Να μην περάσει το απαράδεκτο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας


Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις Εκπαιδευτικών-Φοιτητών-Μαθητών- Γονιών την Πέμπτη, 21 Γενάρη, στις 17:30 στο Άγαλμα Βενιζέλου, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας.

Το σωματείο μας, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα των φοιτητικών συλλόγων, καλεί κάθε εργαζόμενο να κάνει δική του υπόθεση την μόρφωση των παιδιών του!

Η υποκρισία της κυβέρνησης της ΝΔ δεν έχει σταματημό. Οι ίδιοι που ωρύονταν για «ανοιχτές σχολές» είναι οι ίδιοι που σχεδόν ένα χρόνο τώρα κρατούν τα Πανεπιστήμια κλειστά και τους φοιτητές μακριά από την εκπαιδευτική διαδικασία. Συνεχίζουν να «κλείνουν την πόρτα» στο αίτημα φοιτητικών συλλόγων, μαθητικών συμβουλίων, γονιών και εκπαιδευτικών για προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Και τώρα με το νέο νομοσχέδιο που θέτει η κυβέρνηση σε διαβούλευση, έρχεται να οξύνει ακόμα περισσότερο τους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση, να εντείνει την καταστολή.

Οι αλλαγές και οι περιορισμοί που μπαίνουν στον τρόπο πρόσβασης στα ΑΕΙ δεν έχουν καμία σχέση με την αναβάθμιση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, όπως διατείνεται η κυβέρνηση. Ο περιορισμός των επιλογών των υποψήφιων σπουδαστών, οι συντελεστές πρόσβασης, το τριπλό σύστημα μηχανογραφικών, επισημοποιεί και με τη βούλα τα πτυχία πολλών κατηγοριών και ταχυτήτων.

Ο καθορισμός της ανώτατης διάρκειας φοίτησης και ολοκλήρωσης των σπουδών, θέτει πρόσθετα δηλαδή εμπόδια σε πολλούς συναδέλφους μας, στα παιδιά μας, που αναγκάζονται παράλληλα με τις σπουδές τους να εργαστούν για να ανταπεξέλθουν. Η πραγματική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να ενταθεί ο επιχειρηματικού τύπου ανταγωνισμός για την προσέλκυση φοιτητών-πελατών και η περαιτέρω ενίσχυση της παράλληλης αγοράς εκπαιδευτικών προϊόντων και υπηρεσιών από δημόσια και ιδιωτικά ιδρύματα.

Η καταστολή και η τρομοκρατία θα αυξηθεί μέσα στα ιδρύματα με την ύπαρξη «πανεπιστημιακής αστυνομίας», για την οποία με ευκολία η κυβέρνηση δαπανά 30 εκατ. ευρώ, η συγκρότηση πειθαρχικών συμβουλίων. Είναι προκλητικό το πρόσχημα της ύπαρξης «γνωστών-αγνώστων» μηχανισμών, που η προβοκατόρική δράση τους είναι βούτυρο στο ψωμί της κάθε κυβέρνησης. Αυτό που πραγματικά θέλουν να φυλάξουν είναι την  επιχειρηματική δραστηριότητα και λειτουργεία των σχολών, να εξαφανίσουν την οργανωμένη, αγωνιστική συλλογική διεκδίκηση απέναντι σε αυτές τις επιδιώξεις.

Δεν θα περάσει!

Είναι τεράστιες οι ευθύνες όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Η συνεχής υποβάθμιση της εκπαίδευσης, η μετατροπή των σχολείων σε εξεταστικά κέντρα και των Πανεπιστημίων σε πεδίο επιχειρηματικής δράσης, φέρουν την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ, όλων των κυβερνήσεων ανεξαρτήτως απόχρωσης και πρόσημου. Γιατί η στόχευση είναι η υποταγή της Παιδείας, στους νόμους του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής, όπου κριτήριο είναι η εξασφάλιση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων.

Οι εργαζόμενοι στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική θα δώσουμε τις δυνάμεις μας, το νομοσχέδιο έκτρωμα να μείνει στα χαρτιά. Στεκόμαστε δίπλα στο φοιτητικό κίνημα, τους μαθητές και από κοινού θα αγωνιστούμε να μην περάσει η τρομοκρατία και οι φραγμοί που επιδιώκουν να βάλουν στη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας