Σ.Ε.ΤΗ.Π. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
 • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
 • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Σ.Ε.ΤΗ.Π. ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΗ

E-mail Εκτύπωση PDF

Συνάδελφοι,

Ήρθε η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, να δώσουμε μαζική, μαχητική απάντηση στη νέα σφαγή της ζωής μας. Τις επόμενες μέρες, η κυβέρνηση, θα φέρει για ψήφιση στη Βουλή το ήδη έτοιμο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, τα Εργασιακά και νόμο που στην ουσία θα παρεμποδίζει το δικαίωμα των εργαζομένων να απεργούμε, να έχουμε συνδικαλιστικά δικαιώματα.

 

Συμμετέχουμε στη συνέλευση του σωματείου μας, επειδή:

 • Και η πρόσφατη πείρα μας (μειώσεις μισθών 50% στην OTS, με απλήρωτες υπερωρίες και άδειες άνευ αποδοχών) δειχνει ότι η επίθεση της εργοδοσίας δε θα σταματήσει αν δε μας βρουν μπροστά τους, οργανωμένους, συσπειρωμένους σε ισχυρά, μαζικά, ταξικά συνδικάτα
 • Δε μασάμε στο παραμύθι της ανάπτυξης για όλους, όταν δουλεύουμε σε υπερκερδοφόρες επιχειρήσεις με μισθούς-χαρτζιλίκια, καθημερινή αξιολόγηση, επινοικιαζόμενη εργασία, ατομικές συμβάσεις.

 

Δίνουμε δύναμη στη δύναμή μας:

 1. Δεν περιμένουμε επίδοξους σωτήρες. Δεν πρέπει να χαθεί στιγμή. Καμία ανοχή. Δε χωρά απογοήτευση και εφησυχασμός.
 2. Ορθώνουμε αγωνιστικό τείχος, για να εμποδίσουμε και να ακυρώσουμε τους νέους σχεδιασμούς. Να δυναμώσει η ταξική απάντηση, να μπλοκάρουμε τα νέα μέτρα, με νέους, πιο δυναμικούς και μαζικούς αγώνες.
 3. Για να μη μείνει κανένας μόνος του. Το Σ.Ε.ΤΗ.Π καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα, να οργανώσουμε την πάλη μας και τον αγώνα μας ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας, της κυβέρνησης, της ΕΕ.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 6ΜΜ ΣΤΟ ΕΚΘ

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

E-mail Εκτύπωση PDF

 Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις του Π.Α.ΜΕ. (Ελλάδα), του CoBAS (Ισπανία), του PEO (Κύπρος) και του USB (Ιταλία) ανέλαβαν την πρωτοβουλία να συγκαλέσουν συνάντηση των Συνδικάτων στις Τηλεπικοινωνίες, την Πληροφορική και στα Τηλεφωνικά Κέντρα με θέμα:

Οι Εργαζόμενοι στις Τηλεπικοινωνίες, στην Πληροφορική και στα Τηλεφωνικά Κέντρα

ενάντια στις Πολυεθνικές

Δεν θα γίνουμε σκλάβοι του 21ου αιώνα

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 19 του Οκτώβρη 2015 στις Βρυξέλλες με σκοπό να συντονίσει τα συνδικάτα ώστε να αναπτυχθεί κοινή δράση, άμεση ενημέρωση για τις εξελίξεις και τα σχέδια της εργοδοσίας από χώρα σε χώρα και να δοθεί κοινή απάντηση στα σχέδια αυτά. Η κατεύθυνση είναι να οργανωθεί ένα κίνημα που θα διεκδικεί την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης ενάντια στους μονοπωλιακούς ομίλους του κλάδου.

international conf 2015

 

Μπορείτε να βρείτε το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης εδώ.

 

 
 

Για τις μειωσεις μισθων στην OTS

E-mail Εκτύπωση PDF

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

  Επιβεβαιώνεται στην πράξη ότι η επίθεση που δεχόμαστε το τελευταίο διάστημα από την εργοδοσία δεν οφείλεται στις κλειστές τράπεζες και στους περιορισμούς κίνησης κεφαλαίων αλλά σε συνολικότερο σχεδιασμό των εργοδοτών για το χτύπημα συγκροτημένων εργασιακών δικαιωμάτων χρόνων, στην παραπέρα μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης.

  Λένε πώς λόγω της κατάστασης υποχρεώνονται να πάρουν προσωρινά μέτρα, τα οποία θα ανακληθούν αν και όποτε αυτή καλυτερεύσει. Τα μέτρα που προσπαθούν να περάσουν σε διάφορους χώρους δουλειάς όπως μειώσεις μισθών, απολύσεις, υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών είναι κάθε άλλο παρά έκτακτα και προσωρινά. Η ουσία αυτών των μέτρων έχει διατυπωθεί και αποφασιστεί εδώ και χρόνια στις συνθήκες της Ε.Ε. και αποτελεί βασικό στόχο των επιχειρηματικών ομίλων όπως για παράδειγμα η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ), του δικαιώματος της σταθερής δουλειάς, του 8ωρου, η μείωση του μισθολογικού κόστους κ.α.

Σε αυτή την κατεύθυνση η εργοδοσία της OTS προσπάθησε να επιβάλλει μείωση μισθών 50% και ταυτόχρονα απολύσεις επικαλούμενη τη μη πληρωμή από πελάτες και τη δύσκολη περίοδο.

Συνάδελφοι προσοχή!

  Η διαλλακτικότητα απέναντι στην εργοδοσία οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια τους εργαζόμενους, καλλιεργεί τη λογική ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι να βάλουμε πλάτη και πώς έχουμε συμφέρον να στηρίξουμε την εταιρεία όποτε δεν βγάζει τα αναμενόμενα κέρδη. Δεν μοιραστήκαμε τα κέρδη τους. Δεν υπάρχει κανένας λόγος, να αποδεχτούμε να ζήσουμε μισή ζωή υπογράφοντας συμβάσεις με μειώσεις μισθών.

  Η πείρα του προηγούμενου διαστήματος δείχνει ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο. Όπου οι εργαζόμενοι αποδέχτηκαν τις αντεργατικές αξιώσεις και τα μέτρα της εκάστοτε εργοδοσίας για να «..έχουν τα μισά» βρέθηκαν σε ακόμα χειρότερη θέση την επόμενη μέρα. Τις μειώσεις μισθών και τις απολύσεις, ακολούθησαν η εντατικοποίηση της δουλειάς και οι απλήρωτες υπερωρίες κοκ.

 

ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΣΕΤΗΠ!

 

  Το Σ.Ε.ΤΗ.Π καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα, να οργανώσουμε την πάλη μας και τον αγώνα μας ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας. Να οργανώσουμε την αλληλεγγύη μας απέναντι σε κάθε συνάδελφο που εκβιάζεται με μείωση μισθού, απολύεται, που βγαίνει σε υποχρεωτική άδεια, που ο ίδιος και η οικογένεια του αντιμετωπίζει προβλήματα επιβίωσης. Να υψώσουμε  το ανάστημά μας  και να διεκδικήσουμε  τις σύγχρονες ανάγκες μας σε μισθούς, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 • Καμία αλλαγή στις συμβάσεις μας
 • Καμία μείωση μισθού
 • Πληρωμή μισθών στην ολότητα τους
 • Άμεση πληρωμή των χρωστούμενων
 

Οργάνωση Κεντρικής Επιτροπής Αλληλεγγύης συγκροτεί η Λαϊκή Συμμαχία

E-mail Εκτύπωση PDF

Οργανωνόμαστε, Δυναμώνουμε την Αλληλεγγύη. Εμείς έχουμε τη δύναμη.

Στις δύσκολες στιγμές που περνά αυτή τη στιγμή η εργατική - λαϊκή οικογένεια, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, από την επίθεση που δέχονται από την ΕΕ, κυβέρνηση και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ένα από τα όπλα μας είναι η εργατική - λαϊκή αλληλεγγύη παντού.

Το τωρινό κούρεμα μισθών και συντάξεων σε μεγάλο τμήμα των εργαζομένων και των συνταξιούχων, αλλά και οι καταβολές με το σταγονόμετρο, να αντιμετωπιστούν άμεσα και οργανωμένα.

Πλάι στους αγώνες αυτής της περιόδου για τη διασφάλιση και την καταβολή μισθών - συντάξεων - επιδομάτων, για το δικαίωμα στην εργασία, με τη μαζικοποίηση και άνοδο των αγώνων για την κάλυψη των απωλειών, οι οργανώσεις που αποτελούν την κοινωνική συμμαχία συγκροτούμε κεντρική επιτροπή για την οργάνωση της αλληλεγγύης.

Το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ, το ΜΑΣ καλούμε τα εργατικά σωματεία, τους συλλόγους σπουδαστών, τις ενώσεις ΕΒΕ, τους γυναικείους συλλόγους, τις επιτροπές ανέργων, τις λαϊκές επιτροπές και κάθε μαζικό φορέα, να συγκροτήσουμε ΤΩΡΑ και χωρίς καμία καθυστέρηση, επιτροπές αλληλεγγύης παντού! Σε Δήμους, γειτονιές, σε εργοστάσια και βιομηχανικές ζώνες, σε κλάδους, σε σχολές, σχολεία, νοσοκομεία. Κεντρική θέση, η οποία πρέπει να καθοδηγεί τη συγκρότηση - δράση και λειτουργία τους είναι το σύνθημα «κανένας μόνος του».

Καταγράφουμε άμεσα τις ανάγκες που υπάρχουν!

Συνάδελφοι,

Γείτονές μας που αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα ή αντιμετωπίζουν έκτακτες δύσκολες καταστάσεις δεν πρέπει να μείνουν αβοήθητοι και μόνοι τους. Να κυριαρχήσει η επαγρύπνηση! Να αποτρέψουμε με τις παρεμβάσεις μας, την αλληλεγγύη μας καθώς και την υλική βοήθειά μας, να υπάρξουν συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης. Με προτεραιότητα την κάλυψη των αναγκών σε τρόφιμα, φάρμακα, παιδικές τροφές και σε συντονισμό με την κεντρική επιτροπή αλληλεγγύης, να οργανώνουμε την παρουσία μας παντού!

Οι επιτροπές αλληλεγγύης να γίνουν γνωστές παντού και άμεσα! Να μην επιτρέψουμε να κυριαρχήσει ο φόβος, η παραίτηση κάτω από το βάρος των δυσκολιώ