Σ.Ε.ΤΗ.Π. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Σ.Ε.ΤΗ.Π. ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το ΣΕΤΗΠ συγχαίρει τους συναδέλφους για την στήριξη των προσφύγων

E-mail Εκτύπωση PDF

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.ΤΗ.Π. χαιρετίζει και συγχαίρει τους συναδέλφους του κλάδου για την ανταπόκριση τους στην κίνηση αλληλεγγύης που έγινε προχτές Τρίτη 1 Μαρτίου στους πρόσφυγες στα Διαβατά. Η ανταπόκριση των συναδέλφων ήταν συγκινητική και δείχνει πως παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει ο λαός μας, δεν μας έχουν κλέψει ακόμα την ανθρωπιά μας και την έννοια μας για την προσφυγιά.

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

E-mail Εκτύπωση PDF

Συναδέλφισες και Συνάδελφοι,

  Καλούμε όλους τους συναδέλφους στον κλάδο, την εργατική τάξη και το λαό σε εγρήγορση, καταδίκη των ιμπεριαλιστικών πολέμων, αγώνα για απεμπλοκή της χώρας μας από τους διεθνείς ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και αλληλεγγύη σε πρόσφυγες, μετανάστες & στους λαούς που πλήττονται. Καλούμε την εργατική τάξη και το λαό της πόλης μας να εκφράσει την άμεση ανταπόκριση του σε συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για την ανακούφιση των προσφύγων και μεταναστών που εγκλωβίστηκαν στο στρατόπεδο «Αναγνωστόπουλου» στα Διαβατά.

Να σταματήσει τώρα το έγκλημα. Όχι άλλα νεκρά παιδιά! Όχι άλλοι νεκροί άνθρωποι!

Εκφράζουμε αποτροπιασμό, αγανάκτηση και θλίψη για τα συνεχή πολύνεκρα ναυάγια στις θάλασσές μας.

Περισσότερα...
 

Εργατιά – Αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά

E-mail Εκτύπωση PDF

Χαιρετίζουμε τις μαζικές κινητοποιήσεις της φτωχής αγροτιάς

Εργατιά – Αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά

   Οι εργαζόμενοι στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής ενώνουμε τη φωνή μας με του αγρότες. Από κοινού απαιτούμε να παρθεί τώρα πίσω το νομοσχέδιο –έκτρωμα που καταργεί κάθε έννοια του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους ανέργους του κλάδου, μαζικά να εκφράσουν την Αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα της φτωχομεσαίας αγροτιάς.

  Όταν οι εφοπλιστές παίρνουν αφορολόγητο πετρέλαιο και οι βιομήχανοι φθηνό ρεύμα είναι «ευεργέτες» και στυλοβάτες» της οικονομίας. Όταν ζητάνε το ίδιο οι φτωχοί αγρότες «καταστρέφουν την οικονομία» και αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες. Για τους εργάτες «έγκλημα» είναι το ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς που θα οδηγήσει σε αύξηση της ανεργίας, νέο χτύπημα των μισθών. «Έγκλημα» είναι η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης με το νόμο-λαιμητόμο.

   Οι αλλαγές που προωθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα που στηρίζουν την ευρωπαϊκή προοπτική, έχουν ως στόχο να απαλλαγούν οι εργοδότες και το κράτος από τις εισφορές. Θέλουν να φορτώσουν στις πλάτες της εργατικής τάξης και της φτωχής αγροτιάς και άλλα βάρη.

  Το συντονισμένο & ταξικά προσανατολισμένο κίνημα όρθωσε τεράστια εμπόδια στην προσπάθεια αυτή. Έτσι και σήμερα, σε αυτή την κατεύθυνση, με ενωμένο ταξικό αγώνα, απέναντι στα μονοπώλια και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους, οι εργαζόμενοι, η φτωχή αγροτιά, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι νέοι, οι γυναίκες, μπορούμε να τους σταματήσουμε. Ταυτόχρονα να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για δικαιώματα και κοινωνική ασφάλιση με βάση τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες. Προετοιμάζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την κλιμάκωση του αγώνα. Να υψώσουμε εργατικό – λαϊκό μπλόκο και ενιαίο μέτωπο. Η συμμαχία μας είναι μια τεράστια δύναμη που δεν την είχαμε δοκιμάσει ως τώρα.

ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ & ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ

 

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ

E-mail Εκτύπωση PDF

Εργαζόμενοι, αγρότες, άνεργοι, συνταξιούχοι, ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, νέοι και νέες!

4 ΦΛΕΒΑΡΗ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ! ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30

ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

 

Περισσότερα...
 

Ψήφισμα της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους μετανάστες

E-mail Εκτύπωση PDF

Επιτροπή Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης

Ψήφισμα

 

Οι επιθέσεις στο Παρίσι, στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, επιδιώκεται να γίνουν το άλλοθι για την παραπέρα ιμπεριαλιστική εμπλοκή στη Συρία και, ταυτόχρονα, για την ενίσχυση της αστυνομοκρατίας, της καταστολής, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας στην Ευρώπη.

Ο καπιταλισμός, που αυξάνει τα πλούτη μιας «χούφτας» εκμεταλλευτών, «γεννά» την ίδια ώρα κρίσεις, κοινωνικά προβλήματα, τον πόλεμο, την προσφυγιά, με οδυνηρές συνέπειες για εκατομμύρια λαϊκούς ανθρώπους.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνουμε εμείς και τα παιδιά μας «κρέας για τα κανόνια» των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και να χύσουμε το αίμα μας για ξένα συμφέροντα. Κανένας φόβος, καμιά ανοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στα μέτρα καταστολής κατά των λαών, στο νέο κύμα ξενοφοβίας και ρατσισμού που αναπτύσσεται.

Η κυβέρνηση, πίσω από τη λεγόμενη πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και την επιδίωξη της γεωστρατηγικής αναβάθμισης, υπηρετεί τα συμφέροντα των ελληνικών μονοπωλιακών ομίλων. Διακηρύσσει την πίστη της στις ευρωατλαντικές ενώσεις, που έχουν οδηγήσει σε τόσα δεινά το λαό μας και τη χώρα, σε απώλεια κυριαρχικών δικαιωμάτων. Παραχωρεί έδαφος, λιμάνια, αεροδρόμια και άλλες υποδομές της χώρας για τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για τη συνέχιση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, ενισχύει ακόμα και τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ, κατά των λαών της περιοχής.

Είμαστε σε επιφυλακή για τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και σε ετοιμότητα για τις επιπτώσεις από την πολιτική των «κλειστών συνόρων», που εφαρμόζουν κράτη της περιοχής, κάνοντας περισσότερο από ποτέ υπαρκτό τον κίνδυνο εγκλωβισμού εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα.

Περισσότερα...