Σ.Ε.ΤΗ.Π. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
 • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
 • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Σ.Ε.ΤΗ.Π. ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Για τις μειωσεις μισθων στην OTS

E-mail Εκτύπωση PDF

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

  Επιβεβαιώνεται στην πράξη ότι η επίθεση που δεχόμαστε το τελευταίο διάστημα από την εργοδοσία δεν οφείλεται στις κλειστές τράπεζες και στους περιορισμούς κίνησης κεφαλαίων αλλά σε συνολικότερο σχεδιασμό των εργοδοτών για το χτύπημα συγκροτημένων εργασιακών δικαιωμάτων χρόνων, στην παραπέρα μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης.

  Λένε πώς λόγω της κατάστασης υποχρεώνονται να πάρουν προσωρινά μέτρα, τα οποία θα ανακληθούν αν και όποτε αυτή καλυτερεύσει. Τα μέτρα που προσπαθούν να περάσουν σε διάφορους χώρους δουλειάς όπως μειώσεις μισθών, απολύσεις, υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών είναι κάθε άλλο παρά έκτακτα και προσωρινά. Η ουσία αυτών των μέτρων έχει διατυπωθεί και αποφασιστεί εδώ και χρόνια στις συνθήκες της Ε.Ε. και αποτελεί βασικό στόχο των επιχειρηματικών ομίλων όπως για παράδειγμα η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ), του δικαιώματος της σταθερής δουλειάς, του 8ωρου, η μείωση του μισθολογικού κόστους κ.α.

Σε αυτή την κατεύθυνση η εργοδοσία της OTS προσπάθησε να επιβάλλει μείωση μισθών 50% και ταυτόχρονα απολύσεις επικαλούμενη τη μη πληρωμή από πελάτες και τη δύσκολη περίοδο.

Συνάδελφοι προσοχή!

  Η διαλλακτικότητα απέναντι στην εργοδοσία οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια τους εργαζόμενους, καλλιεργεί τη λογική ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι να βάλουμε πλάτη και πώς έχουμε συμφέρον να στηρίξουμε την εταιρεία όποτε δεν βγάζει τα αναμενόμενα κέρδη. Δεν μοιραστήκαμε τα κέρδη τους. Δεν υπάρχει κανένας λόγος, να αποδεχτούμε να ζήσουμε μισή ζωή υπογράφοντας συμβάσεις με μειώσεις μισθών.

  Η πείρα του προηγούμενου διαστήματος δείχνει ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο. Όπου οι εργαζόμενοι αποδέχτηκαν τις αντεργατικές αξιώσεις και τα μέτρα της εκάστοτε εργοδοσίας για να «..έχουν τα μισά» βρέθηκαν σε ακόμα χειρότερη θέση την επόμενη μέρα. Τις μειώσεις μισθών και τις απολύσεις, ακολούθησαν η εντατικοποίηση της δουλειάς και οι απλήρωτες υπερωρίες κοκ.

 

ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΣΕΤΗΠ!

 

  Το Σ.Ε.ΤΗ.Π καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα, να οργανώσουμε την πάλη μας και τον αγώνα μας ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας. Να οργανώσουμε την αλληλεγγύη μας απέναντι σε κάθε συνάδελφο που εκβιάζεται με μείωση μισθού, απολύεται, που βγαίνει σε υποχρεωτική άδεια, που ο ίδιος και η οικογένεια του αντιμετωπίζει προβλήματα επιβίωσης. Να υψώσουμε  το ανάστημά μας  και να διεκδικήσουμε  τις σύγχρονες ανάγκες μας σε μισθούς, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 • Καμία αλλαγή στις συμβάσεις μας
 • Καμία μείωση μισθού
 • Πληρωμή μισθών στην ολότητα τους
 • Άμεση πληρωμή των χρωστούμενων
 

Οργάνωση Κεντρικής Επιτροπής Αλληλεγγύης συγκροτεί η Λαϊκή Συμμαχία

E-mail Εκτύπωση PDF

Οργανωνόμαστε, Δυναμώνουμε την Αλληλεγγύη. Εμείς έχουμε τη δύναμη.

Στις δύσκολες στιγμές που περνά αυτή τη στιγμή η εργατική - λαϊκή οικογένεια, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, από την επίθεση που δέχονται από την ΕΕ, κυβέρνηση και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ένα από τα όπλα μας είναι η εργατική - λαϊκή αλληλεγγύη παντού.

Το τωρινό κούρεμα μισθών και συντάξεων σε μεγάλο τμήμα των εργαζομένων και των συνταξιούχων, αλλά και οι καταβολές με το σταγονόμετρο, να αντιμετωπιστούν άμεσα και οργανωμένα.

Πλάι στους αγώνες αυτής της περιόδου για τη διασφάλιση και την καταβολή μισθών - συντάξεων - επιδομάτων, για το δικαίωμα στην εργασία, με τη μαζικοποίηση και άνοδο των αγώνων για την κάλυψη των απωλειών, οι οργανώσεις που αποτελούν την κοινωνική συμμαχία συγκροτούμε κεντρική επιτροπή για την οργάνωση της αλληλεγγύης.

Το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ, το ΜΑΣ καλούμε τα εργατικά σωματεία, τους συλλόγους σπουδαστών, τις ενώσεις ΕΒΕ, τους γυναικείους συλλόγους, τις επιτροπές ανέργων, τις λαϊκές επιτροπές και κάθε μαζικό φορέα, να συγκροτήσουμε ΤΩΡΑ και χωρίς καμία καθυστέρηση, επιτροπές αλληλεγγύης παντού! Σε Δήμους, γειτονιές, σε εργοστάσια και βιομηχανικές ζώνες, σε κλάδους, σε σχολές, σχολεία, νοσοκομεία. Κεντρική θέση, η οποία πρέπει να καθοδηγεί τη συγκρότηση - δράση και λειτουργία τους είναι το σύνθημα «κανένας μόνος του».

Καταγράφουμε άμεσα τις ανάγκες που υπάρχουν!

Συνάδελφοι,

Γείτονές μας που αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα ή αντιμετωπίζουν έκτακτες δύσκολες καταστάσεις δεν πρέπει να μείνουν αβοήθητοι και μόνοι τους. Να κυριαρχήσει η επαγρύπνηση! Να αποτρέψουμε με τις παρεμβάσεις μας, την αλληλεγγύη μας καθώς και την υλική βοήθειά μας, να υπάρξουν συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης. Με προτεραιότητα την κάλυψη των αναγκών σε τρόφιμα, φάρμακα, παιδικές τροφές και σε συντονισμό με την κεντρική επιτροπή αλληλεγγύης, να οργανώνουμε την παρουσία μας παντού!

Οι επιτροπές αλληλεγγύης να γίνουν γνωστές παντού και άμεσα! Να μην επιτρέψουμε να κυριαρχήσει ο φόβος, η παραίτηση κάτω από το βάρος των δυσκολιώ

 

Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ: Να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα σπασμένα των διαπραγματεύσεων

E-mail Εκτύπωση PDF

Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση που επικρατεί με τις κλειστές τράπεζες, με συγκυβέρνηση, ΕΕ και τους μηχανισμούς της να προσπαθούν να μας εκφοβίσουν ότι "έρχεται το τέλος", οι εργοδότες δεν χάνουν ευκαιρία και εντείνουν την επίθεση στους εργαζόμενους. Ήδη σε κάποιες εταιρείες του νομού μας εμφανίζονται φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Χαρακτηριστικά:

ALMECO: Η εργοδοσία ζήτησε μείωση μισθών 20%, και την ίδια στιγμή παρεμβαίνει καλώντας τους εργαζόμενους να ψηφίσουν "ΝΑΙ".

NOTOS GALLERIES: Η εργοδοσία έδωσε μισό μισθό.

ΜΕΒΓΑΛ: Δόθηκε αναγκαστική άδεια στους επιθεωρητές πωλήσεων.

ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΚΑΙ TOSOH: Ωμή παρέμβαση της εργοδοσίας να ψηφίσουν "ΝΑΙ" στο δημοψήφισμα, την ίδια στιγμή που καλεί τους εργαζόμενους να μην κάνουν πολιτικές συζητήσεις.

ΚΑΤΣΑΟΥΝΗΣ: Δόθηκαν αναγκαστικές άδειες για 2 βδομάδες.

Οι μονοπωλιακοί όμιλοι απαιτούν σήμερα από τους εργαζόμενους, που τα προηγούμενα χρόνια μάτωσαν κυριολεκτικά με τα μνημόνια και τις αντιλαϊκές πολιτικές, να συναινέσουν, να βάλουν την υπογραφή τους στους νέους αντεργατικούς σχεδιασμούς.

Μας ζητάνε να ξεχάσουμε τις απώλειες που είχαμε, μας ζητάνε να αποδεχτούμε νέες συμφωνίες-λαιμητόμους. Ζητάνε να προσυπογράψουμε τη φτωχοποίησή μας. Αυτοί είναι οι νέοι όροι κερδοφορίας.

Αξιοποιούν το κλίμα φόβου που καλλιεργήθηκε μετά το κλείσιμο των τραπεζών για το οποίο βασική ευθύνη φέρει η κυβέρνηση.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο να σηκώσει κεφάλι.

Να μην υποκύψει στους εκβιασμούς. Να μη δεχτεί να πληρώσει τα σπασµένα των διαπραγματεύσεων που συνεχίζονται μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και ΕΕ - ∆ΝΤ -ΕΚΤ. Δεν ανεχόμαστε κανέναν εκβιασμό. Αρκετά θυσιαστήκαμε για τα κέρδη των εργοδοτών. Δεν μας τα χαρίζουν. Με τον κόπο μας και τη δουλειά μας βγάζουμε τους μισθούς μας. Δεν θα τους τα χαρίσουμε. Οι ζωές μας, τα όνειρά μας δεν χωρούν στα σχέδιά τους, δεν χωρούν στα δεσμά της ΕΕ, των κομμάτων της και των εργοδοτών.

Απαιτούμε:

 • Να διασφαλιστεί η πληρωμή στην ολότητά τους των μισθών των εργαζομένων, του επιδόματος ανεργίας για τους ανέργους, των συντάξεων. Εδώ και τώρα!

 • Καμία απόλυση ούτε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους με πρόσχημα το κλείσιμο των τραπεζών. 

 • Επέκταση και γενίκευση για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς του μέτρου της δωρεάν χρήσης.

 • Κατάργηση των διοδίων.

 • Πάγωμα των δόσεων για φόρους, στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.

 • Πάγωμα των πληρωμών για φως, νερό, τηλέφωνο. Καμιά διακοπή συνδέσεων».

 

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ μπροστά στο Δημοψήφισμα και τις εξελίξεις

E-mail Εκτύπωση PDF

Προς τα εργατικά σωματεία, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, πρωτοβάθμια συνδικάτα.

Προς την εργατική τάξη, τον εργαζόμενο λαό, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

   Σηκώνουμε κεφάλι στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ενταθεί τις επόμενες μέρες, μπροστά στο δημοψήφισμα της Κυριακής! Ο φόβος, η μοιρολατρία δεν μας ταιριάζουν!

Αρκετά ματώσαμε! Αρκετά πληρώσαμε! Δεν δεχόμαστε νέα αντιλαϊκά μέτρα, νέα μνημόνια, νέα δεινά, νέα βάσανα όπως και να τα παρουσιάσουν, όπως και να τα βαφτίσουν.

   Μονοπώλια ΕΕ και κυβέρνηση, οι άνθρωποί τους, οι μηχανισμοί τους, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου ξεκίνησαν με ομοβροντία την εκστρατεία φόβου για να γονατίσουν την εργατική τάξη και το λαό, να δεχτεί νέες πρόσθετες βαριές θυσίες. Με ωμό εκβιασμό θέλουν το λαό μας να επιλέξει μόνος του το μνημόνιο που θα τον δέσει χειροπόδαρα, θα τον καταδικάσει στη διαρκή φτώχεια και εξαθλίωση για την ανάκαμψη των κερδών.

Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στην αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική τους!

   Η στάση μας αυτή να βρει έκφραση σε ένα μεγάλο εργατικό λαϊκό αγωνιστικό μαχητικό ρεύμα και στην κάλπη της Κυριακής με διάφορους τρόπους. Μαχητικό ρεύμα αντίθεσης και καταδίκης των μνημονίων και της Ε.Ε. που τα επιβάλλει για λογαριασμό των εκμεταλλευτών μας.

  Δεν κάνουμε πίσω! Δεν υποχωρούμε! Απαιτούμε την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων που κάνουν τη ζωή μας κόλαση. Όχι νέες θυσίες για την πλουτοκρατία! Το μέλλον των παιδιών μας δεν χωρά στα δεσμά της Ε.Ε., των τραπεζιτών, βιομηχάνων, εφοπλιστών!

 Ρήξη με την Ε.Ε. και το δρόμο των μονοπωλίων!

Εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά!

Περισσότερα...
 

Μπροσούρα του ΠΑΜΕ για τη λειτουργία και δράση των σωματείων

E-mail Εκτύπωση PDF

   Μπροσούρα για τη λειτουργία και δράση των σωματείων κυκλοφόρησε το ΠΑΜΕ με βάση τις θέσεις για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος. Μέσα στις 32 σελίδες της μπορείτε να βρείτε ενδιαφέροντα πράγματα για την αποστολή και το ρόλο των σωματείων, το ρόλο του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, του ρεφορμισμού στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Περισσότερα...