ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 17/9


To Δ.Σ. του Σ.Ε.ΤΗ.Π στηρίζει την πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, καλώντας στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που οργανώνει την Πέμπτη 17/9, στις 7:00 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου, διεκδικώντας από το κράτος προσλήψεις εκπαιδευτικών και μέτρα προστασίας στις σχολικές υποδομές. 

Η σχολική χρονιά ξεκίνησε, με τους γονείς των μαθητών να βρίσκονται σε κατάσταση ανησυχίας, καθώς ο εμπαιγμός της κυβέρνησης, η αδιοριστία των εκπαιδευτικών, η έλλειψη καθαριότητας στα σχολεία, η τραγική κατάσταση στις σχολικές υποδομές, δημιουργούν ασφυκτική κατάσταση. Προβλήματα που είναι έκδηλα εδώ και χρόνια, που όμως οξύνονται με αφορμή την έξαρση της πανδημίας του Covid19 και τα ανύπαρκτα ουσιαστικά μέτρα προστασίας των μαθητών απέναντί του.

Το Υπουργείο Παιδείας δεν αποδέχεται τις προτάσεις του εκπαιδευτικού και γονεϊκού κινήματος ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία των σχολείων. Αντίθετα, επιμένει στο συνωστισμό 25 παιδιών στα τμήματα, στη χρήση ακατάλληλων αιθουσών (υπόγεια, μικρές αίθουσες κ.ά.), σε διορισμούς -προσλήψεις εκπαιδευτικών με το σταγονόμετρο, στις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό καθαριότητας. Ανάγει τις δυο μάσκες και το παγουρίνο στα μοναδικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Απαιτείται άμεσα συγκρότηση ολιγομελών τμημάτων μαθητών και ο διορισμός του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού.

Στηρίζουμε την πρωτοβουλία και συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο διεκδικώντας:

“Καθαρά σχολεία – Κανένα κενό εκπαιδευτικών στα σχολεία – 15 μαθητές ανά τμήμα”.

Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση και υγεία για κάθε μαθητή!