ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Π.Α.ΜΕ: ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΓΕΝΑΡΗ, 7:00 μ.μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Νέες αρνητικές εξελίξεις δρομολογούνται από την κυβέρνηση της ΝΔ στο Ασφαλιστικό, καθώς, σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων, το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα έρθει στη Βουλή εντός του Γενάρη του 2020.


Προειδοποιούμε ότι η ΝΔ έρχεται να εφαρμόσει και όχι να ακυρώσει το νόμο Κατρούγκαλου (ΣΥΡΙΖΑ), να ολοκληρώσει το έγκλημα στην Κοινωνική Ασφάλιση. Προετοιμαζόμαστε έγκαιρα για να συμβάλουμε στην οργάνωση της πάλης των Συνδικάτων και του λαού πριν να είναι αργά.

Καλούμε σε συναγερμό και ανοίγουμε πλατιά τη συζήτηση, καλώντας σε συσπείρωση για δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, για την οικοδόμηση ενιαίου συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, που περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας.

Βρισκόμαστε σε αγωνιστική επιφυλακή και ετοιμότητα, δηλώνοντας ότι δεν θα επιτρέψουμε το νέο έγκλημα σε βάρος της Κοινωνικής Ασφάλισης. Σε αυτή την κατεύθυνση, προχωράμε σε σύσκεψη την Δευτέρα 13 Γενάρη 2020 στις 7.00 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και προετοιμαζόμαστε με αποφάσεις για απεργία την ημέρα που η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να φέρει στη Βουλή το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο-έκτρωμα.

Ο στόχος όλων των κυβερνήσεων ως σήμερα και της ΕΕ είναι η απαλλαγή του κράτους και της εργοδοσίας από τις όποιες εισφορές κατέβαλαν στα ασφαλιστικά ταμεία, να γίνει ακόμα φθηνότερη η ήδη φθηνή εργατική δύναμη.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να δώσουν χώρο και χρόνο. Από τη στάση της αναμονής έχουν καεί στο χυλό όλα τα προηγούμενα χρόνια, καθώς οι ανατροπές στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα δεν σταμάτησαν ποτέ. Κάθε νέος αντιασφαλιστικός νόμος όχι απλά δεν καταργούσε τους προηγούμενους, αλλά τους ενδυνάμωνε.

Το μεγάλο μέτωπο της Κοινωνικής Ασφάλισης μας αφορά όλους. Από τους νέους εργαζόμενους ως τους συνταξιούχους. Το Ασφαλιστικό δεν είναι μόνο το δικαίωμα στη σύνταξη. Αφορά την προστασία των εργαζομένων και των οικογενειών τους, την Υγεία – Πρόνοια, αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες, τους αγρότες, τους επαγγελματίες ΕΒΕ, συνολικά όλο τον εργαζόμενο λαό.

Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να υπάρξει ασφαλιστικό σύστημα που θα προστατεύει τον εργαζόμενο, θα του εξασφαλίζει αξιοπρεπή και ποιοτική ζωή μετά τον εργασιακό βίο, θα του προσφέρει δωρεάν αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας – Πρόνοιας και Περίθαλψης.

Σε αυτή την κατεύθυνση, καλούμε εργαζόμενους, συνδικαλιστικές, συνταξιουχικές, νεολαιίστικες οργανώσεις να πάρουν μέρος στη σύσκεψη του ΠΑΜΕ τη Δευτέρα 13 Γενάρη στις 7.00 μ.μ., στη μεγάλη αίθουσα του ΕΚΘ, για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τη δράση μας ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης.