Σ.Ε.ΤΗ.Π. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
 • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
 • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Σ.Ε.ΤΗ.Π. ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

17 ΝΟΕΜΒΡΗ 1973

E-mail Εκτύπωση PDF

Π.Α.ΜΕ: ΝΟΕΜΒΡΗΣ 1973

 
    43 χρόνια από το Νοέμβρη του '73, το ΠΑΜΕ, οι ταξικές δυνάμεις στο εργατικό κίνημα, τιμούν την εξέγερση του Πολυτεχνείου, συνεχίζοντας την πάλη, διεκδικώντας τη ζωή που μας αξίζει.
    Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 ενάντια στην αμερικανοΝΑΤΟική, φασιστική δικτατορία, οι στόχοι, τα οράματα και οι προοπτικές εκείνου του αγώνα για γενικότερες ανατροπές φωτίζουν και σήμερα το δικό μας αγωνιστικό βηματισμό.
    Η κορύφωση αυτής της αντιδικτατορικής δράσης αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη, δείχνει το δρόμο για τη συλλογική, μαζική, αγωνιστική στράτευση ως αναγκαία προϋπόθεση για να απαντήσουν σήμερα οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία μας στη γενικευμένη επίθεση που δέχονται στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους από τις δυνάμεις του κεφαλαίου, την κυβέρνηση, την ΕΕ.
    Αντλώντας από αυτόν τον αγωνιστικό σταθμό της πάλης μας αισιοδοξία, αποφασιστικότητα, πίστη στο δίκαιο αγώνα μας.
    Χωρίς αυταπάτες για καλύτερη διαχείριση του συστήματος, ο δρόμος της σύγκρουσης με την πολιτική των μονοπωλίων και του πολιτικού προσωπικού τους είναι μονόδρομος. Εδώ και τώρα να πετάξουμε έξω από τις γραμμές του εργατικού κινήματος τους ανθρώπους της εργοδοσίας, τους συμβιβασμένους και ξεπουλημένους συνδικαλιστές. Να απομονώσουμε τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Τώρα είναι η ώρα για οργάνωση, για ενίσχυση των αγώνων στο περιεχόμενο και στη συμμετοχή, για μαζικοποίηση των σωματείων, των Σωματειακών και Εργοστασιακών Επιτροπών σε κάθε κλάδο και τόπο δουλειάς, για την ανασύνταξη του κινήματός μας.
    Να απαντήσουν στους γενικότερους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ στην περιοχή, που εγκυμονούν νέες επικίνδυνες εξελίξεις για τον ελληνικό λαό και τους άλλους λαούς της περιοχής. Ο λαός χρειάζεται να καταδικάσει τη στάση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που απ' τη μια εμπλέκει τη χώρα στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, ενώ απ' την άλλη συγκαλύπτει τον πραγματικό ρόλο των "συμμάχων" της χώρας ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ στην περιοχή.
    Σε αυτές τις συνθήκες της ολομέτωπης επίθεσης είναι κρίσιμο να ξεπεραστούν οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που όχι μόνο δεν κούνησαν το δαχτυλάκι τους για την οργάνωση και την επιτυχία της απεργίας, αλλά αντιθέτως έχουν βάλει πλάτη στην εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων, είναι οι φορείς της λαϊκής παραπλάνησης, της συναίνεσης και της ταξικής ειρήνης.
    Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους συλλόγους της νεολαίας, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, των γυναικών, των συνταξιούχων, τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς σε συνέχεια της αγωνιστικής δράσης και κλιμάκωση της απάντησής μας!
    Σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε εργοστάσιο και τόπο εργασίας να δοθεί η μάχη της ενημέρωσης για το αντιασφαλιστικό έκτρωμα που είναι στα σκαριά, να πολλαπλασιαστούν οι συζητήσεις και να δυναμώσουν οι συλλογικές διαδικασίες. 
    Να προετοιμάσουμε γερά το επόμενο βήμα αγωνιστικής κλιμάκωσης, να απαντήσουμε με νέα γενική απεργία ενάντια στην επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση, στα δικαιώματά μας, στη ζωή μας.

                           Όλοι στους δρόμους, όλοι στον αγώνα!
 

    Όλοι μαζί να υψώσουμε τείχος απέναντι στη νέα επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα, στην κατάργηση και στο τσάκισμα των επικουρικών συντάξεων και των εφάπαξ, στις νέες μειώσεις των κύριων συντάξεων. Να κόψουμε το χέρι σε όποιον προσπαθήσει να βάλει χέρι στη λειτουργία των σωματείων, στη συνδικαλιστική δράση.
    Σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα που συγκρούεται το δίκιο των εργατών με την καπιταλιστική βαρβαρότητα, οι ταξικές δυνάμεις θα είναι μπροστά. Έτσι τιμάμε εμείς τους νεκρούς μας, συνεχίζουμε τους αγώνες τους. Αυτή είναι η καλύτερη τιμή στον ηρωικό αγώνα των εξεγερμένων του Πολυτεχνείου.
 
Το Πολιτιστικό Τμήμα της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, διοργανώνει εκδήλωση στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ!

E-mail Εκτύπωση PDF

Π.Α.ΜΕ.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 10.30 π.μ.

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, αγρότες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες

Εξαπολύουν νέο οδοστρωτήρα σε ότι έχει απομείνει από εργατικά λαϊκά δικαιώματα και απαιτούν σιωπή νεκροταφείου από τους εργαζόμενους!

 • Απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%!
 • Νέα μείωση του  άθλιου κατώτερου μισθού των 586 ευρώ και νέος «υποκατώτερος μισθός» για τους νεοπροσλαμβανόμενους!
 • Κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα!
 • Πλήρη επικράτηση των Ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων για ακόμα μεγαλύτερη μείωση του μέσου μισθού!
 • Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης δηλαδή της δουλειάς λάστιχο με 100 και 200 ευρώ μισθό!
 • Νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των  κοινωνικών παροχών,  δηλαδή νέα μείωση του μη μισθολογικού κόστους που έχει παραγγείλει στην κυβέρνηση ο ΣΕΒ!
 • Νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από τα 8.600 ευρώ!
 • «Δικαίωμα» στους εργοδότες να απαντούν με λοκ άουτ  στους αγώνες των εργαζομένων.
 • Νέος συνδικαλιστικός νόμος για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.

Ο κατάλογος είναι μακρύς. Ο νέος γύρος επίθεσης είναι αποφασισμένος εδώ και καιρό από την κυβέρνηση, το κουαρτέτο, ΕΕ και ΔΝΤ, το ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις, τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Θέλουν με κάθε τρόπο ακόμα πιο φτηνά εργατικά χέρια. Θέλουν να καταργήσουν ότι έχει απομείνει σε εργατικό δικαίωμα και απαιτούν να μην υπάρχουν αντιδράσεις για να συνεχίζεται απρόσκοπτα η συντριβή των δικαιωμάτων του λαού, οι διαπραγματεύσεις με στόχο την αύξηση των κερδών τους. Ακόμα περισσότερο η ανοχή, η αδράνεια, θα αξιοποιηθεί από τον ΣΕΒ, την κυβέρνηση και τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο για να εμφανίσουν και το λαό σύμφωνο και υποστηρικτή της άγριας αντεργατικής πολιτικής.

 

Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο

Οργάνωση παντού να ‘ρθουν τα πάνω-κάτω

 

Είναι ανάγκη τώρα οι οργανώσεις της εργατικής τάξης να μπούνε γρήγορα στη μάχη της προετοιμασίας, την ενημέρωσης, της επιτυχίας της πανεργατικής απεργίας στις 8 Δεκέμβρη. Να στηριχτούν παράλληλα οι αγώνες του επόμενου διαστήματος που προγραμματίζονται από συνδικαλιστικές οργανώσεις σε χώρους δουλειάς και κλάδους, η απεργία των δημοσίων υπαλλήλων στις 24 Νοέμβρη.

Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τη "διαπραγμάτευση", ούτε από την ανάπτυξη που ευαγγελίζονται κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και εργοδοτικές οργανώσεις». Δεν θα γυρίσουν δικαιώματα, μισθούς και συντάξεις αλλά θα αφαιρούν και άλλα.

 

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!

 

Στα ταμπούρλο που χτυπάνε συγχρονισμένα οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες στοιχίζονται από πίσω η κυβέρνηση, τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι), οι υπόλοιποι που στηρίζουν το δρόμο των μονοπωλίων αλλά και οι χρήσιμοι στυλοβάτες τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, οι παρατάξεις τους σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ) που συγκροτούν τις γνωστές συμβιβασμένες πλειοψηφίες.

Όλοι μαζί σηκώνουν τη σημαία της συναίνεσης για να επιτεθούν από κοινού στο λαό, να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα.

Η πιστή και χωρίς αντιστάσεις υλοποίηση και συνέχιση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων αποτελεί την προϋπόθεση στην προοπτική ανάκαμψης των κερδών τους σύμφωνα με τους εγχώριους βιομήχανους. Η ανάπτυξη που προσδοκούν θα ξεκινάει από τα συντρίμμια των εργατικών κατακτήσεων, την παγίωση των μισθών των 300 και 400 ευρώ.

Μας καλούν να ξεχάσουμε δικαιώματα στη δουλειά και τη ζωή και να αποδεχτούμε τις συνθήκες σύγχρονης σκλαβιάς: Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο του, «είναι ανεδαφικό να επιδιώκουμε την επαναφορά στο προ του 2009 ρυθμιστικό πλαίσιο της αγοράς εργασίας».

Οι πλειοψηφίες στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ με καταμερισμένους ρόλους και σχέδιο βάζουν εμπόδια στην ανάπτυξη αγώνων, καλλιεργούν την ηττοπάθεια, δίνουν χώρο και χρόνο στην κυβέρνηση και στους επιχειρηματικούς ομίλους για να οργανώσουν χωρίς αντιδράσεις την επίθεση τους.

Ευθυγραμμίζονται με τις επιθυμίες του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων της κυβέρνησης και των κομμάτων τους για συναίνεση. Επί της ουσίας, δε θέλουν τη σύγκρουση με το κεφάλαιο και τη στρατηγική του, με την οποία εξάλλου συμφωνούν και παίζουν βρώμικο παιχνίδι για να μην εκδηλωθεί μαζική μαχητική ενιαία απάντηση από τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Θέλουν απεργίες «ντουφεκιές στον αέρα» την ίδια στιγμή που υπογράφουν κοινωνική ειρήνη με τα αφεντικά,  «κοινά πορίσματα» και «κοινές ανακοινώσεις» και συμφωνούν μέχρι κεραίας με τα συμφέροντα τους. Αυτός ο σχεδιασμός δεν εκπονείται από τους εργαζόμενους αλλά στα κυβερνητικά γραφεία. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από αυτές τις  ηγεσίες. Η υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής μας και της κλιμάκωσης του αγώνα μας θα κριθεί μέσα στους χώρους δουλειάς από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης στα χέρια μας σε κάθε κλάδο, αλλάζουμε τους συσχετισμούς, δυναμώνουμε τα σωματεία μας, δίνουμε απάντηση με τη συμμετοχή μας στην απεργία.

Περισσότερες από 530 συνδικαλιστικές οργανώσεις σωματεία, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα βγήκαν μπροστά στις 17 Οκτώβρη και απαίτησαν: κατάργηση των αντεργατικών νόμων, κάλυψη των απωλειών, αυξήσεις στους μισθούς, κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ, σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Κατέθεσαν το δικό μας πόρισμα, το πόρισμα των εργαζομένων. Δείχνουν το δρόμο της οργάνωσης, της σύγκρουσης, της αγωνιστικής κλιμάκωσης, του μη συμβιβασμού με τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

 

Απεργιακός ξεσηκωμός απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά!

 

Ο κόσμος που υπερασπίζονται από κοινού κυβέρνηση και κόμματα της ΕΕ και του κεφαλαίου μαζί με τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες είναι ο κόσμος του νέου υποκατώτατου μισθού, της μαζικής ανεργίας, της 3ωρης και 4ωρης εργασίας, της 5μηνης κακοπληρωμένης δουλειάς των προγραμμάτων, της διαχείρισης με ψίχουλα της φτώχειας, της «επιχειρηματικότητας», της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Είναι ο κόσμος που απαιτεί «ευελιξία» στην αγορά εργασίας, για να μπορούν οι επιχειρήσεις να απασχολούν εργαζόμενους όποτε, όσο και όπως τις βολεύει, να τους πληρώνει όποτε και όσο θέλει.

Επιστρέφουμε ως απαράδεκτα τα πορίσματά τους, τις συμφωνίες τους.

Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή,

με βάση την εποχή μας – τον 21ο αιώνα, τις ανάγκες μας!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 10.30 π.μ.

 

Για τις εξελίξεις στην Cyta

E-mail Εκτύπωση PDF

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι στην Cyta, 

Με το mail του Γενικού Διευθυντή επιβεβαιώνεται η πώληση της CYTA HELLAS και ο διαχωρισμός της από την μητρική, εξέλιξη που δεν είναι καθόλου τυχαία. Αντίθετα είναι αποτέλεσμα οξύτατων ανταγωνισμών που υπάρχουν για το ποιος θα βγει κερδισμένος σε αυτήν την κούρσα, ποιος και με ποιον τρόπο θα μπορέσει να έχει μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα της αγοράς. Μας καλούν να στρατευτούμε όλοι πίσω από τη στόχευση της εταιρείας να είναι ανταγωνιστική.

Το τι σημαίνει αυτό όμως εμείς οι εργαζόμενοι στον κλάδο το ξέρουμε πια και έχουμε πείρα. Ξέρουμε πολύ καλά τι εννοούν όταν μιλούν για μείωση δαπανών:

 • Το θυμούνται οι απολυμένοι συνάδελφοί μας από το κλείσιμο της Lannet, όταν ο επιχειρηματίας Λαναράς άφησε στο δρόμο απλήρωτους τόσους εργαζόμενους για να είναι πιο «ανταγωνιστικός».

 • Το θυμούνται οι συνάδελφοί μας της On telecoms που μετά τις μειώσεις μισθών και τις απολύσεις έκλεισε.

 • Τα ξέρουν οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ που μετά τις εθελούσιες απολύσεις, μετά από την αντικατάσταση παλιών εργαζόμενων με νέους πιο φτηνούς, έρχεται η επαίσχυντη επιχειρησιακή Σύμβαση που οι συμβιβασμένες ηγεσίες της Ομοσπονδίας υπέγραψαν. 

 • Τα ξέρουν οι συνάδελφοι μας από την πρώην Hol-360 connect όταν μέσα σε ένα βράδυ απολύθηκαν 450 εργαζόμενοι για να μπορεί η Vodafone να την εξαγοράσει έναντι πινακίου φακής.

 • Το ξέρουμε και εμείς γιατί τα αποτελέσματα των ανταγωνισμών αυτών τα έχουμε ήδη πληρώσει στην CYTA με την μείωση των μισθών μας, την επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και την εντατικοποίηση.

Οι εργοδότες χρησιμοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που απλόχερα τους χαρίζει και αυτή η κυβέρνηση συνεχίζουν τον ανελέητο πόλεμο. Η «ανάπτυξη» που οραματίζονται ουδεμία σχέση έχει με την πραγματική ευημερία των εργαζόμενων και των οικογενειών μας. Ο στόχος τους μπροστά στο νέο γύρο επίθεσης που ετοιμάζουν είναι να πέσει κι άλλο ο ήδη κουτσουρεμένος μισθός μας, να καταργήσουν κάθε δικαίωμα συλλογικής διεκδίκησης. Προσπαθούν να καταργήσουν κάθε εργατική ελευθερία χτυπώντας τον συνδικαλιστικό νόμο. Οι δικοί μας οι στόχοι είναι πολύ μακριά. Δεν αφορούν το πώς οι επιχειρήσεις θα διατηρήσουν τα κέρδη τους. Μπροστά στην πώληση της CYTA HELLAS εμείς oι εργαζόμενοι αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να παλέψουμε για να διατηρήσουμε και να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας.

 Να παλέψουμε για την υπογραφή Επιχειρησιακής και Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης καθώς είναι το μόνο που μπορεί να κατοχυρώνει όρους και συνθήκες εργασίας που να πατάνε στις σύγχρονες ανάγκες μας, ανεξάρτητα από εργοδότη. Χρειάζεται επαγρύπνηση και οργάνωση μπροστά στις εξελίξεις.

 Η λύση δεν βρίσκεται στην ατομική αντιμετώπιση ενός συλλογικού προβλήματος. Η λύση βρίσκεται στην συλλογική συζήτηση και δράση μέσα από τα σωματεία μας, το Σωματείο εργαζόμενων CYTA HELLAS αλλά και το κλαδικό, το Σ.Ε.ΤΗΠ. Η πείρα και από τον κλάδο έχει δείξει ότι μόνο όταν οι εργαζόμενοι οργανώνονται, συζητούν και αποφασίζουν οι ίδιοι για τις τύχες τους μπορούν να παίξουν ρόλο στις εξελίξεις.

 Απαιτούμε: 

 • Να μη χαθεί καμία θέση εργασίας!

 • Καμία απόλυση! 

 • Καμία βλαπτική μεταβολή στις συμβάσεις μας!

 • Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση που θα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους στην εταιρεία, ανεξάρτητα της σχέσης εργασίας και που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μας.  Πάλη από κοινού με τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου και με το ΣΕΤΗΠ για υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με στόχο την αναπλήρωση όσων χάσαμε μέσα στην κρίση. 

 • Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλη την έκταση των εργασιών. 

 

ΟΜΙΛΟΣ ΟΤΕ: ΠΗΓΕΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ; ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ.. ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΙΔΙ; ΤΙΜΩΡΕΙΣΑΙ…

E-mail Εκτύπωση PDF

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι στην Cosmote -  E Value,

                Τις προηγούμενες μέρες, ενημερωθήκαμε ότι πλέον οι συμβάσεις μας (για όσους εργαζόμαστε σε τρίτες εταιρίες) θα γίνουν αορίστου χρόνου. Κάτω από την πίεση και την δράση μας η διοίκηση υποχρεώθηκε  σε μια κίνηση ελιγμού, προκειμένου να κατευνάσει τις αντιδράσεις. Αυτό όμως που παρέλειψαν να μας ενημερώσουν είναι ότι μέσα στους εκατοντάδες συναδέλφους , δεν έγιναν αορίστου οι συναδέλφισσες που είναι σε κατάσταση εγκυμοσύνης ή σε άδειες μητρότητας, όπως επίσης και οι φαντάροι.

                Το σωματείο μας ζήτησε συνάντηση με εκπρόσωπο της διοίκησης  γιατί πραγματικά ήταν άξιον απορίας το συγκεκριμένο ζήτημα. Στην συνάντηση ενημερωθήκαμε ότι οι εν λόγω συνάδελφοι δεν έγιναν αορίστου για να μην χάσουν επιδόματα και γενικά δικαιώματα με την αλλαγή από την μια εταιρία στην άλλη(από manpower σε product solutions), από την αλλαγή της σύμβασης και ότι δεν πρέπει να υπάρχει λόγος ανησυχίας από την πλευρά των συναδέλφων αυτών!

              

                Καλούμε την  διοίκηση να διασφαλίσει & να αναγνωρίσει τα δικαιώματα των συναδέλφων ώστε να μετατραπούν και αυτές οι συμβάσεις σε αορίστου. Είναι συνειδητή επιλογή όμως να μην το κάνει γιατί θέλει τους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματαΑυτή είναι η αντίληψη που έχει ο Όμιλος ΟΤΕ, με τα εκατομμύρια κέρδη του, για την μητρότητα και για το δικαίωμα της νέας εργαζόμενης γυναίκας να κάνει οικογένεια και παιδιά. Για αυτό άλλωστε και δεν μετατρέπονται οι συμβάσεις μας σε Cosmote – E Value, για αυτό άλλωστε μας έχουν και εκτός των επιχειρησιακών συμβάσεων του ΟΤΕ. Είμαστε φθηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό. Πληρωνόμαστε τα ελάχιστα, για να παράγουμε τα μέγιστα.

 

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

                Καμία κίνηση από την πλευρά των εργοδοτών δεν γίνεται για το δικό μας καλό. Αυτό θα το φροντίσουμε μόνο εμείς οι ίδιοι κάνοντας το βήμα να γίνουμε μέλη στο σωματείο μας και να παλέψουμε με στόχο να πραγματοποιηθούν οι δικές μας ανάγκες. Σήμερα όσο ποτέ υπάρχουν οι δυνατότητες επιστημονικά και τεχνολογικά, να ζήσουμε μια καλύτερη ζωή. Είναι καιρός να βάλουμε στην άκρη την μοιρολατρία και την ηττοπάθεια. Είναι καιρός να σταματήσουμε να δεχόμαστε ό,τι μας πλασάρουν οι εργοδότες, οι κυβερνήσεις τους και η ΕΕ και να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες που μπορούν να καλυφθούν γιατί παράγουμε τεράστια κέρδη για τον ΟΤΕ και αυτά τα καρπώνονται λίγοι και όχι εμείς οι εργαζόμενοι. Σήμερα ένας δρόμος υπάρχει για εμάς. Ο ανειρήνευτος αγώνας με τους εργοδότες και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους. Αρκετά στηρίξαμε τις ελπίδες μας και το μέλλον μας σε κυβερνήσεις, σε «σωτήρες» που δήθεν κόπτονται για το καλό της εργατική τάξης. Παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, παλεύουμε για όσα μας ανήκουν.

 

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΟΤΕ – COSMOTE – Ε VALUE

ΕΝΤΑΞΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΟΤΕ

 

       Καλούμε τους συναδέλφους να μην δεχτούν αυτή την θέση της εταιρίας και να διεκδικήσουμε από κοινού την μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου. Φτάνει πια ο εμπαιγμός και ο συντεχνιασμός. Δεν είμαστε «αποπαίδια». Είμαστε όλοι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΟΤΕ.  

ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Απαιτούμε:

 • Την μετατροπή των συμβάσεων των συγκεκριμένων συναδέλφων σε αορίστου με δέσμευση της εταιρίας ότι θα διαφυλαχτούν όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Διεκδικούμε:

 • Την κατάργηση της επινοικιαζόμενης εργασίας
 • Την μετατροπή όλων των συμβάσεων σε OTECosmoteE Value
 • Ένταξη όλων των εργαζομένων στις επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις του ΟΤΕ
 

ΟΛΟΙ στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του ΣΕΤΗΠ στις 6 Νοεμβρίου, 19:00 στο Ε.Κ.Θ

E-mail Εκτύπωση PDF

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΜΕ

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. 4η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ. ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ

 

2. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ 24 /11


 Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου, όλα τα επιχειρησιακά σωματεία, τις επιτροπές αγώνα, όλους τους αγωνιστές συνδικαλιστές, να συμβάλουμε με τη συζήτηση, τις αποφάσεις μας και την άνοδο των αγώνων μας να διαμορφώσουμε όρους για την ανασύνταξη και την αντεπίθεση του εργατικού κινήματος.

Αγωνιζόμαστε και παλεύουμε για όσα μας ανήκουν. Σήμερα όσο ποτέ υπάρχει η ανάγκη να βάλουμε μπροστά τις δικές μας απαιτήσεις για μια καλύτερη ζωή. Μπορούμε με οδηγό την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, με εργαλείο το πλαίσιο του ΠΑΜΕ που ανταποκρίνεται στις ανάγκες, τις δικές μας και των οικογενειών μας, να περάσουμε στην επίθεση. Να διεκδικήσουμε συλλογικές συμβάσεις, μέτρα για την ανεργία, για το δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία – πρόνοια. Να εξειδικεύσουμε ακόμα καλύτερα στον κλάδο μας και να απαιτήσουμε να καταργηθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Να διεκδικήσουμε τις απώλειες που είχαμε και τη ζωή που μας αξίζει, με βάση τον τεράστιο πλούτο που παράγουμε.

Παλεύουμε ενάντια σε όλους αυτούς που μας ξεζούμισαν:

 • Την εργοδοσία, τις κυβερνήσεις τους, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα κόμματα και τους μηχανισμούς που την υπηρετούν.
 • Ενάντια σε εκείνες τις δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα που ρίχνουν νερό στο μύλο της εργοδοσίας. Ώστε να απαλλαγούμε από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ, ΟΜΕ – ΟΤΕ και ΕΚΘ που εφαρμόζουν την γραμμή της ταξικής συνεργασίας, των κοινωνικών διαλόγων και της υποταγής στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Δυναμώνουμε των αγώνα, ενώνοντας τους εργαζόμενους. Κόντρα στον διαχωρισμό των εργαζόμενων σε «συνεργάτες» εργολαβικούς επινοικιαζόμενους και απευθείας εργαζόμενους, σε παλιούς και νέους, Έλληνες ή μετανάστες, στους ηλικιακούς διαχωρισμούς.

Βγαίνουμε μπροστά δυναμικά και καταθέτουμε τον προβληματισμό μας, τις σκέψεις μας, την δική μας αγωνιστική πρόταση με τους αντιπροσώπους μας στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ στις 19 – 20 Νοέμβρη. Πρόκειται για μια ανοικτή διαδικασία που θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των εργαζομένων μέσα από συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς. Μακριά από την λογική του εκφυλισμού των συνεδρίων της ΓΣΕΕ με άδειες καρέκλες σε πολυτελή ξενοδοχεία μακριά από τους εργαζόμενους και τα προβλήματά τους.

Το ΠΑΜΕ είναι μέτωπο εκατοντάδων συνδικάτων, ομοσπονδιών, εργατικών κέντρων, επιτροπών αγώνα, εκλεγμένων συνδικαλιστών, που με όρους μαζικού κινήματος παλεύουν συντονισμένα  με βάση το πλαίσιο στόχων πάλης που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, με γραμμή σύγκρουσης με την μεγαλοεργοδοσία, τις κυβερνήσεις, τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες. Στα 17 χρόνια δράσης του έχει επιβεβαιωθεί η ανάγκη της δημιουργίας και της λειτουργίας από την ίδια την δράση του.

Το Συνδικάτο μας από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του το 2009, συμμετέχει στο ΠΑΜΕ. Το ΣΕΤΗΠ, έδωσε από την πρώτη στιγμή μικρές και μεγάλες μάχες:

 • Βρεθήκαμε μπροστά στην οργάνωση του αγώνα, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε όλο τον κλάδο. Παρα πολλοι εργαζόμενοι, πήραν πίσω τα δεδουλευμένα τους, ανακαλέσαμε απολύσεις, μπήκαμε εμπόδιο στην εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία, ανεξάρτητα από το ποια ήταν η κυβέρνηση.
 • Συμπαρασταθήκαμε σε κάθε εργαζόμενο και κάθε σωματείο που υποφέρει από την επιθετικότητα της εργοδοσίας
 • Κάναμε προσπάθεια να μπουν στη μάχη περισσότεροι εργαζόμενοι, δεκαπλασιάζοντας την δύναμη του σωματείου και αναδεικνύοντας ότι μπορεί να υπάρχει διέξοδος μακριά από την λογική «του μικρότερου κακού» και το «ρεαλισμό» της υποταγής που έβαζαν και βάζουν οι πλειοψηφίες σε διοικήσεις σωματείων και ιδιαίτερα στην ΟΜΕ – ΟΤΕ που συντάσσεται ανοιχτά με την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του ομίλου τσακίζοντας τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα.
 • Αντιστεκόμαστε στα σχέδια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών να μας βάλουν στη σφαγή για τα συμφέροντα των πετρελαιάδων, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
 • Μέσα από τους αγώνες μας και την δράση μας δημιουργούμε προϋποθέσεις για να προχωρήσουμε πιο σταθερά στην ανασύνταξη του κινήματος.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ – ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ – ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, παραγωγικές, επιστημονικές και τεχνολογικές, για να υπάρξει ανάπτυξη στην υπηρεσία των σύγχρονων εργατικών – λαϊκών αναγκών, για να υπάρχει αξιοπρεπής ζωή, δουλειά με δικαιώματα. Εμείς είμαστε αυτοί που παράγουμε όλο τον πλούτε και τον διεκδικούμε από μια χούφτα παράσιτα που μας τον κλέβουν, για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των οικογενειών μας, το μέλλον των παιδιών μας.

Για αυτό καλούμε τους εργαζόμενους να έρθουν στη Γενική Συνέλευση, να πουν τη γνώμη τους

και να αποφασίσουμε πως θα βάλουμε στην μάχη περισσότερες δυνάμεις.

Γιατί η ισχυροποίηση και η διεύρυνση του σωματείου μας με νέες δυνάμεις και του ΠΑΜΕ με νέα συνδικάτα σημαίνει ισχυροποίηση του εργατικού λαϊκού κινήματος, που μέσα από τον κοινό αγώνα ενάντια στα μονοπώλια και στις κυβερνήσεις θα ενισχύει την ενότητα της εργατικής τάξης, την δύναμη μας.