ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ


Το Δ.Σ. του ΣΕΤΗΠ Θεσ/νίκης καταγγέλλει την επίθεση των ΜΑΤ, την τρομοκρατία και τη βία που επέδειξαν οι αστυνομικές δυνάμεις τη Δευτέρα 22 Φλεβάρη, ενάντια στην κινητοποίηση-κατάληψη στην πρυτανεία του ΑΠΘ που αποφάσισαν φοιτητικοί σύλλογοι του ιδρύματος μετά από γενικές συνελεύσεις, με το δίκαιο αίτημα να ανοίξουν οι σχολές τους μετά από ένα χρόνο που παραμένουν κλειστές, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας από τον Covid-19. Καταγγέλλουμε επίσης και τη στάση του Πρύτανη, ο οποίος και έδωσε την εντολή για την επέμβαση των ΜΑΤ.


Γίνεται πλέον αντιληπτό και στους πιο δύσπιστους, πως μέλημα της κυβέρνησης δεν είναι να «πατάξει την εγκληματικότητα» στα πανεπιστημιακά ιδρύματα με τον πρόσφατο νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη βάσει του οποίου συγκροτείται – μεταξύ άλλων – πανεπιστημιακό αστυνομικό σώμα, αλλά, αντίθετα, να επιβάλει σιγή ιχθύος στο φοιτητικό κίνημα. Να αποτρέψει την όποια αμφισβήτηση στην πολιτική της οικοδόμησης του «Πανεπιστημίου Α.Ε.» που ακολουθεί, πατώντας στα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων.


Τα ΜΑΤ, με αγριότητα και προκαλώντας τραυματισμούς, προέβησαν σε 31 προσαγωγές που μετατράπηκαν σε συλλήψεις και αναμένεται να περάσουν αυτόφωρο. Απαιτούμε να μην επιβληθεί καμιά ποινή στους συλληφθέντες φοιτητές. Η κυβέρνηση να ξεχάσει την καταστολή και να φροντίσει να ανοίξει τα πανεπιστήμια με όλα τα μέτρα προστασίας, κατευθύνοντας τα αναγκαία κονδύλια προς αυτήν την κατεύθυνση. Κάτω τα χέρια από το φοιτητικό κίνημα, η όποια εκδήλωση αυταρχισμού θα μας βρίσκει αντιμέτωπους!