Αλληλεγγύη στις κινητοποιήσεις των μαθητών


Το Δ.Σ. του Σ.Ε.ΤΗ.Π. δηλώνει την αντίθεσή του στη στάση των αρχών απέναντι στις μαθητικές κινητοποιήσεις, καθώς και την αλληλεγγύη του στο μαθητικό κίνημα.

Η σύλληψη των μαθητών (14 και 17 ετών) στο μαθητικό συλλαλητήριο της περασμένης εβδομάδας είναι μια ακόμα ενέργεια της κρατικής καταστολής της κυβέρνησης απέναντι στον δίκαιο αγώνα των μαθητών. Ο ένας μάλιστα μαθητής έχει κατηγορηθεί για κακούργημα, σαν να είναι εγκληματίας! Οι υπόλοιποι μαθητές παρόλο που κατηγορούνται για πλημμελήματα, πράγμα που δεν δικαιολογεί την κράτησή τους, κρατούνταν προφανώς για λόγους εκφοβισμού. Να τονίσουμε ότι η προσωρινή κράτηση απαγορεύεται σε παιδιά κάτω των 15 ετών. 

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει κατάμουτρα τον αγώνα των μαθητών. Δεν δέχεται να συζητήσει καν τα αιτήματά τους καθώς είναι τα πλέον αυτονόητα και την εκθέτουν που επιλέγει μπροστά στο «κόστος» των μέτρων να θυσιάσει την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Για αυτό συκοφαντεί και στέλνει τα ΜΑΤ να τρομοκρατήσουν τους μαθητές με χημικά και συλλήψεις.

Ο δίκαιος αγώνας των μαθητών για μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό στο σχολικό περιβάλλον είναι δίκαιος και έχει τη συμπαράστασή μας.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Του λαού η πάλη θα την σπάσει!