ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Σ.Ε.ΤΗ.Π. Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ FORTHNET


Όλοι και όλες εκφράζουμε την συμπαράσταση μας

στην 48ωρη απεργία 2 και 3 Απρίλη των εργαζομένων της forthnet.

  Η εργοδοσία της forthnet στα πλαίσια της συγκεντροποίησης που παρουσιάζεται στον κλάδο έχει γίνει η περιβόητη νύφη προς εξαγορά από τα μονοπώλια που δραστηριοποιούνται στον κλάδο. Προκειμένου η διοίκηση να εξασφαλίσει καλύτερη τιμή πώλησης χτυπάει όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει στους εργαζόμενους στην forthnet. Χρησιμοποιεί όλο το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο προκειμένου να αντικαταστήσουν παλιότερους εργαζόμενους με δικαιώματα με νέους κατά κύριο λόγο επινοικιαζόμενους.

 

  Η τακτική αυτή, μας είναι γνωστή, καθώς την ακολουθούν σε μεγάλο βαθμό όλα τα μεγάλα μονοπώλια στον κλάδο. Ο μεταξύ τους ανταγωνισμός, δηλαδή η προσπάθεια διασφάλισης και αύξησης της κερδοφορίας τους, περνάει μέσα από το χτύπημα των δικαιωμάτων μας.


Οι εργαζόμενοι στην forthnet μας δείχνουν τον δρόμο.

  Οι συνάδελφοι μας στην forthnet δίνουν τους τελευταίους μήνες ένα σημαντικό αγώνα με 24ωρες απεργίες, απολύτως πετυχημένες, ενάντια στις απολύσεις, για να σταματήσει το δουλεμπόριο και να υπογραφτεί ΣΣΕ. Αφού η εργοδοσία δεν κατάφερε να διασπάσει τη συσπείρωση των εργαζομένων είτε είναι επινοικιαζόμενο,ι είτε εργάζονται στην forthnet παίρνει επιπλέον μέτρα. Αλλάζει εργολάβο επινοικιάσης παίρνοντας ένα μεγάλο κομμάτι του έργου από την icap και μεταφέροντας το στην firstdata. Με αυτόν τον τρόπο οδηγούνται στην ανεργία 100 περίπου συνάδελφοι μας που μέχρι σήμερα έδιναν από κοινού την μάχη με τους εργαζόμενους της forthnet για να διεκδικήσουν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και δικαιώματα και να μπει ένα τέλος στο δουλεμπόριο. Στην θέση αυτών των συναδέλφων θα προσληφθεί ο αντίστοιχος αριθμός νέων επινοικιαζόμενων από την νέα επιχείρηση, που θα εργάζονται σε έναν άγνωστο χώρο όσο πιο μακριά από τους εργαζόμενους και το σωματείο της forthnet. Και όλους αυτούς τους εργαζόμενους η διοίκηση τα θεωρεί ως μη πάγιες και διαρκείς ανάγκες συνεχίζοντας ταυτόχρονα τις απολύσεις των παλιότερων συναδέλφων, μέρα την μέρα, βδομάδα την βδομάδα.

  Το συνδικάτο μας θα σταθεί δίπλα στους συναδέλφους της forthnet που κλιμακώνουν τον αγώνα. Καλούμε όλα μας τα μέλη και το σύνολο των εργαζομένων του κλάδου, να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στην 48ωρη απεργία για δώσουμε κοινή απάντηση απέναντι στο κοινό χτύπημα που δεχόμαστε, από το σύνολο των εργοδοτών του κλάδου. Είναι στο χέρι μας να σταματήσουμε το σύγχρονο δουλεμπόριο αρκεί την οργή μας και την αγανάκτηση να την μετατρέψουμε σε οργανωμένο αγώνα απέναντι στο σύνολο των μονοπωλίων παλεύοντας για υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με κριτήριο τις ανάγκες μας για την ανάκτηση των απωλειών μας.

Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε.