Απαιτούμε ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας μας


Καλούμε τους εργαζόμενους και τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για την προστασία της υγείας μας,ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολήστις γειτονιές της Θεσσαλονίκης:

  • Το Σάββατο 27 Μάρτη στις 17:00μ.μ στην πλατεία Ευόσμου στο Δημαρχείο
  • Την Κυριακή 28 Μάρτη στις 11:00π.μ στο πολιτιστικό κέντρο Τούμπας
  • Την Κυριακή 28 Μάρτη στις 11:00π.μ στον πεζόδρομο του Δημαρχείου Καλαμαριάς

Το παρόν κάλεσμα έρχεται σε συνέχεια των συλλαλητηρίων στις 17 Μάρτη που διοργάνωσαν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία και άλλοι μαζικοί φορείς διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού, κόντρα στον αυταρχισμό, την κρατική βία, την αστυνομοκρατία. Πέρασε ένας χρόνος από το ξέσπασμα της πανδημίας στην χώρα μας και η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του ιού, αντίθετα μείωσε τον κρατικό προϋπολογισμό στον τομέα της υγείας κατά 600 εκ. €.

Ο αριθμός των κρουσμάτων και των εργαζόμενων σε καραντίνα αυξάνεται και οι τραγικές ελλείψεις στα νοσοκομεία, τα κενά σε νοσηλευτικό προσωπικό παραμένουν – ενώ πλέον έχουμε και νεκρούς μέσα στους χώρους δουλειάς! Τα νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε μίας νόσου και αντί να ενισχυθούν με υγειονομικούς, νέες ΜΕΘ και τον απαραίτητο εξοπλισμό, αντί να ανοίξουν όλες οι μονάδες υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια όπως το “Λοιμωδών” και το “ΠΑΝΑΓΙΑ”, βλέπουμε την κυβέρνηση να θησαυρίζει τους κλινικάρχες των ιδιωτικών μονάδων, να επιβάλλει αυστηρότερο lockdown και να γεμίζει τις γειτονιές μας με αστυνομικούς και ΜΑΤ.

Το συνδικάτο μας καλεί κάθε εργαζόμενο, κάθε νέα και νέο να συμμετάσχει στις συγκεντρώσεις που διοργανώνονται από κοινού με άλλα σωματεία στις γειτονιές της πόλης και να διεκδικήσει να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας μας.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΠΙΤΑΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ!


Την ίδια στιγμή πέρα από τα ελάχιστα μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, την ασφυκτική κατάσταση στα ΜΜΜ, ερχόμαστε αντιμέτωποι με την αντεργατική επίθεση που πάει χέρι-χέρι με την ένταση της καταστολής. Ενόψει της πανδημίας η κυβέρνηση δεν χάνει ευκαιρία, περνά κάθε αντεργατικό μέτρο, εντείνει την καταστολή – επιδοτώντας βέβαια εργοδοσία και κεφάλαιο. Η μείωση του εισοδήματος, η διάλυση του σταθερού εργάσιμου χρόνου, η αύξηση των νόμιμων υπερωριών, το χτύπημα του συλλογικού αγώνα πρέπει να μας βρουν οργανωμένους στα σωματεία μας και στις γειτονιές μας, απαντώντας με αντεπίθεση κόντρα στα σχέδιά τους να μας βάλουν στο γύψο.


ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ! Ο ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ!


Συμμετέχουμε ενεργά στις κινητοποιήσεις στις γειτονιές της πόλης μας, στηρίζουμε κάθε άνεργο, κάθε λαική οικογένεια χωρίς εισόδημα, δείχνουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους πλήττονται από τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής διαφορετικών κυβερνήσεων.

Διεκδικούμε:

  • Πλήρη και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού – επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας χωρίς αποζημίωση
  • Μαζικό και επαναλαμβανόμενο εμβολιασμό και τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων σε κάθε χώρο δουλειάς
  • Ασφαλή μεταφορά με αύξηση δρομολογίων στα ΜΜΜ
  • Καμία απώλεια εισοδήματος, καμία απόλυση, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
  • Κατάργηση του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων, του νόμου περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος. Καμία δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης.
  • Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή
  • Προστασία των μαθητών στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς. Προσλήψεις σε δάσκαλους, καθηγητές, καθαρίστριες
  • Έξω τα ΜΑΤ από τα πανεπιστήμια


ΔΕ ΘΑ ΣΩΠΑΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΣ ΦΟΡΑΜΕ ΜΑΣΚΕΣ!ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ!