας ανήκουν. Σήμερα όσο ποτέ υπάρχει η ανάγκη να βάλουμε μπροστά τις δικές μας απαιτήσεις για μια καλύτερη ζωή. Μπορούμε με οδηγό την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, με εργαλείο το πλαίσιο του ΠΑΜΕ που ανταποκρίνεται στις ανάγκες, τις δικές μας και των οικογενειών μας, να περάσουμε στην επίθεση. Να διεκδικήσουμε συλλογικές συμβάσεις, μέτρα για την ανεργία, για το δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία – πρόνοια. Να εξειδικεύσουμε ακόμα καλύτερα στον κλάδο μας και να απαιτήσουμε να καταργηθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Να διεκδικήσουμε τις απώλειες που είχαμε και τη ζωή που μας αξίζει, με βάση τον τεράστιο πλούτο που παράγουμε.

Παλεύουμε ενάντια σε όλους αυτούς που μας ξεζούμισαν:

 • Την εργοδοσία, τις κυβερνήσεις τους, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα κόμματα και τους μηχανισμούς που την υπηρετούν.
 • Ενάντια σε εκείνες τις δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα που ρίχνουν νερό στο μύλο της εργοδοσίας. Ώστε να απαλλαγούμε από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ, ΟΜΕ – ΟΤΕ και ΕΚΘ που εφαρμόζουν την γραμμή της ταξικής συνεργασίας, των κοινωνικών διαλόγων και της υποταγής στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Δυναμώνουμε των αγώνα, ενώνοντας τους εργαζόμενους. Κόντρα στον διαχωρισμό των εργαζόμενων σε «συνεργάτες» εργολαβικούς επινοικιαζόμενους και απευθείας εργαζόμενους, σε παλιούς και νέους, Έλληνες ή μετανάστες, στους ηλικιακούς διαχωρισμούς.

Βγαίνουμε μπροστά δυναμικά και καταθέτουμε τον προβληματισμό μας, τις σκέψεις μας, την δική μας αγωνιστική πρόταση με τους αντιπροσώπους μας στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ στις 19 – 20 Νοέμβρη. Πρόκειται για μια ανοικτή διαδικασία που θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των εργαζομένων μέσα από συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς. Μακριά από την λογική του εκφυλισμού των συνεδρίων της ΓΣΕΕ με άδειες καρέκλες σε πολυτελή ξενοδοχεία μακριά από τους εργαζόμενους και τα προβλήματά τους.

Το ΠΑΜΕ είναι μέτωπο εκατοντάδων συνδικάτων, ομοσπονδιών, εργατικών κέντρων, επιτροπών αγώνα, εκλεγμένων συνδικαλιστών, που με όρους μαζικού κινήματος παλεύουν συντονισμένα  με βάση το πλαίσιο στόχων πάλης που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, με γραμμή σύγκρουσης με την μεγαλοεργοδοσία, τις κυβερνήσεις, τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες. Στα 17 χρόνια δράσης του έχει επιβεβαιωθεί η ανάγκη της δημιουργίας και της λειτουργίας από την ίδια την δράση του.

Το Συνδικάτο μας από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του το 2009, συμμετέχει στο ΠΑΜΕ. Το ΣΕΤΗΠ, έδωσε από την πρώτη στιγμή μικρές και μεγάλες μάχες:

 • Βρεθήκαμε μπροστά στην οργάνωση του αγώνα, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε όλο τον κλάδο. Παρα πολλοι εργαζόμενοι, πήραν πίσω τα δεδουλευμένα τους, ανακαλέσαμε απολύσεις, μπήκαμε εμπόδιο στην εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία, ανεξάρτητα από το ποια ήταν η κυβέρνηση.
 • Συμπαρασταθήκαμε σε κάθε εργαζόμενο και κάθε σωματείο που υποφέρει από την επιθετικότητα της εργοδοσίας
 • Κάναμε προσπάθεια να μπουν στη μάχη περισσότεροι εργαζόμενοι, δεκαπλασιάζοντας την δύναμη του σωματείου και αναδεικνύοντας ότι μπορεί να υπάρχει διέξοδος μακριά από την λογική «του μικρότερου κακού» και το «ρεαλισμό» της υποταγής που έβαζαν και βάζουν οι πλειοψηφίες σε διοικήσεις σωματείων και ιδιαίτερα στην ΟΜΕ – ΟΤΕ που συντάσσεται ανοιχτά με την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του ομίλου τσακίζοντας τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα.
 • Αντιστεκόμαστε στα σχέδια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών να μας βάλουν στη σφαγή για τα συμφέροντα των πετρελαιάδων, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
 • Μέσα από τους αγώνες μας και την δράση μας δημιουργούμε προϋποθέσεις για να προχωρήσουμε πιο σταθερά στην ανασύνταξη του κινήματος.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ – ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ – ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, παραγωγικές, επιστημονικές και τεχνολογικές, για να υπάρξει ανάπτυξη στην υπηρεσία των σύγχρονων εργατικών – λαϊκών αναγκών, για να υπάρχει αξιοπρεπής ζωή, δουλειά με δικαιώματα. Εμείς είμαστε αυτοί που παράγουμε όλο τον πλούτε και τον διεκδικούμε από μια χούφτα παράσιτα που μας τον κλέβουν, για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των οικογενειών μας, το μέλλον των παιδιών μας.

Για αυτό καλούμε τους εργαζόμενους να έρθουν στη Γενική Συνέλευση, να πουν τη γνώμη τους

και να αποφασίσουμε πως θα βάλουμε στην μάχη περισσότερες δυνάμεις.

Γιατί η ισχυροποίηση και η διεύρυνση του σωματείου μας με νέες δυνάμεις και του ΠΑΜΕ με νέα συνδικάτα σημαίνει ισχυροποίηση του εργατικού λαϊκού κινήματος, που μέσα από τον κοινό αγώνα ενάντια στα μονοπώλια και στις κυβερνήσεις θα ενισχύει την ενότητα της εργατικής τάξης, την δύναμη μας.

 

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ!

E-mail Εκτύπωση PDF

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ!!!

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ!

 ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ!

 

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την πρακτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, ψήφισε με συνοπτικές διαδικασίες και άλλο νόμο με τα λεγόμενα προαπαιτούμενα.

Την ίδια στιγμή που τα δίνουν όλα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, και ενισχύουν με κάθε τρόπο τραπεζίτες και μεγάλο κεφάλαιο, χωρίς κανένα δισταγμό, βάζουν χέρι στα καταχρεωμένα νοικοκυριά και νομοθετούν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ακόμα και πρώτης κατοικίας για το μεγαλύτερο μέρος όσων πήραν δάνειο για να αποκτήσουν σπίτι.

Πετούν έξω από τις ρυθμίσεις όσους λόγω φτώχειας, ανεργίας, αναδουλειάς καθυστερούν για λίγες μέρες την πληρωμή της δόσης.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το νέο νόμο ανοίγει "κατεπειγόντως" το δρόμο και για μαζικούς πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, για νέους φόρους σε βάρος των εργατικών λαϊκών οικογενειών.

Θα μας βρει στο δρόμο του αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, όλοι μια γροθιά να μην αφήσουμε κανένα λαϊκό σπίτι απροστάτευτο απέναντι στους πλειστηριασμούς, στις διακοπές ρεύματος. Να κάνουμε πράξη και πιο δυνατά αυτή τη φορά:

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ! ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ, ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ!

Αυτές τις δύσκολες ώρα κάθε συνάδελφος χρειάζεται ένα αποκούμπι. Είναι η οργάνωση και αλληλεγγύη μέσα από το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ και σε συνεργασία με τα άλλα σωματεία και φορείς στις γειτονιές μας.Σε κάθε περίπτωση, κάθε μέλος του σωματείου μας ειδοποιεί το Δ.Σ. αν αντιμετωπίσει πρόβλημα πλειστηριασμού κι όλο το σωματείο, δηλ. όλοι εμείς, παρεμβαίνει!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, εργαζόμενοι, επαγγελματοβιοτέχνες, φτωχοί αγρότες, νέοι, γυναίκες, που δε παζαρεύει τα λαϊκά συμφέροντα και συγκρούεται με τα μονοπώλια, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις τους.

Δε θα τους επιτρέψουμε να πάρουν τα σπίτια μας, να κόψουν το φαΐ το δικό μας και των παιδιών μας και το ρεύμα των σπιτιών μας. Αυτοί που αρπάζουν το φαΐ απ’ το τραπέζι, κηρύττουν τη λιτότητα! Φτάνει πια! Καμία ανοχή κι αναμονή!

Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας! Οργανώνουμε τη λαϊκή απάντησή μας!

 
Τηλ επικοινωνίας: 6972972459,6981200767
 

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για την ΔΕΘ

E-mail Εκτύπωση PDF

 

Όλοι στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Αριστοτέλους

 

Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στις 6μμ

 

 

Κυβέρνηση - ΣΕΒ - ΕΕ στρώνουν το έδαφος της επόμενης λεηλασίας!

 

Καμιά συναίνεση στη συνέχιση της σφαγής των δικαιωμάτων μας!

 

Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή!

 

 

Το ΠΑΜΕ απευθύνει στους εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, στους αυτοαπασχολούμενους, στους μικρούς αγρότες, στις γυναίκες και τους νέους κάλεσμα συμπόρευσης και ενίσχυσης των αγώνων, για αγωνιστική απάντηση και αντεπίθεση!

 

Οι φετινοί αγώνες ενίσχυσαν τα βήματα ενότητας και συμμαχίας των εργαζόμενων με τους ελευθεροεπαγγελματίες, τους αγρότες, τη νεολαία, τις γυναίκες. Με τις μεγάλες απεργίες, τα συλλαλητήρια, τα μπλόκα των αγροτών, το εργατικό-λαϊκό κίνημα έδειξε ότι είναι όρθιο, ζωντανό, μαχητικό, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια από τους ανθρώπους της εργοδοσίας, της κυβέρνησης και όσων υπερασπίζονται το σύστημα της εκμετάλλευσης. Αυτό το κίνημα μπορεί να ανασυνταχθεί, να γίνει πιο μαχητικό και ρωμαλέο,  αμφισβητώντας την κυριαρχία των εκμεταλλευτών, των επιχειρηματικών ομίλων.

Να μη χαριστούμε σε κανέναν! Δεν πάει άλλο!

 

Κανένας κλάδος μόνος του, κανένα σωματείο μόνο του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ενιαία κι οργανωμένη επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας. Οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι μας θέλουν αιχμάλωτους στα ελάχιστα χωρίς σταθερό μισθό, χωρίς ένσημα, ανασφάλιστους, για να μας έχουν του χεριού τους. Θέλουν να μας σκλαβώσουν και να μας περάσουν αλυσίδες, να μετατρέψουν τους τόπους δουλειάς σε σύγχρονα κάτεργα. Είναι η ίδια η πολιτική του κεφαλαίου που οδηγεί στο ξεκλήρισμα χιλιάδων αγροτών, στο ασταμάτητο κύμα λουκέτων στους μικρούς επαγγελματίες.

 

Όχι στους φόρους και στη φοροληστεία, να πληρώσει τώρα η πλουτοκρατία!

 

Η συνεχής καταιγίδα των μέτρων σφαγιάζει δικαιώματα, επιδεινώνει τη ζωή μας! Ήδη η τσέπη χιλιάδων συνταξιούχων έχει αδειάσει από τον πρόσφατο νόμο-λαιμητόμο για το ασφαλιστικό που πέρασε η κυβέρνηση ενώ παράλληλα δυναμώνει η φοροληστεία με παλιά και νέα μέτρα και βρίσκεται σε εξέλιξη μπαράζ κατασχέσεων και απειλών στο λαό για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, αξιοποιώντας παλιούς και νέους εισπρακτικούς μηχανισμούς.

 

Eμείς δε ζούμε με 400 ευρώ!

 

Ο μέσος μισθωτός, πριν από τη φορολογία εισοδήματός του, έχει χάσει το 25% της αγοραστικής δύναμης των αποδοχών που είχε το 2009. Με βάση τα άγρια φορολογικά μέτρα και τα χαράτσια, οι συνολικές απώλειες στο βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων φθάνουν ή και προσεγγίζουν το 50% την περίοδο της κρίσης.

Κανένας πλειστηριασμός! Κανένα σπίτι, χωράφι στα χέρια τραπεζίτη!

Να προστατέψουμε τη λαϊκή κατοικία από τα κοράκια που καραδοκούν!

Να δυναμώσει η αλληλεγγύη!

 

Κανένας δε μπορεί να δίνει χρόνο σε δήθεν κόκκινες γραμμές, να αποδέχεται την κοροϊδία, τις παροχές-ψίχουλα όταν μας τα έχουν πάρει όλα. Κανείς δεν πρέπει να ξεγελιέται πως αυτή η κατηφόρα χωρίς φρένο είναι για το καλό μας! Να βάλουμε τέρμα στην ανοχή, στην κοροϊδία, να μην περιμένουμε σωτήρες και τη δήθεν καλή διάθεση των επιχειρηματιών.

 

Ή εμείς ή τα μονοπώλια!

 

Αυτή είναι η βασική διαχωριστική γραμμή που καθορίζει την οργάνωση της πάλης, την ένταση της ταξικής εκμετάλλευσης, την κλιμάκωση της επίθεσης. Ή με τις ανάγκες του λαού ή με τη χλιδή και τα πλούτη των μονοπωλίων. Η εργατική-λαϊκή οικογένεια έχει ήδη χρεοκοπήσει εξαιτίας της οξυμένης επίθεσης τωνεπιχειρηματικών ομίλων στο δικαίωμα στη δουλειά, στους μισθούς και τις συντάξεις, στα δικαιώματα στην Υγεία και την Παιδεία.

 

Ανάπτυξη για το λαό όχι για τα κέρδη των μονοπωλίων!

 

Το νέο μοντέλο, της δήθεν δίκαιης ανάπτυξης που με θρασύτητα αναφέρουν, δεν είναι για εμάς. Η ανάπτυξη τους πατάει πάνω στα συντρίμμια των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων. Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο που επικαλείται ξανά και ξανά η κυβέρνηση έχει επιβάλει στους εργαζόμενους κάθε χώρας, εργασιακές συνθήκες ζούγκλας, με μισθούς πείνας, χωρίς δικαιώματα.

 

Όχι στα νέα μέτρα πτώχευσης του λαού!

 

Τα νέα μέτρα που ακολουθούν στα εργασιακά, στις απολύσεις, στο δικαίωμα στην απεργία, τα συνεχόμενα φορολογικά μέτρα που στριμώχνουν στον τοίχο την εργατική-λαϊκή οικογένεια έχουν έναν και μόνο κερδισμένο: Τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, την προστασία και τον πολλαπλασιασμό των κερδών του μονοπωλιακού κεφαλαίου σε κάθε κλάδο. 

 

Ετοιμάζουν νέα πλήγματα, αν δεν αντισταθούμε, αν δεν διεκδικήσουμε!

 

Να δυναμώσουμε την πάλη μας για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κοινωνικές παροχές, για την κάλυψη των απωλειών μας, όλα όσα μας έκλεψαν, μας αφαίρεσαν, όλα όσα είναι δικαίωμά μας με βάση τον πλούτο που παράγουμε και τις σύγχρονες ανάγκες μας.

 

Εδώ και τώρα να γίνει καθολικό αίτημα των εργαζόμενων η υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για άμεση επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751€ και των Κλαδικών Συμβάσεων με το πλαίσιο ταξικού κινήματος, με καθολική ισχύ και υποχρεωτικότητα.

 

Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην απεργία!

Να απαντήσουμε αγωνιστικά στην ένταση της εργοδοτικής τρομοκρατίας!

 

Έχουν στο στόχαστρο το χτύπημα των συνδικαλιστικών ελευθεριών, το δικαίωμα στην απεργία! Μαζί με τα νέα βάρβαρα μέτρα επιδιώκουν να θάψουν το δικαίωμα υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας με αγώνες, με κινητοποιήσεις, με αντίσταση. Χτυπούν τα σωματεία που παραμένουν, παρά τα προβλήματα που έχουν, δύναμη των εργατικών - συνδικαλιστικών αγώνων.

 

Να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει!

Συσπείρωση με το ΠΑΜΕ! Οργάνωση στα σωματεία μας!

Συνεχίζουμε πιο δυναμικά, διευρύνουμε τη λαϊκή συμμαχία!

 

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην εγκαταλείψουν τα δικαιώματά τους. Να μην παραιτηθούν από το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή, στη σταθερή εργασία, στην ασφάλιση. Να δυναμώσουν την οργάνωσή της σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς. Να αλλάξουν τους αρνητικούς συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα απομονώνοντας τους ανθρώπους της εργοδοσίας που βρίσκονται στις γραμμές της εργατικής τάξης. Να ηττηθεί η στρατηγική του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού. Είναι γραμμή ήττας, ενσωμάτωσης, υποταγής!

 

Η λύση και η δύναμη βρίσκεται στον οργανωμένο ταξικό αγώνα, στη συμμαχία, στην πάλη για την υπεράσπιση του δίκιου μας, για την αναπλήρωση των απωλειών, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Η πραγματική ελπίδα βρίσκεται στη σύγκρουση με όσους μας στερούν το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή, μας θέλουν στην ανέχεια, στη ζωή με ψίχουλα, στη σύγχρονη σκλαβιά!

 

Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Εμείς παράγουμε τον πλούτο, είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία, εμείς έχουμε τη δύναμη! Οι εργαζόμενοι μπορούν και πρέπει να σηκώσουν ψηλά τη σημαία του αγώνα για τα δικά τους συμφέροντα. Με ενιαίο μέτωπο αγώνα ενάντια στα μονοπώλια, σε ΕΕ-ΔΝΤ και τις κυβερνήσεις τους για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για άλλη προοπτική προς όφελος του λαού, με τον λαό αφέντη!

 

Για να υπερασπιστούμε το σήμερα και το αύριο της ζωής μας, για να χτίσουμε τη δική μας συμμαχία που θα φέρει νικηφόρα αποτελέσματα για τη ζωή και τα συμφέροντά μας.

 

ΌΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στις 6μμ