ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ


Αγροτικό μπλόκο στη Νίκαια

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.ΤΗ.Π. καταδικάζει τη δίωξη στελεχών αγροτικών οργανώσεων της Θεσσαλίας που καλούνται σε δίκη την 1η Μάρτη 2019 με την κατηγορία υποκίνησης σε συμμετοχή στο μπλόκο της Νίκαιας, χωρίς μάλιστα να τους δοθεί καν η δυνατότητα να απολογηθούν στις αρμόδιες αρχές, με τη διαδικασία να διεκπεραιώνεται σε χρόνο ρεκόρ.

Η εξέλιξη αυτή είναι ανησυχητική και αποδεικνύει πως η κυβέρνηση διολισθαίνει σε όλο και πιο αυταρχικές μεθόδους αντιμετώπισης του λαϊκού κινήματος, κάτι που φάνηκε πρόσφατα και στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών που δέχτηκαν επίθεση από τα ΜΑΤ. Στόχος τους, να τρομοκρατήσουν όποιον σκέφτεται να αντιδράσει.

Στηρίζουμε και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους αγωνιζόμενους αγρότες που μάχονται ενάντια στην φτωχοποίησή τους. Ο εχθρός μας είναι κοινός. Σαν μισθωτοί δεχόμαστε την εκμετάλλευση της εργοδοσίας, των επιχειρηματικών ομίλων. Βιώνουμε μια πολιτική αύξησης των φορολογικών βαρών, μείωσης των κρατικών δαπανών για την κάλυψη των αναγκών μας, δυσκολίας στην επιβίωση. Το ίδιο και οι φτωχοί αγρότες, με την εφαρμοζόμενη πολιτική να επιχειρεί να τους σβήσει μαζικά από το χάρτη ώστε να ανοίξει ο δρόμος στους επιχειρηματικούς ομίλους να προελάσουν στο πεδίο της γεωργίας, επενδύοντας πάνω στα συντρίμμια των κατεστραμμένων φτωχών αγροτών.

Δεν θα τους περάσει. Η εργατική τάξη σε συμμαχία με τους φτωχούς αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης μπορεί να τους βάλει στη θέση τους. Καμία ανοχή σε οποιαδήποτε απόπειρα αυτής ή άλλης κυβέρνησης να περιορίσει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, το δικαίωμα του λαού να αντιδράει στα μέτρα που του επιβάλλουν, να υπερασπίζεται τη ζωή του. Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των αγροτών και θα σταθούμε στο πλευρό τους όποτε χρειαστεί.