Γ.Σ. του ΣΕΤΗΠ 31/5 19:00 στο Πάρκο εποχών


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Σ.Ε.ΤΗ.Π.

ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΜΑΗ, ΣΤΙΣ 19:00

ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΕΠΟΧΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑ.


Συναδέλφισσα, συνάδελφε,


Μετά από την πανελλαδική απεργία στις 6 Μάη και τα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα από εργατικά σωματεία, συνεχίζουμε κλιμακώνοντας τη δράση μας ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο που η κυβέρνηση επιχειρεί να επιβάλλει. Παρόλη την άνεση που προσπαθεί να προβάλλει γύρω από τη διαχείριση και δρομολόγηση του νομοσχεδίου, η κυβέρνηση γνωρίζει πως ανοίγει ένα σταθερό μέτωπο με δεδομένες αντιδράσεις. Οφείλουμε να αποδείξουμε πως αυτό το μέτωπο θα παραμείνει ανοιχτό για όσο χρειαστεί, ώστε να ζήσουμε μια ζωή στο ύψος των σύγχρονων αναγκών μας και να μη δεχτούμε τα βάρη που μας ετοιμάζουν.


Με την κατάργηση της 8ωρης εργασίας, την αύξηση των υπερωριών και τη θέσπιση εργασίας την Κυριακή και στον κλάδο μας απειλείται η σταθερότητα του εργάσιμού μας χρόνου, διαταράσσεται η κοινωνική και οικογενειακή ζωή μας, αποδιοργανώνεται η καθημερινότητά μας, μειώνεται ο ελεύθερος χρόνος μας και επιβαρύνεται η σωματική και ψυχική μας υγεία. Με τα μέτρα ενάντια στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, προσπαθούν να μας αφαιρέσουν τη δυνατότητα αντίδρασης σε κάθε αδικία που βιώνουμε σαν εργαζόμενοι, τη δυνατότητα να λέμε οργανωμένα και αποτελεσματικά «όχι» σε όσα επιβάλλει η εργοδοσία και μας πλήττουν, το δικαίωμα στην απεργία και την ελεύθερη οργάνωση χωρίς την παρέμβαση του κράτους στη λειτουργία των σωματείων και των οργάνων του εργατικού κινήματος.


Δε θα επιτρέψουμε να περάσει το νομοσχέδιο γιατί φέρνει σαρωτικά μέτρα, τις «ανατροπές του αιώνα» στα εργασιακά δικαιώματα που θα επηρεάσουν και θα επιδεινώσουν αισθητά τη ζωή μας. Ετοιμάζουμε οργανωμένα τη νέα μας απάντηση στην κυβέρνηση ώστε να μην τολμήσει να το καταθέσει για ψήφιση στη βουλή, προκηρύσσοντας νέα απεργία και συμμετέχοντας σ’ αυτή μαζικά! Να νεκρώσουν όλοι οι χώροι εργασίας! Κάθε εργοδότης να πάρει το μήνυμα: η ζωή μας, ο χρόνος μας, τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα δεν είναι παιχνίδι, δεν ξηλώνονται, δεν ανατρέπονται! Δεν είμαστε ρομπότ που ζουν για να δουλεύουν, ώστε να «αναπτύσσονται» και να θησαυρίζουν αυτοί. Δουλεύουμε για να καλύπτουμε τις ανάγκες μας, για να ζούμε με τους δικούς μας όρους, τους οποίους και πρέπει να επιβάλλουμε συλλογικά.


Να απομονώσουμε και την πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ που όχι μόνο δεν λέει να οργανώσει απεργιακή απάντηση για να εμποδίσει το νομοσχέδιο αλλά συναντιέται με την κυβέρνηση και διατυμπανίζει ότι “το νομοσχέδιο έχει και θετικά” αδιαφορώντας για την επιβολή 10ωρης δουλειάς, απλήρωτων υπερωριών, την διάλυση του σταθερού εργάσιμου χρόνου με τη διευθέτηση, την επίθεση στα σωματεία και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Δεν περιμένουμε τίποτα από τέτοιους “εκπροσώπους” των εργαζομένων. Δίνουμε εμείς την απάντηση μέσα από τη συμμετοχή μας στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΗΠ, μέσα από τις μαζικές συλλογικές διαδικασίες του σωματείου, παίρνουμε τις αποφάσεις μας, οργανωνόμαστε και δίνουμε τη μάχη μαζί με άλλα σωματεία, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα σε όλη τη χώρα για να μην κατατεθεί καν το νομοσχέδιο – έκτρωμα στη βουλή.


Δυναμώνουμε το Σ.Ε.ΤΗ.Π!


Κανείς δε μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του το στρατόπεδο εργοδοσίας-κυβέρνησης-κράτους. Κανείς δε μπορεί να αποκρούσει ατομικά την επίθεση που μας ετοιμάζουν και να επιβάλλει τα συμφέροντά του ως μονάδα. Μοναδική διέξοδος, να ισχυροποιηθεί το στρατόπεδο των εργαζομένων. Γράψου στο Σ.Ε.ΤΗ.Π., πάρε μέρος στην γενική συνέλευση του Σ.Ε.ΤΗ.Π. τη Δευτέρα 31 Μάη, στις 19:00 στο αμφιθέατρο του Πάρκου εποχών στη Νέα Παραλία.