ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΤΗΠ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2011


ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ

Συνάδελφε, Συναδέλφισσα

Οργανώσου στο σωματείο σου, πάρε μέρος στη ΓΣ και στις εκλογες του ΣΕΤΗΠ. Με τη συμμετοχή σου δώσε απάντηση στην επίθεση που δέχεσαι. Σήμερα για μια ακόμη φορά, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καλεί τον ελληνικό λαό να κάνει νέες θυσίες στο όνομα της αντιμετώπισης της κρίσης και του χρέους. Εφαρμόζουν ακριβώς την ίδια πολιτική που ακλούθησαν και έβαλαν πλάτη όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, ακόμη και την περίοδο της ανάπτυξης.

Στόχος: φθηνότεροι εργάτες-περισσότερα κέρδη.


Σήμερα με την εφαρμογή των αποφάσεων της ΕΕ, που τόσα χρόνια ψηφίζουν και εφαρμόζουν τα κόμματα της πλουτοκρατίας ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ , οδηγούν σε εξαθλίωση τους εργαζόμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους μικρομεσαίους αγρότες, συνολικά τους ανθρώπους της δουλειάς, που παράγουν τον πλούτο, για να τον καρπώνονται μια χούφτα κεφαλαιοκρατών.

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ακόμα και την περίοδο της ανάπτυξης, τα τελευταία 20 χρόνια, όπου η παραγωγικότητα της εργασίας ανέβαινε κατακόρυφα, οι εργαζόμενοι διαρκώς έχαναν μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα στο όνομα του ανταγωνισμού, έχαναν κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα όταν τα αποθεματικά των ταμείων παίζονταν στο χρηματιστήριο και χαρίζονταν οι εργοδοτικές εισφορές, έχαναν το δικαίωμα στη παιδεία και στην υγεία στο όνομα των «καλύτερων υπηρεσιών από τους ιδιώτες».

ΚΡΙΣΗ ΥΠΕΡΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗΣ ΚΕΡΔΩΝ

ΙΔΙΑ Η ΠΕΙΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ

  • Από την απελευθέρωση των τηλεπικοινωνιών μέχρι σήμερα, ενώ τα κέρδη των πολυεθνικών είναι τεράστια, οι εργαζόμενοι από την πρώτη στιγμή της απελευθέρωσης πληρώνουν τις συνέπειες της. Ελαστικές μορφές εργασίας, εργασιακή ανασφάλεια, κατάργηση δικαιωμάτων και απολύσεις ήταν καθημερινό φαινόμενο και στη φάση της ανάπτυξης.
  • Στο όνομα της οικονομικής κρίσης και της διασφάλισης της κερδοφορίας των μονοπωλίων, προχωρούν σε εντατικοποίηση, μειώσεις αποδοχών, απολύσεις. Από τον ΟΤΕ μέχρι την INTRACOM, στην Vodafone, στην Wind, στην Altec, στη Singular.
  • Τα μονοπώλια στον κλάδο, παρά τον μεγάλο ανταγωνισμό που έχουν μεταξύ τους, έχουν ενιαίο σχεδιασμό για το πώς θα χτυπήσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, πως θα εξειδικεύσουν καλύτερα τις αποφάσεις στους κόλπους της ΕΕ.

Σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου,

Οι εργαζόμενοι καλούνται να συναινέσουν στο σφαγιασμό των δικαιωμάτων τους

Πότε σε «εθελούσιες» απολύσεις – πότε σε «εθελούσιες» μειώσεις μισθών

Με την απειλή της απόλυσης και της ανεργίας

Το Σάββατο 19 Νοέμβρη, βγάζουμε συμπεράσματα από την πλούσια δράση του ΣΕΤΗΠ. Συμμετέχουμε ενεργά στο Σωματείο μας, συζητάμε, προτείνουμε, πως, καλύτερα, θα οργανώσουμε τους αγώνες που έχουν ανάγκη σήμερα οι εργαζόμενοι στον κλάδο.

Εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση 18:00 Αριστοτέλους 32 – ΕΚΘ

Αίθουσα Συνεδριάσεων 1ου ορόφου