Skip to content

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Νομού Θεσσαλονίκης

Primary Menu
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
    • ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
    • ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • ΠΟΛΥΜΕΣΑ
    • ΑΦΙΣΕΣ
    • ΠΑΝΟ
    • BINTEO
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΧΡΗΣΙΜΑ
    • ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
    • Q&A
    • ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ
    • ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ
  • Instagram
ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
  • Διοικητικό Συμβούλιο
  • ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

ΚΑΤΑΔΙΚAΖΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠH ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧHΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟYΠΟΛΗΣ ΣΕ ΟΡΜΗΤHΡΙΟ ΘΑΝAΤΟΥ

8 Μαρτίου, 2021
setip


Για ακόμα μια φορά η χώρα μας εμπλέκεται σε επικίνδυνα ευρωατλαντικά σχέδια στην περιοχή με αποτέλεσμα να μπαίνει στο στόχαστρο αντίπαλων ιμπεριαλιστικών κέντρων. Άλλωστε η Ρωσία και το Ιράν έχουν ήδη προειδοποιήσει ότι σε περίπτωση που τεθεί ζήτημα ασφαλείας των χωρών τους από ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις, δε θα διστάσουν να αντεπιτεθούν με πυραύλους στοχοποιώντας τις αντίστοιχες ΝΑΤΟΪκές βάσεις.



Η επιχείρηση “Defender Europe 21” που εξελίσσεται αυτή τη στιγμή και περιλαμβάνει κοινές ασκήσεις με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις για τους επόμενους 6 μήνες είναι ουσιαστικά μια «πρόβα πολέμου». Αμερικανικά στρατεύματα, ελικόπτερα και άλλο πολεμικό υλικό έχουν μεταφερθεί στην Αλεξανδρούπολη και στη συνέχεια θα προωθηθούν στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία.


Δεν ξεχνάμε. Ο ρόλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ είναι γνωστός τόσα χρόνια. Ευθύνονται, με τις πολεμικές επεμβάσεις τους, για την αλλαγή των συνόρων, τη δολοφονία λαών, τη διάλυση χωρών, από τη Γιουγκοσλαβία, τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, μέχρι τη Λιβύη. Ενθαρρύνουν την επιθετικότητα της Τουρκίας, ευθύνονται για την εισβολή και κατοχή του 40% της Κύπρου. Στην περιοχή μας, το εργατικό και λαϊκό κίνημα πρωτοστάτησε στους αγώνες ενάντια στον πόλεμο που εξαπέλυσαν οι ιμπεριαλιστές στη Γιουγκοσλαβία το 1999. Εκδήλωσαν έμπρακτα και δυναμικά την αλληλεγγύη στο γειτονικό λαό, με πολύμορφες κινητοποιήσεις.


Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη που διευρύνοντας την ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις, δίνει τη δυνατότητα στις αμερικάνικες δυνάμεις να εγκατασταθούν και να χρησιμοποιήσουν όλες τις μονάδες του Ελληνικού Στρατού: παραχωρεί υποδομές (λιμάνια, αεροδρόμια, οδικό δίκτυο, στρατόπεδα κ.ά.), διαθέτει έμψυχο δυναμικό (στρατιώτες για την φύλαξη, τροχαίας κ.ά.), ενώ «αναβαθμίζει» και την αεροπορική βάση του Άραξου για να «φιλοξενήσει ειδικά όπλα του ΝΑΤΟ», όπως πυρηνικά, με πολλαπλές συνέπειες για το λαό μας. Φυσικά ευθύνες έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ που υπέγραψε αρχικά αυτήν την συμφωνία επί της διακυβέρνησής του.



Απαιτούμε :
  • Καμιά διευκόλυνση στους φονιάδες των λαών. Καμία συμμετοχή της χώρας στις πρόβες πολέμου, όχι στη μετατροπή της περιοχής μας σε πολεμικό στόχο.
  • Να μην ιδιωτικοποιηθούν και να μην μετατραπούν τα λιμάνια της περιοχής σε πολεμικά ορμητήρια, να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας, να μη δημιουργηθεί καμία νέα βάση.
  • Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις.
  • Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό. Αποστολές που εκτός των άλλων μεγαλώνουν το κύμα προσφυγιάς και μετανάστευσης.
  • Ακύρωση της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας για το Προσφυγικό, απεγκλωβισμός των προσφύγων και μετάβαση στις χώρες προορισμού τους. Κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών ούτε στην Ορεστιάδα, ούτε πουθενά στην Ελλάδα.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

IMG-2168eac47a915e6bf70133ad5b87aa6b-V
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Κινητοποιήσεις
  • ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 9:00! Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

4 Απριλίου, 2025
IMG-03b4dcdc55e74987389d9a7cb40600df-V
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Απεργία
  • ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΟΡΟΪΔΙΑΣ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΑΠΡΙΛΗ!

27 Μαρτίου, 2025
TaskUsKinitopoiisiSetip
  • Κινητοποιήσεις
  • ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ TASKUS 17/3: ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΣ – ΣΤΟΠ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

16 Μαρτίου, 2025

Απεργία 9 Απρίλη στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 10:30 π.μ.

  • setip_thess

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

  • Teleperformance: Νέα απεργία 19 Φλεβάρη!
  • ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!
  • ΔΕΥΤΕΡΑ 12/2: ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΕΤΑ
  • Instructions for the Strike at 8th February at Teleperformance Thessaloniki branch
  • Πέμπτη 8 Φλεβάρη: 24ωρη απεργία στην Teleperformance
  • <<
  • 1
  • ...
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • ...
  • 34
  • >>

ΜΑΘΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ

  • Συνοπτικός Εργασιακός Οδηγός του Π.Α.ΜΕ.
  • Εθνική Γεν. Συλ. Σύμβαση (2010-2012)
  • Εκδημοκρατισμός Συνδικαλιστικού κινήματος
  • Συνδικάτα & Οργανώσεις
  • Εργασία Με Οθόνες
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
  • Instagram
Copyright © All rights reserved